29 / 03 / 2024

taksim dayanışması gözaltı

taksim dayanışması gözaltı

TMMOB Şehir Plancıları Odası tüm kamuoyuna "Vicdanla hareket bekliyoruz" diyerek çağrıda bulundu...

Kira tartışmasında tansiyon yükseldi! Enişte ve yeğen gözaltında!

Kiracı ve gayrimenkul sahipleri arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Her yeni güne kiracı ev sahibi tartışması ile başlarken yeni haber Gaziantep'ten geldi. Kira anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada bir kişi ölürken iki kişi gözaltına alındı. İşte detaylar...

Borç krizindeki emlak devi Evergrande'de üst düzey yönetici gözaltına alındı!

Borç krizindeki inşaat ve emlak devi Evergrande'nin elektrikli araç üreticisi Evergrande NEV'in Başkan Yardımcısı Liu gözaltına alındı. Yöneticinin "yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu" şüphesiyle soruşturulduğu belirtildi.

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması kararını vermişti. Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Gaziantep`te yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhitti gözaltında! 9 vatandaş hayatını yitirmişti...

Gaziantep'te deprem nedeni ile yıkılan Bahar Apartmanı'nın enkazında gerçekleşen teknik incelemenin ardından ihmali bulunduğu onaylanan müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbul'da gözaltına alındı.

Borsada manipülasyon iddiaları! Aralarında büyük yatırımcıların da olduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı!

Borsada manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.  Borsada temmuz ortasında kamu bankaları hisselerinde başlayan olağanüstü yükseliş ve ardından aynı hızda düşüşle ilgili yapılan işlemler sebebiyle yapıldı.

Kamuyu dolandıran çeteye Demir Yumruk operasyonu: İş adamı Erol Evcil gözaltına alındı

Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu zarara uğratan firmalara yönelik 29 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 300'e yükseldi. Gözaltına alınan isimler arasında iş adamı Erol Evcil de bulunuyor.

İstanbul merkezli dolandırıcılık operasyonunda 36 gözaltı!

İstanbul merkezli 8 şehirde kendini hakim, savcı ve başkomiser şeklinde tanıtıp dolandırıcılık yapanlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda 36 şüpheli gözaltına alındı.

Avcılar'da göçük meydana gelen bina için 3 gözaltı!

Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıktırılan binanın temeli kazılırken meydana gelen göçükte 3 çocuk babası Cemal Eken'in (42) ölümü, İsa Eyice isimli işçinin yaralanmasına neden olan olay ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Otomobil stokçularına gözaltı!

50 şehirde yeni araçları toplayarak, tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri iddia edilen 51 kili hakkında gözaltı karar verildi. Türkiye genelinde otomobil stokçularına yönelik dev operasyon başlatıldı. 

Otomobil stokçuluğunda 51 şüpheli için gözaltı kararı!

50 şehirde "bayilerdeki araçları toplayarak tekel oluşturdukları" gerekçesiyle toplamda 51 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Trabzon'da kripto para vurgununda 18 kişi gözaltına alındı!

Trabzon Emniyeti, 'kripto' vurgunu gerçekleştiren 'saadet zinciri'ne ilişkin operasyonda 18 kişiyi gözaltına aldı. Saadet zincirine yapılan operasyon kapsamında 2. sınıf emniyet müdürü de gözaltına alındı.

taksim dayanışması gözaltı Haberi

taksim dayanışması gözaltı


İstanbul Valisi`nin Taksim Gezi Parkı`nın 8 Temmuz 2013`de açılacağını duyurması üzerine, sekretaryasını yürüttüğümüz Taksim Dayanışması tarafından, uzun süredir mahalle ve semt parklarında yapılmakta olan forumlara Gezi Parkı`nın da dahil edilmesi amacıyla akşam 19:00 için bir davette bulunulmuştur. Taksim Dayanışması`nın çağrısı, demokratik çerçevede ve tüm halka açık olarak, barışçıl bir şekilde farklı fikirlerin de dile getirilebildiği, çeşitli atölye ve etkinliklerle varlığını sürdüren forum sürecinin bir parçası olmak dışında hiçbir amacı olmayan ve hukuki olarak tamamen meşru bir nitelik taşımaktadır. Ancak İstanbul Valisi, parkın açılışı sırasında yaptığı konuşmada, bu çağrının hukuksuz olduğunu iddia ederek gerek Taksim Dayanışması`nı gerekse forum katılımcılarını hedef göstermiştir.


Ancak buluşma öncesinde halka açılan Gezi Parkı, yeniden boşaltılarak, Taksim Meydanı`na çıkan yollar polis barikatlarıyla kapatılmış, metro hizmet dışı bırakılmış...