24 / 04 / 2024

Tacikistan Rogun Hidroelektrik Santrali

Tacikistan Rogun Hidroelektrik Santrali

Tacikistan'da "yüzyılın inşaatı" olarak bilinen Rogun Hidroelektrik Santrali'nin inşaatına başlandı. Santral tamamlandığında 335 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en yüksek barajı olacak.

Tacikistan'ın Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nda inşaat sektörünün payı yüzde 7,5!

Tacikistan'ın Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nda inşaat sektörünün payı yüzde 7,5 olarak belirlendi...

Tacikistan müteahhitlik sektöründeki Türk firmaları için fırsat!

Cihangir Fikri Saatçioğlu, Tacikistan’ın, altından pamuğa, enerjiden tekstile, tarımdan alüminyum üretimi ve alüminyum ve pamuk işleme alanına, inşaata kadar birçok alanda Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanmak istediğini belirtti.

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Tacikistan yatırımlarında inşaat ve sanayi sektörü ilk sıralarda!

Tacikistan'a geçen sene 645 milyon dolar yabancı yatırım yapıldı. Doğrudan yabancı yatırımların, sanayi, iletişim, tarım, altyapı, inşaat, jeolojik arama-keşif ve maden ocaklarının işlenmesi alanlarına yapıldığı belirtildi.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

Tacikistan'da inşaat malzemeleri üretimi arttı!

Tacikistan Cumhuriyeti Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanı Şavkat Bobozoda madencilik, inşaat malzemeleri ve tarım sektörüyle ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama:

Tacikistan yatırımda Türkiye deneyimlerinden yararlanacak!

Tacikistan, altından pamuğa, enerjiden tekstile, tarımdan inşaata kadar birçok alanda Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanmak istiyor.

ÖİB, 5 hidroelektrik santralini özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş. Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri'nin işletme hakkını devrediyor. Özelleştirme ihalesi 24 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri özelleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri'ni özelleştirdi. Santrallerin, ihaleye 324 milyon 100 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Bereket Enerji Üretim A.Ş.ye verilmesine karar verildi.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin TL ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi.

Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan Demiryolu'nun ilk etabı açıldı!

Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan Demiryolu Hattı'nın 88 kilometrelik ilk etabı İmamnazar Sınır Kapısı'nda Berdimuhamedov'un ev sahipliğinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Aksa Enerji, Ordu Kozbükü hidroelektrik santralini satışa çıkardı!

Aksa Enerji Üretim AŞ tarafından, şirketin bağlı ortaklıklarından İdil İki Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Ordu ilindeki Kozbükü hidroelektrik santralinin satışına karar verildiği bildirildi.

Tacikistan Rogun Hidroelektrik Santrali'nin inşaatı başladı

Tacikistan'da "yüzyılın inşaatı" olarak bilinen Rogun Hidroelektrik Santrali'nin inşaatına başlandı. Santral tamamlandığında 335 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en yüksek barajı olacak.

Tacikistan Rogun Hidroelektrik Santrali Haberi

Tacikistan Rogun Hidroelektrik Santrali

Tacikistan, ülkede "yüzyılın inşaatı" olarak bilinen Rogun Hidroelektrik Santralinin inşaatına başlandı. Ülkenin doğusundaki Vahş ırmağı üzerine kurulacak santral tamamlandığında 335 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en yüksek barajı olacak.


Baraj inşaatının ilk etabı olan ırmağın önünün kapatılması çalışmalarına katılan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, bir buçuk saat boyunca bir buldozerin direksiyonuna geçti. Irmağın önünün toprak ve taşlarla kapatılması üzerine, nehrin karşı tarafına geçen Rahman, baraj çalışanlarıyla sohbet etti. 


Rahman, söz konusu inşaatın ülkesi için  önem taşıdığını ve gelecek nesillerin müreffeh yaşaması için hizmet edeceğini kaydetti. Rahman, santralin faaliyete başlamasının ülke ekonomisinin kalkınmasına, yeni iş yerlerinin açılmasına ve ülkenin kalkınmasına katkıda bulunacağını vurguladı. 


Tacikistan Hükümeti, temmuz ayında Rogun Hidroelektrik Santralinin yapımı için uluslararası ihaleyi kazanan İtalyan Salini Impregilo şirketi ile 3,9 milyar dolar tutarında anlaşma imzalarken, İtalyan...