27 / 04 / 2024

stratejik yatırımlar

stratejik yatırımlar

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci stratejik yatırımlar için 20 yıla kadar vergi tatili dahil ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Zeybekci, dolar kurunda yüzde 10 köpük olduğunu ve faizlerde 50’şer puan indirimlerin makul olduğunu da dile getirdi.

Katar'ın Türkiye’de inşaat yatırımları arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada, Katar'ın Türkiye’de son yıllarda özellikle finans, perakende, enerji, tarım ve inşaat gibi stratejik sektörlerde yatırımlarını artırdığını söyledi.

Türkiye'nin altyapı yatırımlarına Asya'dan finansman imkanı!

Lahey Stratejik Araştırmalar Merkezi Strateji Uzmanı Willem Oosterveld, Türkiye'nin, AAYB üyeliğine ilişkin “Türkiye, bu bankaya katılımla ülkedeki altyapı yatırımlarının geliştirilmesi için yeni finansman imkanlarına sahip olacak" dedi..

Katma değeri yüksek plastik üretimi için stratejik yatırımlar desteklenmeli!

plaÜretim kapasitesi ile Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise yedinci büyük üreticisi konumundaki sektör, buna rağmen sahip olduğu potansiyeli tam olarak değerlendiremiyor.Katma değeri yüksek plastik üretimi için stratejik yatırımlar desteklenmeli.

Doğtaş Kelebek Mobilya stratejik yatırımlarını değerlendirecek mi?

Doğtaş Kelebek Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Doğtaş Kelebek Mobilya stratejik yatırımları değerlendirmeyeceğini duyurdu...

AYD AVM Yatırımları Konferansı sona erdi!

AYD (Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği) AVM Yatırımları Konferansı’nın beşincisi AYD Başkanı Hulusi Belgü ve Yönetim Kurulu ev sahipliğinde 6-7 Mart 2013 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapıldı.

AYD AVM Yatırımları Konferansı açılış konuşmaları ile başladı!

Organize Perakende Sektörünün bugünü ve geleceğini tüm yönleriyle ele almak üzere, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından düzenlenen V. AVM Yatırımları Konferansı’nın ikinci günü açılış konuşmaları ile başladı.

AYD AVM Yatırımları Konferansı sektör temsilcilerini buluşturdu!

AYD V. AVM Yatırımları Konferansı “Farklılaşmanın Anahtarı Rekabet” başlığı ile yerli ve yabancı sektör temsilcilerini beşinci kez buluşturuyor

DSC Turizm Yatırımları ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

DSC Turizm Yatırımları ve Ticaret Limited Şirketi, Bülent İpek tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Trent Yapı ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Trent Yapı ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi, Hüseyin Yücel tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Kastamonu'da yatırımlar hız kazandı!

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, “Ulaşım altyapısıyla ulaşılabilen bir kent olduk, yatırımlar hız kazandı”

Filiş Enerji ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Filiş Enerji ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi; Cengiz İsrafil tarafından 2 milyon 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Azeri Turk Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Şirketi kuruldu!

Azeri Turk Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi, Bashır Asgarov ve Mustafa Semihi Özcan tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile kuruldu

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi, 26 Şubat 2013 tarihinde, 3 milyon 500 bin TL sermaye ile, Sezayi Küçükyılmaz tarafından kuruldu...

stratejik yatırımlar Haberi

stratejik yatırımlar

Stratejik yatırımlar konusunda her türlü kolaylığı göstermeye niyetli olan hükümet, bu alanda somut adımlar atmak için kolları sıvadı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci önümüzdeki dönemde stratejik olarak belirlenen sektörlerde büyük yatırımların gerçekleştirilebilmesi için “ne gerekiyorsa” yapılacağını söyledi. Belirlenen alanlarda yatırım yapmak isteyen sanayiciye 'ne istiyorsun' diye soracaklarını belirten Zeybekci, “Arazi istiyorsa arazi vereceğiz; liman, yol, demiryolu istiyorsa yapacağız. Elektrik istiyorsa 20 yıllık fiyat vereceğiz; bütün vergilerini 10-20 yıl tatil mi istiyorsa yapacağız. Bunları tüm kamuoyunun da huzurunda yapacağız. Dünyanın yaptığı gibi, kendi devlerimizi yaratmak, hammadde ve enerji geleceğimizi garanti altına almak, ara malı ve üretimle ilgili stratejik alanlardaki yatırımları teşvik etmek için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.


Strateji sektör yararlanacak


Buna göre, stratejik olarak belirlenen sektörlerde 5-6 şirket seçilecek. Seçilen şirketler yatırımlar...