23 / 04 / 2024

Sultan Murat Yaylası

Sultan Murat Yaylası

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Sultan Murat Yaylası'ndaki cami inşaatında, ustalar, inşaata kamyonetle taş götürmek için 50 metre uzunluğunda köprü yaptı. İşçiler, "hem zekamızı hem de cesaretimizi kullandık" diyor.

Sultan Murat Yaylası ziyaretçilerini büyülüyor!

Doğal güzelliği ve tarihi mekanlarıyla öne çıkan Doğu Karadeniz, son yıllarda deniz turizmine alternatif olmaya başlayan ve ayrı bir güzellik sunan yaylarıyla da yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor...

Üsküdar Sultan Murat Mahallesi'nin sakinlerinden tapu tepkisi!

Üsküdar Bahçelievler Sultan Murat’ta orman vasfı iptal edilen 1038 ada 102 parselde tapu almak içih hak kazanan 750 hak sahibi bulunuyor. Ancak, Hazine tarafından, harcını yatıran, bütün belgelerini temin eden bu hak sahiplerine tapularının verilmediği ileri sürüldü. 

Yıl İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Sultan Mehmet Şubesi açıldı!

Yıl İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Sultan Mehmet Şubesi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Yılmaz ve Alime Yılmaz ortaklığında açıldı.

Üsküdar Bahçelievler Mahallesi'ndeki tapu sorunu TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Üsküdar'da Bahçelievler Mahallesi Sultan Murat Caddesi üzerinde ikamet eden vatandaşların tapu sorununa ilişkin soru önergesi verdi. 

Maskur İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Maskur İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sultan Murat Kurman tarafından kuruldu.

Denizli'deki 591 yıllık Sultan 2. Murat Camisi restore ediliyor!

Denizli'de yer alan Sultan 2. Murat Camisi'nin restorasyon çalışmalarının 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Murat Kurum: Ayder Yaylası'nda dönüşüm süreci başlatacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ayder Yaylasında yapılaşmaya izin verilmeyeceğini ve burada 'gönüllü bir dönüşüm süreci başlatılacağını' söyledi...

Bina ve Site Yönetimi Destek Hizmet Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bina ve Site Yönetimi Destek Hizmet Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Çetin Turan ve Sultan Murat Eyüboğlu ortaklığıyla kuruldu.

TİKA gönüllüleri Makedonya'da restorasyon çalışmalarına katıldı! 

TİKA tarafından düzenlenen 2019 Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Makedonya'da bulunan gönüllüler, TİKA'nın Üsküp'te restorasyonu süren Sultan Murat ile Alaca camilerindeki çalışmaları inceledi. 

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rize’de deniz doldurularak elde edilen riskli binalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kurum, Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm projesinin başlayacağının müjdesini verdi.

Bursa Uludağ Ketenli Yaylası'na maden izni çıktı!

Cengiz Holding, Bursa Uludağ Ketenli Yaylası'nda volfram madeni aramak için bakanlıktan izin aldı. DOĞADER Yönetim Kurulu üyesi Murat Demir, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Trabzon'un yaylalarında kentsel dönüşüm yapılacak!

YAYLALARDAKİ ilk Kentsel Dönüşüm Projesi'ne Çaykara'nın Sultan Murat Yaylası'nda start veriliyor. Kentsel Dönüşümlerle, çehresi değişen Trabzon'un şimdi de yaylalarında 'Kentsel Dönüşüm' yapılacak.

Sultan Park Evleri! Akyapı İnşaat'tan yeni proje!

Akyapı İnşaat Satış ve Pazarlama Direktörü Umut Murat ERGÜN Sultangazi Bölgesinde aile oturumcusu için planladıkları ve geliştirilme aşamasında olan Sultan Park Evleri projesi için basın ile ön bilgi paylaştı.

Forest İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Forest İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Orman tarafından 50 bin TL sermaye ile 14 Nisan' da İstanbul, Çekmeköy, Sultançiftliği Mahallesi, Sultan Murat Caddesi' nde kuruldu.

Sultan Murat Yaylası Haberi

Sultan Murat Yaylası

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki yaylada yaptırılan cami inşaatına taş taşımakta güçlük çeken ustalar, yerden caminin kubbesine doğru yaptıkları köprüyle bu sorunu çözdü.


Yörenin önemli yaylalarından biri olan Sultan Murat Yaylası'nda, yöre sakinlerince 2011 yılında Sultan Murat Şehitler Camisi ve Külliyesi'nin yapımına başlandı.


Kışın karla kapanan 2200 rakımlı yaylada yapılan caminin zor mevsim koşullarına dayanıklı olması için dış cephesinin taşla örülmesine karar verildi. Bunun üzerine caminin dış cephesinde, yöredeki taş madeninden çıkarılan kara taş kullanıldı.


Mevsim koşulları nedeniyle yılda 5 Ay çalışılabilen inşaatta, 5 metre yükseklikten sonra inşaata taş taşımakta zorlanan ustalar, yerden camiye doğru, 50 metre uzunluğunda, 15 metre yüksekliğinde köprü yapmaya karar verdi. Köprü üzerinden kamyonetle taş taşıyan ustalar, hem zaman hem de iş gücünden kazanmış oldu.


Sultan Murat Şehitler Camisi ve Külliyesi...