26 / 04 / 2024

stopaj indirimi

stopaj indirimi

Hükümetin liralaşma politikası kapsamında atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. 20 Aralık'ta çıkarılan Kur Korumalı Mevduat, Gelire Endeksli Senet, Türk lirası kredi kullanımında döviz limiti sınırlaması adımlarından sonra şimdi TL mevduatlarına uygulanan stopaj indirimlerinin süresi uzatıldı.

Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Türk lirası mevduatları ve katılım hesaplarında stopaj indirimi süresinin uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor!

Mevduat stopaj indiriminin son durumu merak ediliyor. KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor. 

Son dakika! Türk lirası mevduata stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan karar doğrultusunda Türk lirası mevduata stopaj indiriminde süre tekrar uzatıldı.

Bankada parası olanlar dikkat! Bu haber size!

2020 yılının Ekim ayında mevduat faizinde stopaj indirimi getirilerek Türk Lirası'nın çekiciliğini artırmaya yönelik adımlar atıldı.

Sektörden kira ödemelerindeki stopaj indirimi değerlendirmesi!

İş dünyası, Kovid-19 salgınından etkilenen ekonomiye destek için başlatılan ve 31 Mayıs itibariyle sona eren vergi indirimlerinin 2021'in sonuna kadar uzatılmasını talep ediyor.

Kira stopaj indirimi resmen süresi uzatıldı!

Kira stopaj oranı ve KDV indirim hakkında devam kararı çıktı. Alınan karara göre indirim süresi 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. 

Bankada parası olanlar dikkat! Süre uzatıldı!

Mevduat hesabı faizleri ile kar paylarından yapılan stopaj indirimi için süre 31 Mayıs'a kadar uzatıldı. Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kira sertifikalarında stopaj indirimi uzatıldı!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, bugün sona erecek olan stopaj indiriminin süresi 31 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Sinan Öncel: Küçük esnafa kira desteği ile KDV ve stopaj indirimi 6 ay uzatılmalı!

BMD Başkanı Sinan Öncel, "Cumhurbaşkanımızın 14 Aralık'ta açıkladığı pakette yer alan küçük esnafa kira desteği ile KDV ve stopaj indiriminin altı ay uzatılması önemli" dedi. 

Bankada parası olanlara sevindirici haber! Stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı mevduat hesaplarına uygulanan stopaj indiriminin süresine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Stopajlarda 10 puanlık indirim sağlandı ve böylece mevduattan alınacak faiz daha da artmış oldu.

Fuat Oktay'dan kira desteği açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, belirli sektörlere yönelik KDV indirimi ve işyeri kira stopajı indirimi kapsamında 15 milyar lira tutarında vergi indirimi sağladıklarını belirtti ve kısıtlamalardan doğrudan etkilenen esnafa üç ay süreyle gelir kaybı ve kira desteği sunduklarına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira stopajı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Biz KDV indirimi, destek paketi, kira stopajının yarıya düşürülmesi gibi somut adımlarla sanatçılarımıza sahip çıktık." dedi.

Perakendeciler vergi, stopaj kolaylığı ve kira indirimi istiyor!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada "AVM’lerde gerekirse bazı kategoriler için sözleşmelerdeki oran yükseltilerek ciro kirasına geçilmesini, cadde mağazalarında ise önümüzdeki nisan ayı sonuna kadar en az yüzde 50 kira indirimi istiyoruz" dedi.

stopaj indirimi Haberi

stopaj indirimi

Türk lirası mevduatları cazip kılmak, birikimlerin Türk lirası mevduat ve katılım hesaplarında tutulmasını sağlamak amacıyla yapılan stopaj indirimlerinin süresi 6 ay daha uzatıldı. Eylül 2020'de 3 aylığına getirilen düzenleme daha önce 3 aylık süreler halinde uzatılmıştı.

Stopaj indirimlerini uzatan Cumhurbaşkanlığı Kararı bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; indirim uygulaması 31 Aralık 2022 tarihine kadar devam edecek. Bu tarihe kadar stopaj oranları, vadesi 6 aya kadar olan hesaplarda yüzde 15 yerine yüzde 5, bir yıla kadar olanlarda yüzde 12 yerine yüzde 3, bir yıldan uzun olanlarda ise yüzde 10 yerine yüzde 0 olarak uygulanacak.

 

MENKUL KIYMETLERDEN ELDE EDİLEN GELİR VE KAZANÇLARA YÜZDE 5 OLARAK UYGULANACAK

Karara eklenen geçici maddeyle de bugünden 31 Aralık 2022 tarihi (bu tarih dahil) arasında iktisap edilen,...