24 / 04 / 2024

Stüdyo dairelere rağbet artıyor!

Stüdyo dairelere rağbet artıyor!

Son yıllarda inşa edilen projeler içinde yer alan 1 oda 0 salon tipi stüdyo dairelere rağbet gittikçe artıyor.



Bu süreci Türkiye’de çekirdek aile yapısının değiştiği ve aile tiplerinin yavaş yavaş küçülmeye başladığı şeklinde yorumlayanlar da var. Yatırımcıların rağbeti olarak görenler de.


 


1+0 dairelerin fiyatlarına erişilebilirlik, kolay satılmaları veya kiralanmaları yatırımcıların tercihini tetikleyen başlıca faktörler.


 


Konumuna göre fiyatları 150 bin ile 500 bin lira arasında değişen bu tip dairelerin metrekareleri ise 30 metrekareden başlayıp, 100 metrekareye kadar çıkıyor.


 


İşte son iki yılda yatırımcılarına yüzde 100’e varan oranlarda kazandıran bazı projelerdeki stüdyo dairelerle ilgili bilgiler:





1 -GÜLPARK YAŞAM


Stüdyo dairelere rağbet artıyor!


2013 yılının son lansman projesi olan Gülpark Yaşam, GÜL Yapı ve Çebi Yapı imzasıyla hayat buluyor. Aralık 2015’te teslim edilecek projenin kaba inşaatı sona erdi. 19 Aralık 2013’te satışa çıkan projede 34 metrekarelik 1+0 tipi dairelerin fiyatı 83 bin lira olarak açıklanmıştı. Kısa sürede tükenen dairelerin büyük ebadları ( 43 metrekare) 104 ve 110 bin liradan alıcı buldu. Aradan geçen 18 ay içinde bu dairelerin fiyatı 150 bin lira seviyesine kadar çıktı. Teslim döneminde ise ilk dairelerden satın alan yatırımcıların yüzde 90 ile yüzde 100 kazanç sağlamaları bekleniyor.



 


2 -BATIŞEHİR


Stüdyo dairelere rağbet artıyor!


İkinci etabında teslim süreci devam eden BATIŞEHİR’de, 1+0 tipi rezidanslar yüzde 70’in üzerinde prim yaptı. Emlak Konut GYO güvencesiyle Ege Yapı Group imzasını taşıyan projede ofis, otel ve rezidans gibi farklı yaşam alanlarını bir araya getirildi. Projede güvenlik hizmetleri, otopark, kuaför, terzi, eczane, lostra, vale parking, şehir oteli, copy center, vip lounge, lobi-danışma, depolama alanları, sauna, spor alanları, kapalı havuz gibi hizmetler yer alıyor. 2016 sonunda primlenme oranının yüzde 110’u geçmesi bekleniyor.


 

 


3 – SOFA BAHÇEŞEHİR


Stüdyo dairelere rağbet artıyor!


Mart 2013’te lansmanı yapılan Sofa Konutları’nda az sayıda 1+0 daire bulunuyordu. Bahçeşehir’in merkezinde, gölet karşısında Gül İnşaat ve Başakşehir Belediyesince hayata geçirilen proje hasılat paylaşımı metoduyla satılıyor. Projede yer alan stüdyo dairelerin lansman günlerinde 120 bin lira olan değeri şimdi 230 bin lira seviyesinde.



 


4 – STÜDYO 24


Stüdyo dairelere rağbet artıyor!


2012 yılında 4 ayrı daire tipiyle satışa çıkarılan Stüdyo 24’te en çok 1+0’lar satıldı. Projede 38 metrekarelik 1+0 dairelerin ilk dönem fiyatı 69 bin liradan başlıyordu.  TOKİ  –Emlak Konut güvencesi ve Cathay İleri Projeler girişimi ile Bahçeşehir-Ispartakule’de hayata geçirilen proje 15’er katlı iki blok olarak hayat buldu. Stüdyo 24’te hayat Mayıs 2014’te başladı. Projedeki stüdyo dairelerin prim oranı teslim ayına kadar yüzde 80’leri buldu.




