19 / 04 / 2024

taksim meydanı son hali

taksim meydanı son hali

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaların 2. etabında, Mete Caddesi'nin alt ve üst yapı imalatlarına başlanacak. 2 Nisan Cumartesi Günü başlayacak olan çalışmalar 31 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edecek.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında son durum ne?

Taksim Meydanı Çevre Düzenlemesi çalışmaları aralıksız devam ediyor, çalışmalar kapsamında Mete Caddesi Yağmursuyu Hattı İletim Kanalı yapılacak, iki etapta yapılması planlanan çalışmaların 1. Etabı 15 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak

Taksim Meydanı'nda yeni çalışma başladı!

Büyükşehir Belediyesi'nin projelendirip hayata geçirdiği Taksim Meydan Düzenleme Projesi'nin en önemli ayaklarından olan zemin yenileme çalışması başladı. Çalışma kapsamında uzun süredir beton kaplı olan zemine parke taşı döşeniyor.

İşte 7 karede yeni Taksim Meydanı!

Mart ayında düzenleme ihalesinin yapılacağı Taksim Meydanı'nın oluşturulacak halinin görselleri yayınlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Beyoğlu’nda yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış töreninde yayınlanan o görseller...

Taksim Yayalaştırma Projesi havadan görüntülendi!

Taksim Yayalaştırma projesi 23 Nisan 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibi tarafından görüntülendi

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

STK’lardan Taksim Meydanı Yarışması açıklaması!

Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve meslek örgütleri, Taksim Meydanı Yarışması ile ilgili açıklamalar yaptı. Açıklamada, "Taksim Meydanı için bundan sonra atılacak tüm adımları süreç boyunca, birlikte ele almaya ve tartışmaya davet ediyoruz" denildi. 

Uzmanlar uyardı: Taksim Meydanı için acele edilmemeli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) geçtiğimiz günlerde Taksim Meydanı tasarımı için üç projeyi halk oylamasına sunmuştu. Çok tartışılan oylama için uzmanlar, Taksim Meydanı projesi için acele edilmemesi gerektiğini söylüyor.

Taksim Meydanı park mı olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim meydanının yeni tasarımı için oylama başlattı. İstanbulluların söz sahibi olacağı proje için tartışmalar başladı.

Taksim Cami'nin inşaatında son durum ne?

Taksim Meydanı'nın en özel köşesinde, tramvay yolunun hemen başındaki Taksim Camii'nde inşaat kalışmaları hızla devam ediyor. 43 yıldır hayali kurulan, bu yılın sonunda ibadete açılması planlanan caminin son hali görüntülendi...

Taksim Meydanı projesi için halk oylaması 19 Ekim'de başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vaatlerinden biri olan Taksim Meydanı projesinde yarışma kısmı tamamlandı. 146 proje arasından 3 proje finale kaldı. İstanbul halkı 19 Ekim-12 Kasım arasında Taksim Meydanı için oy kullanacak. Halk beğendiği projeyi seçecek, kazanan proje 16 Kasım haftasında duyurulaca

Taksim Camii’nin yüzde 80’i tamamlandı!

İstanbul Taksim Meydanı’nda temeli 2017'de atılan Taksim Camii’nin yüzde 80’lik kısmı tamamlandı.

İBB’nin Taksim Meydanı tasarım yarışmasının sonuçları belli oldu!

İBB, 142 projenin değerlendirildiği Taksim ve çevresi için gerçekleştirilen tasarım yarışmasının sonuçlarını açıkladı. Kazanan 3 projenin yakında halk oylamasına sunulacağı açıklandı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, "Taksim'i hak ettiği şekilde şehre tekrar kazandıracağız" dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Taksim Meydanı Tasarım Yarışması açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı Tasarım Yarışması'nda son 20 projenin analiz edildiğini söyledi. İmamoğlu, projelerin Taksim’in bütününe hizmet eden beton ağırlıklı görüntüyü ortadan kaldırmaya odaklandığını belirtti...

Taksim Meydanı ne olacak?

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun Taksim Meydanı ile ilgili kararının ardından İletişim Başkanlığı, Dijital Gösterim Merkezi çadırını kaldırıyor. İBB'nin geçici bir süre için kurduğu ‘Kavuşma Durağı’nın da kaldırılması bekleniyor...

Taksim Meydanı nasıl olacak?

Taksim Meydanı için kentsel tasarım yarışması düzenleniyor. Vatandaşların görüşlerini paylaşması için “kavuşma durağı” kuruldu. Bu alanda sergiler ve etkinlikler yapılacak.

Taksim Meydanı için flaş karar!

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İBB'nin “İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor” projesi ile meydana kurduğu "Kavuşma Durağı" ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın yine Taksim Meydanı’nda 2019'da açtığı “Dijital Gösterim Merkezi” çadırının kaldırılmasını kararlaştırdı...

Taksim Camisi yıl sonunda tamamlanacak!

Taksim Meydanı'nda 17 Şubat 2017 tarihinde yapımına başlanılan Taksim Camisi yıl sonunda tamamlanıyor. Caminin genel inşaatının yüzde 60’ı ve dış cephe işlerinin yüzde 95'i tamamlandı.

taksim meydanı son hali Haberi

taksim meydanı son hali


Çalışmaların ilk etabında, Prof. Dr. Bedri Karafakioğlu Caddesi altyapı imalatları 9 Mart 2016 tarihinde tamamlanarak bu kısım trafiğe açıldı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaların 2. etabında, Mete Caddesi'nin alt ve üst yapı imalatlarına başlanacak. 2 Nisan Cumartesi Günü başlayacak olan çalışmalar 31 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edecek.


Yaya sirkülâsyonunu engellemeyecek olan çalışmalar süresince, sürücüler alternatif güzergâhlara yönlendirilecek.



İBB



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Taksim Meydanı ve çevresi için yürütülen çalışmalarda birinci etap tamamlandı.


Proje kapsamında 2. etap çalışması olarak Mete Caddesi için alt ve üst yapı imalatlarının başlayacağı ve bu caddedeki çalışmaların 31 Temmuz 2016 tarihine kadar süreceği belirtildi.


İstanbul’un en merkezi noktası olan Taksim ve çevresinde yürütülen çalışmaların ilk kısmı tamamlandı. Prof. Dr. Bedri Karafakioğlu Caddesi’nde yapılan altyap imalatları 9 Mart...