24 / 04 / 2024

taksim çalışmaları

taksim çalışmaları

Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirip hayata geçirdiği Taksim Meydan Düzenleme Projesi’nin en önemli ayaklarından olan zemin yenileme çalışması başladı. Çalışma kapsamında uzun süredir beton kaplı olan zemine parke taşı döşeniyor.

Taksim'deki işletmeler Taksim projesinin bitmesini bekliyor!

Taksim'deki çalışmalardan olumsuz etkilenen işletme sahipleri, inşaatın bitmesini bekliyor

Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere!

17 Şubat 2017'de temeli atılan Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere. Caminin inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, cami inşaatının yüzde 80-90 oranda bittiğini söyledi. 

Taksim Camisi'nde çalışmalar tekrar başlıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle  inşaat çalışmalarına ara verilen Taksim Camisi'nde çalışmalar yeniden başlayacak.

Taksim Meydanı çalışmalarında sona gelindi!

Taksim Meydanı'yla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesinin özel firmalara hazırlattığı "Taksim Meydanı ve Yakın Çevre Düzenleme Projesi", Beyoğlu'ndan sorumlu 2 No'lu Koruma Kurulu tarafından onaylandı ve çalışmalar hızla devam ediyor. 

Taksim Camii inşaatında çalışmalar tam gaz sürüyor!

17 Şubat'ta temeli atılan Taksim Camii inşaatında çalışmalar devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan cami inşaatı hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Taksim Meydanı'nda çalışmalar ne durumda?

İstanbul'u ziyaret eden tüm turistlerin mutlaka uğradığı, kentin kalbi olarak nitelenen Taksim Meydanı'nda çalışmalar 3 yıldır bitmiyor. Meydanda gün boyu iş makineleri çalışıyor.

Taksim Meydanı'ndaki düzenleme çalışmaları devam ediyor!

Taksim Meydanı'ndaki düzenleme çalışmaları dolayısıyla bir süreliğine yerinden sökülen direğin dikilmesinin ardından dev Türk bayrağı yeniden dalgalanmaya başladı.

Taksim meydanı düzenleme çalışmalarında 2. etap başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaların 2. etabında, Mete Caddesi'nin alt ve üst yapı imalatlarına başlanacak. 2 Nisan Cumartesi Günü başlayacak olan çalışmalar 31 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edecek.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında son durum ne?

Taksim Meydanı Çevre Düzenlemesi çalışmaları aralıksız devam ediyor, çalışmalar kapsamında Mete Caddesi Yağmursuyu Hattı İletim Kanalı yapılacak, iki etapta yapılması planlanan çalışmaların 1. Etabı 15 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında son durum!

13 Eylül 2013’te tamamlanarak yayalara açılan ancak betonarme görünümüyle eleştirilerin hedefi haline gelen Taksim Meydanı’ndaki çalışmalar geçtiğimiz Mayıs ayında başlamıştı. Meydandaki zemin düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı!

Taksim Meydanı’ndaki zemin düzenlenme çalışmasında sona yaklaşıldı. Çalışmalar kapsamında meydana oturma birimleri, süs havuzları yapılacak, yeni ağaçlar dikilecek...

Taksim Meydanı düzenleme çalışmaları devam ediyor!

TAKSİM Meydanı’nda mayıs ayında başlayan düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Sona yaklaşılan zemin düzenlemeleri çalışmaları tamamlandıktan sonra oturma birimleri ve süs havuzları yapılacak, yeni ağaçlar dikilecek.

2000 yılında Taksim - Yenikapı metro çalışmaları durmuş!

2000 yılında Taksim - Yenikapı metro güzergahında yapılan metro çalışmaları Tünel'deki Fransız Sarayı olarak bilinen binada çatlamalar meydana getirmiş. Fransız Konsolosluğu mahkemeye başvurması üzerine İBB metro çalışmalarını durdurmuş.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmaları başladı!

Piyalepasa Cami Zeminaltı Otoparkı ve Çevre Düzenlemesi’nin temelini atan Başkan Kadir Topbaş, Taksim Meydanı düzenlemesinin de başladığını müjdeledi. Topbaş çalışmaların çevreye rahatsızlık vermeden bölüm bölüm yapılacağını söyledi...

taksim çalışmaları Haberi

taksim çalışmaları

İstanbul’un sonucu merakla beklenen değişim projelerinin başında Taksim Meydanı Düzenleme Projesi geliyor. ‘‘Sadece geçip gidilen değil, kullanılabilir bir meydan’’ mottosuyla ilk etap çalışmaları 13 Eylül 2013’te tamamlanarak yayalara açılan fakat akıbeti o günden beri merak konusu olan Taksim Meydanı’nda zemin düzenleme çalışmaları nihayet başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptığı açıklamada Taksim Meydanı Projesi kapsamında zemin düzenleme çalışmasına başladıklarını söyleyerek Koruma Kurulu onaylı bir çalışma yürütüleceğini ve zemin yenileme işlemlerinin çevreye rahatsızlık vermeden kısım kısım tamamlanacağını belirtti. Topbaş, ‘‘Yeşillendirilmiş zeminiyle Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi Beyoğlu’na yakışır bir hale gelecek. İstikrar sayesinde İstanbul çok şükür rotasına giriyor. Bu istikrar sayesinde Beyoğlu ve İstanbul’u çok daha güzel bir hale getireceğiz’’ dedi. Zemin döşeme işlemleri tamamlandıktan sonra oturma birimleri, süs...