27 / 04 / 2024

Süt satışlarında şok gelişme! TİGEM'de zarar etti

Süt satışlarında şok gelişme! TİGEM'de zarar etti

Türkiye'nin çiğ sütte geçtiğimiz günlerde aldığı kararla uyguladığı politika Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)'nü süt satışından ciddi anlamda zarar ettiriyor. TİGEM'in yüksek tonajlı kaliteli sütü Türkiye'nin önde gelen bir süt firmasına 9 liradan satıldığı tespit edildi.



Tarımdanhaber.com'da çıkan habere göre, TİGEM, işletmelerinde imal edilen yüksek tonajlı kaliteli sütler, yapılan ihale ile satılırken, mevzuat gereği yapılan ihaleler de Ulusal Süt Konseyi’nin referans ücreti üzerinden yapılıyor.

TİGEM'İN SÜT İHALELERİ USK'NIN REFERANS FİYATI ÜZERİNDEN YAPILIYOR

Ulusal Süt Konseyi’nin var olan referans ücreti 8.5 TL iken, bu ücrete ek en fazla farkı veren firma ihaleyi elde ediyor ve TİGEM işletmelerinden 1 sene boyunca bu ücret aracılığı ile süt alımı yapıyor.

Süt satışlarında şok gelişme! TİGEM de zarar etti


TİGEM'İN YÜKSEK TONAJLI KALİTELİ SÜTLERİ 9 LİRA İLE 11.5 LİRA ARASINDA SATILIYOR!

Alınan bilgilere göre TİGEM’in 2023 senesi için yaptığı süt ihalelerinde ortaya çıkan süt satışından elde ettiği ücretleri; 9 TL ile 11.5 TL arasında farklılaştığı kaydediliyor. TİGEM’in yüksek tonajlı kaliteli sütünün piyasa ücretlerinin altında bir ücrete satılması, uygulanan politikalardaki hataları gün yüzüne çıkarıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön