19 / 04 / 2024

Swissotel The Bosphorus arazisi

Swissotel The Bosphorus arazisi

İBB, Beşiktaş'taki Swissotel arazisini satışa çıkarıyor. Sözcü Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz, bugünkü köşesinde, Beşiktaş'taki Swissotel The Bosphorus arazisinin serüvenini kaleme aldı. İşte Serpil Yılmaz'ın o yazısı...

İBB, Beşiktaş'taki Swissotel arazisini satışa çıkarıyor! 

İBB, Beşiktaş'taki Swissotel arazisini satışa çıkarıyor. Sözcü Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz, bugünkü köşesinde, Beşiktaş'taki Swissotel The Bosphorus arazisinin serüvenini kaleme aldı. İşte Serpil Yılmaz'ın o yazısı...

RE360 Konferansı 10-11 Aralık'ta!

MIPIM’in stratejik partnerliğinde gerçekleşen RE360 Konferansı bu yıl 10-11 Aralık 2019’da Swissotel The Bosphorus’ta gerçekleştirilecek...

9. uluslararası inşaatta kalite zirvesi 11 Ekim'de!

Türkiye İMSAD tarafından 2009 yılından beri düzenlenen ‘Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nin dokuzuncusu bu yıl 11 Ekim’de, Swissotel The Bosphorus İstanbul’da gerçekleşecek. 

Demiryolu sektöründe yüksek hızlı tren işletmecisi haline geldik!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleştirilen Dünya Posta Birliği (UPU) Dünya CEO Forumu'na katılarak konuşma yaptı.

Yılın Yatırımcısı Ödülü Plevne Konutları'na imza atan Oktay Öz'ün!

Altın Palmiye Magazin tarafından, bu yıl 5.si 7 Mayıs 2018 Pazartesi Swissotel The Bosphorus‘da gerçekleştirilen ’Zer Altın Palmiye Ödülleri’’ halk oylaması sonucu sahiplerini buldu. 

İSTİHALE ile gayrimenkuller 1 günde satılacak!

Yatırımcıların yüzünü güldüren mülkler görücüye çıkıyor.  İSTİHALE, ilk müzayedesini 10 Mayıs Perşembe günü Swissotel The Bosphorus’da gerçekleştirecek. 

5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi yarın!

5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi yarın Swissotel the Bosphorus’ta yapılacak. Kongre beş farklı oturumda düzenlenecek..

SBE16 İstanbul Konferansı yapıldı!

Dünyada 50’den fazla ülkede 2000 yılından bu yana düzenlenen Sürdürülebilir Yapılı Çevre Konferansları Serisi'nin İstanbul ayağı SBE16 İstanbul Konferansı, Rigips Türkiye’nin de desteğiyle Swissotel The Bosphorus İstanbul’da gerçekleşt

SBE16 İSTANBUL Konferansı 13-15 Ekim'de!

Türkiye’de ilk kez, Türkiye İMSAD organizasyonuyla 13-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Swissotel The Bosphorus İstanbul’da gerçekleştirilecek olan SBE16 İSTANBUL Konferansı’na çok az bir süre kala konferans detayları da hızla şekillenmeye devam ediyor.

Beşiktaş Swissotel Bosphorus Hotel'in kirası ödeniyor mu?

İBB'nin ev sahibi olduğu Beşiktaş'taki Swissotel'in 5 yıldır kirasını ödemediği iddia edildi. 1988 yılında yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen otelin işletme hakkı 2032 yılma kadar Fiba Holding bünyesindeki Anadolu Japan Turizm A.Ş.'de.

İMSAD, Dünya Çevre Günü için sürdürülebilirlik vurgusu yaptı!

Türkiye İMSAD 13-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Swissotel The Bosphorus’da gerçekleştireceği SBE16 İSTANBUL Konferansı ile sürdürülebilirlik ve çevre konusunda sektörde bir ilke daha imza atıyor.

MAYA Holding, Anatolium Marmara basın toplantısı 19 Nisan'da!

MAYA Holding, İstanbul’un Kartal bölgesinde hayata geçirmeye hazırlandığı Anatolium Marmara projesinin tanıtımı amacıyla, 19 Nisan Salı sabahı Swissotel The Bosphorus’ta bir basın toplantısı düzenleyecek.

Sıng Of The Cıty Awards ödülleri sahiplerini buldu!

Merakla beklenen Türkiye'nin en prestijli gayrimenkul ödülleri görkemli bir törenli sahiplerini buldu. Firmalar birçok dalla ödül aldı. Tören Four Seasons Hotel İstanbul at The Bosphorus’da gerçekleşti.

Swissotel The Bosphorus arazisi Haberi

Swissotel The Bosphorus arazisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, 2032 senesinde üst kullanım hakkı kiralama süresi sona erecek, 65 bin metrekare büyüklükteki Swissotel The Bosphorus arazisini satışa sunmak için harekete geçti. 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz, bugünkü köşesinde, Beşiktaş'taki Swissotel The Bosphorus arazisinin serüvenini kaleme aldı. 

AKP'li İBB yönetimi, Anadolu Japon Turizm'e 45 yıllığına kiralanan Swissotel arazisi için 2010'da iki defa ihale gerçekleştirdi. 

Şimdi yine o arazi İBB Yönetimi tarafından satışa sunuluyor. Peki Beşiktaş'taki Swissotel The Bosphorus arazisinin serüveni nasıl? Arazi bugüne kadar hangi süreçlerden geçti? İşte Serpil Yılmaz'ın konuyla ilgili o yazısı...

  

Arazi, 2010'da satışa çıkarıldı. Dönemin CHP'li İBB Meclis üyeleri tarafından açılan davaların sonucunda ihale iptal edildi. Bugün CHP'li İBB yönetimi, AKP'li İBB Meclis üyelerinin desteğiyle aynı arazinin satış görüşmelerinde sona geldi. 

"İBB'nin mülkiyetindeki...