 


5 – SOYAK PARK APARTS


Stüdyo dairelere rağbet artıyor!


Soyak Yapı ve Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle inşa edilen projede stüdyo dairelerin fiyatları son daireler satılırken 120 bin lira seviyesinde. Şimdi ise aynı daireler ikinci elde 150 bin lira seviyesinden alıcı bekliyor.




 


6 – DUMANKAYA FLEX


Stüdyo dairelere rağbet artıyor!


Dumankaya İnşaat’ın Pendik’te inşa ettiği proje içinde 137 adet 6 değişik tipte stüdyo bulunuyor. Alanları 40 ile 66 metrekare arasında değişen stüdyolar en çok satılan daire tipleri arasında yer aldı. Açık ve kapalı otoparklar, bisiklet parkı, kademeli yansıma havuzları, İspanyol merpenler, teras bahçeler, yürüyüş ve koşu parkurları, 24 saat güvenlik farklı bir sosyal hayatın kapılarını bu proje ile açan Dumankaya, başarılı satışında yatırımcılarına yüzde ile yüzde 90 arasında kazanç sağladı.


 


7 – ÖNAY GARDEN RESİDENCE


Stüdyo dairelere rağbet artıyor!


Önay Grup tarafından 2010 – 2012 tarihleri arasında Beylikdüzü’nde inşa edilen Önay Garden Residence’nin inşaatı 22 ayda tamamlandı. Projede yer alan 32 ve 38 metrekarelik stüdyo dairelerin ilk çıkış fiyatları 44 ile 50 bin lira arasındaydı. Teslimlerin ardından bu tip daireler 75 bin liradan başlayan fiyatlarla alıcı buldu. Temmuz 2015 rakamları ile 1+0 tipi daireler 140 bin lira.



 


8 – FER YAPI İSTWEST


Stüdyo dairelere rağbet artıyor!


Bahçelievler Yenibosna semtinde Basın Ekspres yolu üzerinde inşa edilen projede 1+0 tipi dairelerin fiyatı 2013 yılında 265 bin liradan başlıyordu. Fer Yapı ile Boyner Holding ortaklığında hayata geçirilen İstwest Evleri’nde anahtar teslimleri sona ererken stüdyo dairelerin prim oranı yüzde 90’ı geçti.


 


 


9 – SOYAK EVOSTAR


Stüdyo dairelere rağbet artıyor!


Satışlarına 2012 yılında başlanan Soyak Evostar Halkalı konutlarında stüdyo daireler için farklı kampanyalar düzenlenmişti. İki etaptan oluşan projedeki son stüdyoların satışı 120 bin lira seviiyesindeydi. Dairelerin teslim edildiği dönemde prim oranı ise yüzde 65 seviyesindeydi. Şimdi ise bu oran yüzde 100’ü aştı.


 


 


10 – DUMANKAYA MİKS HALKALI


Stüdyo dairelere rağbet artıyor!


Dumankaya İnşaat tarafından İstanbul’un dört bir tarafında hayata geçirilen ve kazandıran projelerinden birisi olan Dumankaya Miks Halkalı’da inşaat sürecinde sona gelindi. Teslimlerin Ağustos 2015’te yapılacağı projede stüdyo dairelerin fiyatları ise peşin alımlarda 175.500 liradan başlıyor. Bu dairelerin ilk fiyatı ise 120 bin seviyesindeydi.


İçerisinde 657 süit dairenin yer alacağı proje, bölgede inşa edilen devasa projelerden birisi olan Tema Park İstanbul’a komşu olma özelliği ile dikkat çekiyor. Dumankaya Miks AVM’de 72 ticari ünite yer alıyor.


Yeni Akit


 


Geri Dön