26 / 04 / 2024

Sosyal alanlar özelleştirme

Sosyal alanlar özelleştirme

Sosyal alanlara yeni düzenleme geliyor. Devlet bu kapsamda 'bedelsiz ortaklık payı' adıyla uygulama imar planlarındaki okul, yol, Hastane ve park gibi halka sosyal hizmetlere yönelik ayırdığı alanların bedelini sahiplerine vermeye hazırlanıyor.

Özelleştirme gelirleri yüksek olursa enflasyon düşük mü oluyor?

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından özelleştirme geliri ve enflasyon ilişkisi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte Babuşcu'nun o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Ege ve Akdeniz sahillerindeki araziler için özelleştirme kararı!

Birçoğu Ege ve Akdeniz sahillerinde bulunan 18 eğitim kampı ve sosyal tesislerine yönelik özelleştirme kararı alındı. Marmaris, Kuşadası, Seferihisar, Manavgat, Didim, Gökçeada ve Beşiktaş Boğaz'da bulunan arsalarda inşaat yapılabilecek. 

Şeker fabrikalarına sosyal özelleştirme modeli!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde, diğerlerinden farklı olarak adeta bir 'sosyal özelleştirme' yaklaşımıyla sözleşmelere hem çalışanlarımızın, hem üreticilerin hakkını güvence altına alan hükümler koyduk." dedi.

Çayırhan özelleştirme ihalesi sonuçlandı!

Çayırhan'da bulunan enerji üretim ve kömür rezerv alanlarının özelleştirme ihalesinde en düşük teklifi Kolin-Kalyon Enerji-Çelikler Ortak Girişim Grubu verdi.

Sosyal alanların özelleşmesi hakkında kanun tasarısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İmar Kanunu ’nda değişiklik öngören yeni tasarı sosyal alanlara da yeni düzenleme getiriyor. İşte sosyal alanların özelleşmesi hakkında kanun tasarısı...

Yeni düzenleme ile sosyal alanlar özelleşecek mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen yeni İmar Kanunu çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalar neticesinde sosyal alanlara yeni düzenlemeler getiriliyor. Peki, yeni düzenleme ile sosyal alanlar özelleşecek mi?

Mezitli'de sosyal alanların sayısı artacak!

Mezitli Kaymakamlığı ve Mezitli Belediyesi Mezitli'de, sosyal alanların sayısını arttırmayı hedefliyor. Mezitli Belediyesi, yeni spor alanları ile de vatandaşların daha rahat spor yapabilmesine olanak sağlamayı amaçlıyor.

Sosyal alanlar özelleşiyor mu?

İmar Yasası’nda değişiklik öngören taslağa göre, devlet projelerin çevresinde sosyal alan olarak belirlenen yerlerin bedelini şirkete ödemek zorunda. 10 yıl bedeli ödenmeyen alanlara özel sektör otopark, okul, kreş, hastane yapıp işletebilecek

Sosyal alanlar özelleşebilir!

İmar Yasası’nda değişiklik öngören taslağa göre, devlet projelerin çevresinde sosyal alan olarak belirlenen yerlerin bedelini ödemek zorunda. 10 yıl bedeli ödenmeyen alanları özel sektör işletebilecek.

Yatağan'da özelleştirme karşıtı eylem yapıldı!

Yatağan'da özelleştirme karşıtı eylem yapıldı. Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinde çalışan işçiler, alıcı firmaların devraldığı yönündeki duyumlar üzerine iş yerlerinin giriş ve çıkışını iş makineleriyle kapattı.

Antplato projesi sosyal alanları!

Ant Yapı tarafından 35 bin metrekare alan üzerinde yayılan proje, Basın Ekspres yolu üzerinde hayata geçiriliyor. Antplato projesi sosyal alanları hakkındaki bilgiyi haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Emlak Konut Köy projesi sosyal alanları!

Yatay mimariyle tasarlanan Köy projesi, Siyah Kalem İnşaat tarafından hayata geçiyor. Yüzde 1 peşin ödeme imkanı bulunan projede 1.167 daire yer alıyor. İşte Emlak Konut Köy projesi sosyal alanları...

Özelleştirme Yüksek Kurulu Kartal Orhantepe imar planını iptal etti!

Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından, Kartal Orhantepe Mahallesi'nde 2222 ada 208, 209, 211, 226 ve 228 no.lu parsellerin imar planı iptal edildi. İptal kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Sosyal alanlar özelleştirme Haberi

Sosyal alanlar özelleştirme


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni tasarı 'sosyal alanlara' yeni düzenleme getiriyor. Devlet bu kapsamda 'bedelsiz ortaklık payı' adıyla uygulama imar planlarındaki okul, yol, Hastane ve park gibi halka sosyal hizmetlere yönelik ayırdığı alanların bedelini sahiplerine vermeye hazırlanıyor.İmar planlarının onaylanmasından sonraki 10 yıllık süre içerisinde alan kamuya geçmezse bunun bedeli yer sahibine üç yolla ödenecek.


KİRA SERTİFİKASI DÖNEMİ


Bunlardan en önemlisi ise devlet eliyle yapılan eğitim ve sağlık başta olmak üzere birçok tesisin özelleştirilmesi yoluyla olacak. Buna göre yeni İmar Kanunu'nda eğer 10 yıllık süre içerisinde alanlar 'bedeli karşılığında' kamuya geçmezse, arazi sahibi bu alanda kullanım amacına uygun özel tesisler yapabilecek. Özel olarak yapılabilecek tesisler arasında ise açık semt spor alanları, birinci basamak sağlık tesisi, ilk ve ortaöğretim kurumları, anaokulu,...