23 / 04 / 2024

STAR Rafineri Projesi

STAR Rafineri Projesi

TAR Rafineri AŞ'nin,STAR Rafineri Projesinin 3,29 milyar dolarlık proje finansmanı kredisinin temini için yerel ve uluslararası 23 ihracat kredi kuruluşu, ticari banka ve kalkınma bankası ile gerekli kredi sözleşmelerinin imzalandığı belirtildi.

STAR Rafineri Projesi için 3,29 milyar dolarlık kredi sözleşmesi imzalandı!

SOCAR Turkey Enerji Anonim Şirketinin ( STEAŞ ) Aliağa'da kuracağı STAR Rafineri Projesi için 3,29 milyar dolarlık dış kaynaklı kredi sözleşmesinin imzalandığı bildirildi...

Vera Star 14 Ekim'de lansmana özel fırsatlarla satışta!

Çelikoğlu İnşaat imzası ile başkent Ankara'da inşa edilen Vera Star projesi 14 Ekim tarihinde lansmana özel fırsatlarla satışa çıkıyor. 

Vera Star Ekim'de satışta! Başkentte yeni proje!

Çelikoğlu İnşaat'ın başkent Ankara'da hayata geçirdiği Vera Star projesi Ekim ayında satışa çıkacak. Başkent Vera Star projesinde 218 konut bulunuyor.

Türkiye, Rusya'dan aldığı petrolü ikiye katladı!

Türkiye, Rusya'dan petrol ithalatını günlük 98 bin varilden 200 bin varile ulaştırdı. İndirimli petrol alan Tüpraş ve Star Rafineri kârlarını yükseltti. 

Kanal İstanbul Projesi'ne neden karşı çıkılıyor?

Çılgın proje olarak nitelendirilen Kanal İstanbul Projesi için hazırlıklar tamamlanmak üzere. Star Gazetesi köşe yazarlarından Halime Kökce bugünkü yazısında Kanal İstanbul Projesi'ne yapılan itirazları kaleme aldı.

Sinpaş Altınoran’a ‘En Başarılı Temalı Konut Projesi’ ödülü!

Türkiye’nin eğlence ve rekreasyon sektörünün ilk yarışması Shining Star Awards’de Sinpaş Altınoran’a ‘En Başarılı Temalı Konut Projesi’ ödülü verildi.

URTİM 17 milyar dolarlık Aliağa Star Rafinerisi projesine talip!

Bir çok önemli projede güvenlikli iskele sistemleriyle yer alan URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri A.Ş. şimdi de Petkim'in Aliağa'da hayata geçireceği Star Rafineri'sinin güvenlikli iskele sistemlerinin üretimine talip oldu.

URTİM, Petkim'in Star Rafineri projesine iskele üretecek!

URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri AŞ şimdi de Petkim'in Aliağa'da hayata geçireceği Star Rafineri'sinin güvenlikli iskele sistemlerinin üretimine talip oldu.

Hatay'da Biokim Rafineri projesi için halk görüşlerinin inceleme süreci başladı!

Biokim Rafineri İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından; Biokim Rafineri ve Sıvıyük depolama tesisi projesi için Hatay İl sınırları içerisinde halk görüşleri ÇED'e iletilmiştir.

Kenan Yavuz: Star Rafinerisi şimdiden 3 ödül aldı!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz yaptığı açıklamada, "Dünyanın en ileri teknolojisine sahip, ülkemizin en büyük yerlileştirme projesi STAR Rafinerisi ile pek çok alanda ilkleri gerçekleştiriyoruz." dedi.

Star Rafinerisi tamamlandığında yılda 5 milyon ton motorin üretecek!

SOCAR Türkiye'nin 5.6 milyar dolar yatırımla yürüttüğü en kapsamlı yerlileştirme projesi olarak anılan Star Rafinerisi tamamlandığında yıllık 5 milyon tonluk motorin üretimiyle Türkiye'nin akaryakıt için ödediği ithalat faturasını düşürecek

Dünyanın rafineri ve petrokimya devleri İzmir'de buluşuyor!

STAR Rafinerisi projesi ile Türkiye 'nin özel sektör eliyle gerçekleştirilen ilk rafineri yatırımına ev sahipliği yapan İzmir, rafineri ve petrokimya sektörlerinin dünya devlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Star Port Residence

Star Port Residence projesi, stüdyo, 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire tiplerinden meydana geliyor. Paşhan İnşaat imzası taşıyan projede konut satışlarına devam ediliyor...

RDS-Reform İnşaat Star Towers ne zaman teslim?

RDS-Reform İnşaat Star Towers ne zaman teslim sorusunun yanıtı haberimizin içerisinde bulunuyor. Star Towers projesi 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon daire tiplerinde dizayn edildi...

STAR Rafineri Projesi Haberi

STAR Rafineri Projesi



STEAŞ'nin Aliağa'da kuracağı STAR Rafineri Projesi için 3,29 milyar dolarlık dış kaynaklı kredi sözleşmesi imzalandı.


SOCAR Turkey Enerji Anonim Şirketinin (STEAŞ) Aliağa'da kuracağı STAR Rafineri Projesi için 3,29 milyar dolarlık dış kaynaklı kredi sözleşmesinin imzalandığı bildirildi.


Petkim'den KAP'a yapılan açıklamada, Petkim'in dolaylı hakim ortağı STEAŞ'nin iştiraki olan STAR Rafineri AŞ'nin,STAR Rafineri Projesinin 3,29 milyar dolarlık proje finansmanı kredisinin temini için yerel ve uluslararası 23 ihracat kredi kuruluşu, ticari banka ve kalkınma bankası ile gerekli kredi sözleşmelerinin imzalandığı belirtildi.


Açıklamada, STAR Rafineri AŞ'nin kullanacağı toplam kredinin 2,69 milyar dolarlık kısmının ilk 4 yılı geri ödemesiz toplam 18 yıl vadeyle, geri kalan 600 milyon dolarlık kısmın ise ilk 4 yılı geri ödemesiz toplam 15 yıl vadeyle temin edildiği ifade edildi.


Azeri devlet şirketi SOCAR'ın Türkiye'deki...