25 / 04 / 2024

stüdyo dairelere talep arttı

stüdyo dairelere talep arttı

Geniş aile yapısının ihtiyaçlarına göre gözde olan büyük ev tipi boşanmaların etkisi ile gözden düşerken küçük konut talebi artışa geçti. Özellikle marka projelerdeki stüdyo daireler oldukça ilgi görüyor.

Stüdyo daireler tamamen tarih oldu!

Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren yeni imar yönetmeliğiyle yapımı durdurulan stüdyo daireler artık tamamen tarih oluyor. Kira getirisi isteyen yatırımcılar son dairelere büyük talep gösterince 1 senede hem stüdyoların fiyatı arttı hem de stok bitme noktasına geldi.

Stüdyo City'de 4. etap satışları başladı!

Ege Bölgesi'nin yeni eğitim üssü Seyrek'te bulunan Stüdyo City'nin 4. etabına, gelen yoğun talep doğrultusunda start verildi.

Markalı konut projelerinde stüdyo dairelere talep arttı!

Geniş aile yapısının ihtiyaçlarına göre gözde olan büyük ev tipi boşanmaların etkisi ile gözden düşerken küçük konut talebi artışa geçti. Özellikle marka projelerdeki stüdyo daireler oldukça ilgi görüyor.

Stüdyo dairelere rağbet artıyor!

Son yıllarda inşa edilen projeler içinde yer alan 1 oda 0 salon tipi stüdyo dairelere rağbet gittikçe artıyor.

Karşıyaka Stüdyo 35'te teslimler 12 ay sonra!

Karşıyaka'da gerçekleştirdiği başarılı projelerle adından sıkça söz ettiren Katal İnşaat'ın son projesi 'Stüdyo 35' kısa sürede yoğun talep gördü. Projede satışların yüzde 55'i tamamlandı..

Stüdyo dairelere ilgi neden arttı?

Emre Aköz Sabah Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde Stüdyo daire niye gerekli? konusunu kaleme aldı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin dün açıkladığı veriler üzerine düşünmek ve gelecek hakkında çıkarımlar yapmak gerekiyor...

Esenyurt ve Beylikdüzü'ndeki stüdyo daireler yok satıyor!

"Kentsel Dönüşüm" kapsamında yeni yürürlüğe giren uygulamalarda stüdyo daire yapımı kaldırılacak. Bu haberle birlikte stüdyo dairelere talep arttı. Ucuz stüdyo dairelerin bulunduğu Beylikdüzü ve Esenyurt bölgesinde fiyatların artması bekleniyor..

Stüdyo daire yasağını konut sektörü de destekliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle artık yeni yapılacak konut projelerinde stüdyo dairelere yer verilmesinin önü kapatıldı.

Çalışan kadınlar stüdyo ya da 1 oda 1 salon daireleri tercih ediyor!

Küçük dairelerdeki düşük aidat politikası, stüdyo dairelere ilgiyi artırdı. 1+0 ve 1+1 dairelerin özellikle kadınlar tarafından tercih edildiğini belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, bunda en çok düşük aidatın etkili olduğunu söyledi.

Vazo Kule Maltepe'de 326 bin liraya stüdyo!

Vazo Kule Maltepe'de minimum fiyat 326 bin lira olarak belirlendi, proje kapsamında stüdyo, 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon konut alternatifleri bulunuyor...

Kartal Çukurova Tower'da stüdyo daireler 149 bin TL!

Çukurova Tower Çukurova Gayrimenkul imzasıyla İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da yükseliyor. Projede stüdyo, 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire seçenekleri yer alıyor...

Dap Vazo Kule Maltepe'de stüdyo daireler 326 bin TL!

Dap Yapı tarafından hayata geçirilen Dap Vazo Kule Maltepe'de stüdyo daireler 326 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Dap Vazo Kule projesinde 1+0, 1+1 ve 2+1 daire seçenekleri bulunuyor...

En ucuz stüdyo daireler 2013!

Yatırımcısına uygun fiyata yüksek kira getirisi elde etmenin kapılarını açan en ucuz stüdyo daireleri mercek altına aldık. İşte şaşırtan fiyatlarla satışa sunulan en ucuz stüdyo daireler...

stüdyo dairelere talep arttı Haberi

stüdyo dairelere talep arttı

Ekonomik krizin de etkisiyle hızla artan boşanma oranları tüketicilerin konut tercihini de değiştirdi. Yıllardır en çok tercih edilen konut tipi olan 3+1’ler tahtını 2 oda bir salon evlere bıraktı.


Resmi rakamlara göre 2014 yılında Türkiye'de yaklaşık 600 bin evlilik gerçekleşirken 130 bin civarında da boşanma oldu. Ailelerdeki boşanma oranlarının artışı ise Türk halkının konut tercini değiştirdi. Geniş aile yapısının ihtiyaçlarına göre gözde olan büyük ev tipi boşanmaların etkisi ile gözden düşerken küçük konut talebi artışa geçti. Özellikle marka projelerdeki stüdyo daireler oldukça ilgi görüyor.   


'Aileler küçülüyor'

Cef Gayrimenkul Yatırım Proje Pazarlama ve Satış Danışmanlığı Kurucu Ortağı Evren Acar, gayrimenkulün bir yatırım aracı olmasının yanı sıra insanların yaşam biçimlerini yansıtan en önemli göstergelerden biri olduğunu belirtti. Acar, sosyal ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak...