20 / 04 / 2024

tadilat izni için dilekçe

tadilat izni için dilekçe

Binalarda yapılacak bir tadilat için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Tadilat ruhsatı için bir dilekçe ile belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte tadilat ruhsatı dilekçesi bu haberde...

Yunanistan 'altın vize' için değişikliğe gidiyor! Yatırım tutarında sınır 800 bin euro olacak!

Yunanistan'da yatırım yapma karşılığında kişilere oturma izni sağlanmasını öngören 'altın vize' için gereken minimum tutarın 800 bin euroya çıkarılacağı söyleniyor. 

Yabancıların ikamet izni için konut alımlarında alt sınır 200 bin dolara yükseldi!

Göç İdaresi tarafından yabancıya ikamet amaçlı konut satışında alt limit yükseltildi. Artık ikamet izni için 75 bin dolar değil, 200 bin dolar gerekiyor. İşte detaylar...

Prefabrik ev için imar izni gerekli mi?

Prefabrik evler, demonte olarak fabrika ortamında üretilen, şantiye ortamı gerektirmeyen yapılar olarak biliniyor. Peki, prefabrik ev için imar izni gerekli mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

TUBİTAK için toplantısı odası inşa ediliyor!

Ankara Mamak'ta bulunan binası için toplantı odası yapılmasına karar verilmişti. Toplantı odasının tadilatının Temmuz ayında tamamlanması bekleniyor. 

Turizm tesisi yapmak için arazi tahsis edilen işletmecilerin kiraları ertelenecek!

Turizm tesisi inşa edilmek için adlarına kamu arazisi tahsis edilen işletmecilerin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave faydalanma tutarlarının ve hasılat paylarının ertelenmesi amacıyla harekete geçildi.

Emlak Konut GYO Başakşehir'de 204 ticari ünite için tadilat yapı ruhsatı aldı!

Emlak Konut GYO projelerinden "İstanbul Başakşehir Kayabaşı Rekreasyon Alanı Ticaret ve Bölge Parkı İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi" kapsamında,  toplam 204 ticari ünite için tadilat yapı ruhsatları alındı.

Vesta Global, yurt dışında gayrimenkul yatırımları için danışmalık veriyor!

Teuta Narazan ve Armağan Akyüz tarafından 2017'de kurulan Vesta Global, yurt dışı yatırımlar ve oturma izni konularında danışmanlık hizmeti sağlıyor. Vesta Global, yaklaşık 10 ülke için hizmet veren tek danışmanlık şirketi olma özelliğine sahip.

65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı var mı? 

Kovid-19 ile mücadele kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlar için bir süre sokağa çıkma yasağı uygulanmış sonra belirli günlerde dışarı çıkma izni verildikten sonra bu yasak tamamen kaldırılmıştı. Konu ile ilgili son dakika açıklaması Bursa’dan geldi...

Akiş GYO Kadıköy'deki binasının tadilatı için Bartek Elektrik ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'nde çok katlı mağaza niteliğindeki binanın elektrik tesisat işleri için yapılan ihale sonucunda  Bartek Elektrik Sistemleri Sanayi ve Ticaret ile anlaştı.

Nidapark Küçükyalı'da 563 bağımsız bölüm için ruhsat alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Nidapark Küçükyalı'da B9, B10 ve B11 Blokta revizyona gidildi ve ticari ünite sayısı 345 ve konut sayısı 218 olacak şekilde toplam 563 adet bağımsız bölüm için Tadilat Yapı Ruhsatları alındı.

İzmit Belediyesi Meclisi’nden Ekşi ailesinin arazisi için imar değişikliği!

İzmit Belediye Meclisi Toplantısı’nda Ekşi ailesinin İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki arsa için imar planı değişikliği teklifi oy birliğiyle geçti. İmar planına göre;  Ekşi ailesinin arsasında dört kat olan imar izni sekiz kata çıkmış oluyor ve çatı katı yapılmasına ise izin verilmiyor.

Kat mülkiyeti tesisi için iskan izni alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kooperatif tarafından 24 daireli bir apartman yapıldı, 2 dairesi kooperatifin, geri kalanlar ortakların oldu. Zamanında iskan alınsaydı 8.000 TL masraf gerekiyordu, şimdi 110.000 TL ödedik. Biz bu 2 daire için ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

tadilat izni için dilekçe Haberi

tadilat izni için dilekçe

Tadilat ruhsatı nasıl alınır?

Binalarda yapılacak bir tadilat için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Tadilat ruhsatı için bir dilekçe ile belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor.


Ayrıca tadilat izni için tapu kayıt örneği (son ay tarih onaylı), tadilat projeleri, proje müellifi onayı, Bakanlıkça izin belgesi almış laboratuar ortamında yapılmış karot+demir deney sonuçları, yapı Denetimin uygunluk raporu, gerekli olması halinde Yapı Denetim onaylı güçlendirme projesi gibi belgeler de isteniyor. Tadilat ruhsatı dilekçesi aşağıda yer alıyor.


Tadilat ruhsatı dilekçe örneği:



.............. Belediye Başkanlığı’na




............ ilçesi,.............................. Cad/Sok.,..................noda, ve tapunun ....................pafta, ...................ada, .......................... parselinde kayıtlı taşınmaza ................................................. tadilat ruhsatı almak için gereğini arz ederim. 





Adres : ………………………

İsim 

İmza



Eki: -Tapu örneği

-(Vekil ise Vekaletname örneği)

-Başvuru sahibi şirket ise; vergi nosu, 

firmanın açık ismi belirtilecektir. 


Adres:.................................

............................................

............................................


Telefon:..............................



Binalarda tadilat izni!
Daire içi tadilat...