26 / 04 / 2024

taksim havuzu ne zaman yapıldı

taksim havuzu ne zaman yapıldı

7 Temmuz 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde Taksim'e havuz yapıldığını ve kısa sürede faaliyete geçeceği yazılmış. Havuzu yapma sebepleri ise Taksim'de ki apartmanların üst katına suyun rahatça ulaştırılmasıymış.

İş GYO Taksim Ofis Lamartine 2022 değeri belli oldu!

İş GYO Taksim Ofis Lamartine binasının 2022 değeri belli oldu. Peki Taksim Ofis Lamartine 2022 değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Aynen taksim nedir? İşte detaylar!

Aynen taksim kavramını duyan pek çok kişi vardır. Ancak tam olarak ne anlama geldiği bilinmemektedir. İşte aynen taksime dair araştırılanlar!

Tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de taksim işlemidir. Bu sene tapu taksim işlemi yapacak vatandaşlar ödeyecekleri masrafı araştırıyor. Peki, tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

İş GYO Taksim Ofis Lamartine binasının değeri ne kadar?

İş GYO Taksim Ofis Lamartine binasının pazar değeri 105 milyon 120 bin TL, yıllık toplam kira değeri 3 milyon 657 bin 180 TL, ortalama aylık birim kira değeri 77,18 TL olarak belirlendi. 

İş GYO Taksim Ofis Lamartine Binası'nın kira değeri ne kadar?

İş GYO Taksim Ofis Lamartine Binası'nın kira değeri belli oldu. Peki İş GYO Taksim Ofis Lamartine Binası'nın değeri ne kadar?

Taksim Gezi Parkı ne olacak?

Taksim Gezi Parkı’nın İBB'nin elinden alan Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Gezi Parkı için yeni projeler hayata geçireceği iddia edildi.

Taksim Cami'nin inşaatında son durum ne?

Taksim Meydanı'nın en özel köşesinde, tramvay yolunun hemen başındaki Taksim Camii'nde inşaat kalışmaları hızla devam ediyor. 43 yıldır hayali kurulan, bu yılın sonunda ibadete açılması planlanan caminin son hali görüntülendi...

Ekrem İmamoğlu'ndan Taksim Meydanı Tasarım Yarışması açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı Tasarım Yarışması'nda son 20 projenin analiz edildiğini söyledi. İmamoğlu, projelerin Taksim’in bütününe hizmet eden beton ağırlıklı görüntüyü ortadan kaldırmaya odaklandığını belirtti...

Taksim Meydanı ne olacak?

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun Taksim Meydanı ile ilgili kararının ardından İletişim Başkanlığı, Dijital Gösterim Merkezi çadırını kaldırıyor. İBB'nin geçici bir süre için kurduğu ‘Kavuşma Durağı’nın da kaldırılması bekleniyor...

Taksim Camii'ne Türk bayrağı dikildi!

İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiği Taksim Camii'nin orta kubbesine Türk Bayrağı asıldı. Caminin bu yıl açılması planlanıyor...

Taksim 360 teslimleri ne zaman?

Taksim 360 projesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçiriliyor. Taksim 360 projesi 952 bağımsız birimden meydana geliyor. 

Bayrampaşa Otopark ve Yüzme Havuzu'nun inşaatı başladı!

Yeni Bayrampaşa yolunda ‘İleri Belediyecilik’ projelerini bir bir hayata geçiren  Bayrampaşa Belediyesi, Muratpaşa Mahallesi Tuna Caddesi’ne 210 araç kapasiteli otopark ve 2 adet yüzme havuzu inşa ediyor.

Taksim 360 daire ve ofis fiyatları!

Taksim 360 projesi Çalık Gayrimenkul ve Gap İnşaat tarafından İstanbul Beyoğlu Tarlabaşı'da inşa ediliyor. Taksim 360 daire ve ofis fiyatları ne kadar?

taksim havuzu ne zaman yapıldı Haberi

taksim havuzu ne zaman yapıldı

Taksim Havuzu

Yirmi gün sonra ikmal edliyor

Beyoğlu cihetinde su tazyikini çoğaltmak ve apartmanların üst katlarına, motor kullanmaksızın su vermek için Taksim'de yapılmakta olan havuz, nihayet yirmi güne kadar ikmal edilecek ve suyun tazyiki on iki metreden otuz dört metreye kadar çıkarılacaktır.Belediye yeni havuzun mevkiini intihap ederken ileride terkos suyunun Taksim Suyu ile birleşmesi ihtimalini de düşünerek Taksim su haznesinin yanına yaptırmıştır.

İstanbul semtinde yapılacak tesisatta bu suretle Halkalı ve Kırkçeşme sularının ayrıldığı yerlerde yapılacaktır. Taksim'de yapılan havuz, terkosla beraber diğer İstanbul sularının birleştirilmesi için atılan ilk adımdır.

Akşam Gazetesi 7 Temmuz 1933


Abdullah Kutalmış...