19 / 04 / 2024

Hacizli Kızlar Manastırı'na anıt kalkanı!

Hacizli Kızlar Manastırı'na anıt kalkanı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kızlar Manastırı’nın yıkımdan kurtarılması için düğmeye bastı. Tapusunda 53 bin TL’lik ihtiyati haciz şerhi bulunan manastırın anıt olarak tescil edilmesi amacıyla gerekli yasal süreç başladı.



Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Hatay’da 1900’lü yılların başında inşa edilen Latin Katolik Kilisesi’ne bağlı ve Meryem Ana’nın göğe yükselişine adanmış kutsal bir inanç merkezi özelliğine sahip Kızlar Manastırı’nın yıkımdan kurtarılması için çalışmalara başlandı.

Hürriyet Gazetesi'nden Umut Erdem'in haberine göre; Bakanlık, mülkiyeti İskenderun Belediyesi’nde bulunan ve tapusunda 53 bin TL’lik ihtiyati haciz şerhi yer alan manastırın anıt olarak tescil edilmesi amacıyla gerekli yasal süreç başladı. Bu kapsamda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Belen Belediye Başkanlığı, İskenderun Belediye Başkanlığı ve Belen Kaymakamlığı’na “hiçbir inşai ve fiziki müdahalede bulunulmaması” talimatında bulundu.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in soru önergesini cevaplandıran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, “Yasal süresi tamamlanınca Kızlar Sarayı adlı yapının Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda anıt olarak tescil edilmesi beklenmektedir” diye konuştu.


Geri Dön