26 / 04 / 2024

Süt satışlarında şok gelişme! TİGEM'de zarar etti

Süt satışlarında şok gelişme! TİGEM'de zarar etti

Türkiye'nin çiğ sütte geçtiğimiz günlerde aldığı kararla uyguladığı politika Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)'nü süt satışından ciddi anlamda zarar ettiriyor. TİGEM'in yüksek tonajlı kaliteli sütü Türkiye'nin önde gelen bir süt firmasına 9 liradan satıldığı tespit edildi.



ULUSAL SÜT KONSEYİ YARIN TOPLANIYOR

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Ulusal Süt Konseyi’nin yarın (Salı) günü oturum yapacakları söylendi.  Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt referans ücretini yükseltmesi halinde TİGEM’in de zararına süt satışına mani olunmuş olacak.

Süt satışlarında şok gelişme! TİGEM de zarar etti

USK'NIN ÇİĞ SÜT REFERANS FİYATININ PİYASADA BİR KARŞILIĞI KALMAMASINA RAĞMEN 14 EKİM'DEN BUYANA GÜNCELLENMEDİ!

Ulusal Süt Konseyi’nin referans ücretinin, maliyet yükselişleri nazarında piyasada hiçbir karşılığı olmadığı halde 14 Ekim’den itibaren 8.5 TL olarak uygulanırken, Tarım ve Orman Bakanlığının konseyi toplantıya çağırarak maliyet YÜKSELİŞLERİNE göre çiğ süt ücretlerine güncellememesi tepkilere sebep olmuştu.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin tarım ve gıda sektörünü yöneten bir resmi kurumudur. Bu kurum tarım ve gıda ürünlerinin üretimi, dağıtımı ve pazarlanması gibi alanlarda politika ve stratejiler belirlemekle, bu sektörün gelişmesine katkıda bulunmak için çalışır.

Bankalar faizi yüzde 30'a çıkarmaya başladılar! İlk adımı o banka attı

Bunu yaparsanız faturalar 2'ye katlanır! İşte almanız gereken önlemler

Meyve ve sebzede şok eden fiyat ! Makas 3,5 kat daha açıldı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön