28 / 03 / 2024

Suat sarı İstanbul Havalimanı Metrosu açıklaması

Suat sarı İstanbul Havalimanı Metrosu açıklaması

İYİ Partili İBB Meclis Üyesi ve ulaşım uzmanı Dr. Suat Sarı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın İstanbul’da yeni havalimanı için inşa ettiği metro hatlarının yaklaşık 1.5 milyar dolarlık israfa neden olduğunu ileri sürdü. 

İstanbul'un güçlendirilmesi için 104 yıla ve 465 milyar dolara ihtiyaç var!

İBB Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü ve İBB Başkanı aday adayı Dr. Suat Sarı, İstanbul'da beklenen olası depreme değinerek, çarpıcı rakamlar paylaştı. Sarı, güçlendirme maliyetini ve süresini açıkladı. 

Olası büyük İstanbul depreminde binlerce kişi kurtarılmayı bekleyecek! Rakam açıklandı: 242 bin adet yapı yıkılacak!

Olası büyük İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. İBB Meclisi'nin İYİ Partili üyesi Dr. Suat Sarı, 242 bin adet yapının yıkılacağına dikkat çekerek, deprem kurtarma ekipleri ile ilgili bir açıklamada bulundu. İşte detaylar...

Suat Sarı'dan İstanbul Havalimanı Metrosu açıklaması!

İYİ Partili İBB Meclis Üyesi ve ulaşım uzmanı Dr. Suat Sarı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın İstanbul’da yeni havalimanı için inşa ettiği metro hatlarının yaklaşık 1.5 milyar dolarlık israfa neden olduğunu ileri sürdü. 

Suat Sarı'dan dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Trafik ve Ulaşım Komisyonu Üyesi Dr. Suat Sarı, Kanal İstanbul projesiyle ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti'den 1915 Çanakkale Köprüsü için hızlı tren önerisi! 

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Danışmanı Dr. Suat Sarı, 1915 Çanakkale Köprüsü için iptal edilen hızlı tren planının yeniden gündeme alınması için öneride bulundu. 

Haliçport Projesi İBB Meclisi'nde tartışmalara neden oldu!

Haliçport Projesi kapsamında Kasımpaşa’ya inşa edilecek olan 5 bin 773 araçlık otopark projesi İBB Meclisi'nde gerginlik yarattı. İYİ Partili Dr. Suat Sarı, söz konusu projenin israf olduğunu dile getirdi. 

İBB’nin Eyüp'teki 3 kez mühürlediği inşaat ile ilgili önerge reddedildi!

İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Dr. Suat Sarı’nın Eyüp’te İBB’nin 3 kez mühürlediği dere yatağındaki inşaata ilişkin soru önergesi kabul edilmedi. AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, bu konunun İBB’yi ilgilendirmediğini belirterek, “Burası şov yeri değildir. Meclisi boşuna meşgul etmeyin” dedi.

Zefs Proje Yönetim Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Zefs Proje Yönetim Danışmanlık Limited Şirketi bugün Ataşehir’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Suat Sarıkurt tarafından kuruldu.

Metrobüs güzergahı için planlanan metroya bir an önce başlanmalı!

İBB Meclisi’nin İYİ Parti Grup Sözcüsü olan trafik ve ulaşım uzmanı Dr. Suat Sarı;" Metrobüs güzergahına planlanan metro hattına hemen başlanması gerek" dedi...

Kanal İstanbul’un gerçek maliyeti 45 milyar dolar mı?

İYİ Parti İBB Grup Sözcüsü Suat Sarı, Kanal İstanbul’un projesi hakkında, “Proje açıklanan rakamın 3.5 katı olacak ve 45 milyar dolara mal olacak.” dedi.

Kanal İstanbul inşaatı trafiği etkileyecek mi?

İstanbul'da 3. köprü ve yeni havaalanı yapımında, binlerce hafriyat kamyonu yollara çıkmış, pek çok kazaya karışmıştı. Yol Güvenliği Uzmanı Dr. Suat Sarı, "10 bin hafriyat kamyonu İstanbul trafiğinde terör estirecek" dedi...

İstanbul'daki 38 bin 796 bina riskli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İstanbul İlinde 38 bin 769 adet binada "riskli yapı" tespiti gerçekleştirildiğini açıkladı. Çevre Bakanı, riskli alan belirleme sürecinde "rant" değil, afet risklerinin göz önüne alındığını ifade etti.

Kentsel dönüşüm daha da hızlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, kabinedeki iki kadın bakandan biri. Yıllardır sektörün içinde. Mimar ama ‘şantiyelerden gelme.’ Sektörü iyi tanıyor. Sarı, “İstanbul’un gelişiminin önüne kimse geçemez, ama büyümeyi kontrol altına alabiliriz" diyor.

Suat sarı İstanbul Havalimanı Metrosu açıklaması Haberi

Suat sarı İstanbul Havalimanı Metrosu açıklaması

Ulaştırma Bakanlığı'nın Gayrettepe- İstanbul Havalimanı ile İstanbul Havalimanı-Halkalı metro hattı inşaatlarına muhalefet tepki gösterdi. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İYİ Partili Meclis Üyesi Dr. Suat Sarı, havalimanına ulaşımın sağlanması amacıyla yapılan metroların yaklaşık 1.5 milyar dolar israfa neden olduğunu ileri sürdü. 

Sarı, AB ülkeleri ve ABD'de metro hatlarının, şehir merkezleri dışında tren hattı şeklinde sürdüğünü belirtti ve şunları kaydetti: 

"Bu iki hattın şehir merkezi dışındaki imalatları 49 km. 49 km metro, 1 milyar 715 milyon dolar maliyete sahip. 49 km. hızlı trenin maliyeti ise 181.3 milyon dolar. Fark 1.5 milyar dolar. 1.5 milyar dolar israf yaratılmıştır. Biz projeye değil, yapılan israfa karşıyız."

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda test sürüşleri başladı!

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen...