25 / 04 / 2024

sur zarar tespit çalışmaları

sur zarar tespit çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Sur'daki zarar tespit çalışmalarına ilişkin, "Pazartesi günü sayın valimizin talimatlarıyla birlikte ekiplerimizi Sur'a gönderiyoruz. Orada da zarar tespit çalışmalarına başlıyoruz." dedi.

Akaryakıt sektöründe 5,6 milyar Türk Lirası kamu zararı ortaya çıkarıldı

Ticaret Bakanlığı koordinasyonu akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele eden Akaryakıt Özel Ekibi, kurulduğu zamandan bu güne 1800 şirkete yönelik çalışma sürdürürken 15,6 milyar Türk Lirası kamu zararı tespit edildi.

Süt satışlarında şok gelişme! TİGEM'de zarar etti

Türkiye'nin çiğ sütte geçtiğimiz günlerde aldığı kararla uyguladığı politika Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)'nü süt satışından ciddi anlamda zarar ettiriyor. TİGEM'in yüksek tonajlı kaliteli sütü Türkiye'nin önde gelen bir süt firmasına 9 liradan satıldığı tespit edildi.

Sur'daki kentsel dönüşüm konutları için araştırma önergesi verildi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin bazı mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlara yönelik sorunların tespit edilerek bu sorunlara çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Sur'da zarar gören kiliseler restore ediliyor!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırılarında zarar gören Surp Giragos ile Mar Petyun Keldani kiliseleri restore ediliyor.

Sur'da zarar gören 3 bin iş yeri yeniden açılıyor!

Terörden zarar gören Diyarbakır'ın Sur ilçesinde inşaatı tamamlanan 3 bin iş yerinin açılışı ile bin 500 geleneksel Diyarbakır evinin temel atma töreni gerçekleştiriliyor.

Sur'da teröristlerin zarar verdiği tarihi yapılar onarılıyor!

Terör örgütü PKK’nın zarar verdiği tarihi yapılar restore ediliyor. Tarihi ve kültürel miraslar aslına uygun şekilde restore ediliyor.

Sur'da tarihi dokuya uygun konutlar inşa ediliyor!

PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle evleri zarar gören vatandaşlara yeni konutlar verilecek. Sur'da tarihi dokuya uygun konutlar inşa ediliyor.

Sur'daki 595 tescilli yapının 89’u yıkıldı!

Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi, Sur’un bazı mahallelerindeki yıkım ve yeniden inşa ile ilgili teknik hataları içeren raporu açıklandı. Sur raporunda 595 tescilli yapıdan 89’unun tamamen yıkıldığı, 48 yapının da hasarlı olduğu tespit edildi.

Sur'da zarar gören eserler restora edilecek!

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, "Sur ilçemizde yaşanan terör saldırılarında 20 eserimiz zarar görmüştür. Terörden dolayı yıkılıp, yakılan tüm eserlerimizi restore ediyoruz." açıklamasını yaptı.

Sur tarihi dokusuyla yeniden inşa ediliyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yıkılan evlerin yerine tarihi dokuya uygun konaklar yapılıyor. Bakanlık, Terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu büyük zarar gören Sur'un "cazibe merkezi" haline getirilmesi için çalışıyor.

Devlet, Diyarbakır Sur'u yeniden inşa ediyor!

PKK'lı teröristlerin geçen yıl yaşamı da hiçe sayan saldırılarında zarar gören Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinin adeta yeniden inşası için başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ olmak üzere ilgili kurumlar yoğun çalışma yürütüyor

Sur'da büyük projelerin temelleri yarın atılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, terörden zarar gören Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki inşa ve ihya çalışmaları kapsamında, büyük projelerin temellerini atmak için yarın Diyarbakır'ın Sur ilçesinde olacak.

Doğu ve Güneydoğu'da 36 bin konut yapılacak!

Terör saldırılarından en çok etkilenen Şırnak il merkezi, Sur, Cizre, Silopi, İdil, Nusaybin ve Yüksekova için önemli yatırımların hayata geçeceğinin müjdesini veren Özhaseki, bölgede yürütülen yeniden imar çalışmaları kapsamında; zarar tespit çalışmalarının tümüyle tamamlandığını ifade etti.

sur zarar tespit çalışmaları Haberi

sur zarar tespit çalışmaları

Sarı, Kanal24 Televizyonu'nun canlı yayınında, terörden zarar gören bölgelerin yeniden inşasına ilişkin bilgi verdi.


Türkiye'nin her bölgesinde özellikle insanların can ve mal güvenliği tehdit eden tüm alanların dönüşümü için bir çalışma başlattıklarının altını çizen Sarı, "Bugün biz yine bölgede terörden dolayı mağdur olan vatandaşlarımızın bulunduğu bölgelerde, operasyonların bittiği andan itibaren böyle bir çalışmayı başlatıyoruz. Başlangıç sebebi farklı olabilir ama bu çalışmayı Türkiye'nin her yerinde yapıyoruz." diye konuştu.


Silopi, Cizre ve İdil'de kentsel dönüşüm çalışmasıyla vasıfsız olan alanları yaşam alanlarına çevirme hedeflerini hızlandırdıklarını belirten Sarı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapacakları çalışmanın bölgenin tarihi ve coğrafi yapısı bakımından biraz daha farklı yürütüleceğini belirtti.


Sur'la ilgili 2012 yılı öncesinde de çalışmalar yapıldığını hatırlatan Bakan Sarı, şöyle konuştu:


"Maalesef yerel yönetimlerin çeşitli sebeplerden dolayı bu işe ağırlık vermemesi...