16 / 04 / 2024

Sümela Manastırı restorasyon çalışmaları

Sümela Manastırı restorasyon çalışmaları

Trabzon'un Maçka ilçesindeki Altındere Vadisi'nde bulunan tarihi Sümela Manastırı, restorasyon çalışmaları nedeniyle 1 yıl süreyle ziyarete kapatıldı.

Sümela Manastırı'nın restorasyon çalışmaları ne zaman bitecek?

Trabzon'un Maçka ilçesinde bulunan Sümela Manastırı, en iyi ve uzun süreli güvenlik seviyesine ulaştırılması, uygun ziyaret ortamının sağlanması, yapının restorasyonunun gerçekleştirilmesi amacıyla 1 yıl ziyarete kapatılacak.

Sümela Manastırı restore edilecek!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Önümüzdeki günlerde Sümela Manastırı'nda restorasyonla ilgili büyük ölçekli bir ihaleye çıkarak, kısa sürede restorasyona başlayacağız" dedi.

Sümela Manastırı'nın kapalı yerleri de ziyarete açılıyor!

Doğu Karadeniz'e gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği turistik mekanlardan olan Trabzon'daki Sümela Manastırı'nın restorasyonunun ihale aşamasına geldiği, restorasyon sonrası kapalı bölümlerinin de ziyarete açılacağı bildirildi.

İsmail Kansız: Sümela Manastırı'nın kapalı yerleri de ziyarete açılacak!

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, "Önümüzdeki aylarda Sümela'nın, kapalı yerleri de dahil olmak üzere restore edilerek ziyarete açılması için ihale gerçekleştireceğiz" açıklamasında bulundu

Sümela Manastırı, eski görünümüne kavuşuyor!

Trabzon' un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı' nın restorasyon ve rölöve çalışması için Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan proje, Kültür Varlıkları Koruma Kurulunca kabul edildi...

Sümela Manastırı'nda restorasyon başlıyor!

Sümela Manastırı'nda restorasyon başlıyor. Geçen yıl, yerli ve yabancı yaklaşık 400 bin kişinin ziyaret ettiği manastır, tasarım, malzeme, mimarlık ve işçilik açısından dünya çapında önem taşıyor

Sümela Manastırı sil baştan restore edilecek!

Sümela Manastırı'nda yıllarca süren restorasyon çalışmalarının yüzde 73'lük bölümün yeniden yapılacak

Ölümcül tehlike nedeniyle kapalı olan Sümela Manastırı ziyarete açıldı! İşte açık olduğu saatler

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü Sümela Manastırı yeniden ziyarete açıldı. Uzun süredir restorasyon ve bakım çalışması yapılan manastır Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kapılarını ziyaretçilere açacak.

Didim’deki Manastır Koyu'nun yapılaşma hakkı artırıldı mı? 

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, son günlerde sık sık gündeme gelen Didim’deki Manastır Koyu ile ilgili bazı çarpıcı açıklamalar yaptı.

Aydın Manastır'daki 70 hektarlık alan yapılaşmaya mı açıldı! 

Aydın’ın turistik ilçelerinden Didim’in, Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan, yapılaşmaya açılıyor. Söz konusu karara Didim Sivil Gelişim Platformu tarafından tepki geldi. 

Manastır Koyu'ndaki inşaata bölge halkından tepki!

Marmara Adası'nda bulunan Manastır Koyu'nda devam eden inşaat, bölge halkının tepkisine neden oldu. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, söz konusu koydaki inşaatı kaleme aldı.

Trabzon körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!

Doğa ve yayla turizminin yanı sıra Sümela Manastırı, Ayasofya, Atatürk Köşkü gibi çok sayıda tarihi ve turistik değere sahip Trabzon, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi.  

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii’nin restorasyon sonrası gerçekleştirilen açılış törenlerinde konuştu.

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarında sona gelindi...

1600 yıllık Mor Kuryakus Manastırı turizme kazandırılıyor!

Batman'ın Beşiri ilçesinde yer alan Mor Kuryakus Manastırı'nda üç aşama şeklinde yapılması planlanan restorasyon çalışmalarının ilk etabı tamamlandı.

Gümüşhane Çakırkaya Manastırı restore edilecek! 

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde bulunan kayadan oyma tarihi Çakırkaya Manastırı 1 milyon TL'lik restorasyon projesiyle restore edilecek...

Sümela Manastırı teleferik projesinde son aşamaya gelindi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, Karadağ'ın eteğindeki sarp ve kayalık alana kurulu tarihi Sümela Manastırı'na kolay ulaşım sağlanması için kurulacak teleferik projesinde sona gelindi. Proje kapsamında, 3 istasyondan oluşan 2 bin 500 metrelik teleferik kurulacak...

Sümela Manastırı'ndaki çalışmaları komisyon takip edecek!

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye'nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda devam eden çalışmaların izlenebilmesi için komisyon kurulduğunu açıllado.

Hacizli Kızlar Manastırı'na anıt kalkanı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kızlar Manastırı’nın yıkımdan kurtarılması için düğmeye bastı. Tapusunda 53 bin TL’lik ihtiyati haciz şerhi bulunan manastırın anıt olarak tescil edilmesi amacıyla gerekli yasal süreç başladı.

Sümela Manastırı restorasyon çalışmaları Haberi

Sümela Manastırı restorasyon çalışmaları

Sabah saatlerinden itibaren ilk olarak girişte bulunan turnikelerin sökümüne başlanırken giriş kısmına da "Restorasyon nedeniyle müze bir yıl ziyarete kapalıdır" yazısı asıldı. Manastıra ziyarete gelen aralarında Arap turistlerin bulunduğu çok sayıda yerli ve yabancı turist Sümela’yı ziyaret edemeden geri dönerken yasağın Ramazan Bayramı tatili sonrasında başlatılmamasına tepki gösterdiler. Öte yandan, restorasyon çalışmalarının bir yıl süreceği ifade edilirken gelen ziyaretçiler manastırın çevresini gezmekle...