20 / 04 / 2024

Talas imar revizyon çalımaları

Talas imar revizyon çalımaları

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçenin 40 yıllık yapılaşmasını kapsayan imar revizyon çalışmasının tamamlandığını açıkladı.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı iptal edildi!

İstanbul’un Kartal ilçesinde donatı alanının imara açılması planlanan imar planına yargı onay vermedi. İstanbul 9. İdare Mahkemesi, 1/1000 ölçekli Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı’nı 408 no’lu parsel yönünden iptal etti.

Milas OSB'de revizyon imar uygulaması ihalesi yapıldı!

Muğla'nın Milas ilçesi OSB'nin revizyon imar uygulaması için yapılan ilk ihaleye 9 haritacılık firması teklif verirken ikinci ihaleye 5 firma katıldı.

Elbistan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi!

Elbistan Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, imar planının getirdiği yenilik ve değişiklikleri anlattı.

Altınova'da imar revizyon planları onaylandı!

Antalya'nın Altınova ilçesinde bulunan ticaret alanlarından sonra konut alanlarındaki imar revizyon planları onaylandı ve imar sorunu çözüldü.

Şehitkamil için örnek kentsel dönüşüm projesi hazırlandı!

Gaziantep Şehitkamil belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İpekyolu Kentsel Dönüşüm Alanı ve Karşıyaka yeni imar revizyon planını bölge esnafına tanıttı.

Burdur için yeni kent imar revizyon planı!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, mahalle ziyaretleri kapsamında Tepe Mahallesi sakinleriyle buluştu. Ercengiz,  mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Ayazağa Revizyon Nazım İmar Planı Tadilatı askıya çıktı!

Sarıyer Ayazağa Revizyon Nazım İmar Planı Sınır Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı..

Halkalı Caddesi ve çevresi Revizyon Nazım İmar Planı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Caddesi ve Çevresi Revizyon Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Kayseri Talas’ta ikinci etap imar çalışmaları başladı!

Kayseri Talas Belediyesi tarafından ilk etap imar planı revizyonunun tamamlanmasının ardından, ikinci etap imar revizyonu çalışmaları başladı.

Talas'ta yeni imar planları hazırlanıyor!

Talas Belediyesi, ilgili meslek odaları ve müteahhitlerin katılımıyla yeni imar planı ve kentsel dönüşüm çalışmalarını konuşmak adına toplantı düzenledi.

Silivri Merkez Sahil Bölgesi revizyon imar planı askıda!

Silivri İlçesi, Silivri Merkez Sahil Bölgesi 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı bugün askıya çıkarıldı. 

Yeni Gölet Bölgesi Revizyon İmar Planı askıda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yeni Gölet Bölgesi Revizyon İmar Planı'nı askıya çıkardı. Yıllardır tartışılan gölet projesinin imar planları 1 ay askıda kalacak. 

Talas imar revizyon çalımaları Haberi

Talas imar revizyon çalımaları

Talas Belediyesi, ilçenin 40 yıllık yapılaşmasını kapsayan imar revizyon çalışmasını tamamladı. 2,5 yıl süren imar planının sadece Kayseri'ye değil, Türkiye'ye de yenilikler sunacağını belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ayrıca bu çalışma ile kentsel dönüşüm problemlerinin de çözüleceğini belirtti. Talas'ın imar durumu ile ilgili 2,5 yıl üzerinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Palancıoğlu, "Bu konuda yapılan çalışmayla diğer eksiklerin de giderilerek bu yıl içerisinde özellikle eski yapı bloklarına kentsel dönüşüm bekleyen vatandaşlarımıza büyük müjde olacak. Büyük bir sorunu çözecek yeni yapılaşmaların önünü açacak ve eski yapı bloğunun temizlenmesini sağlayacağız" dedi.


Başkan Palancıoğlu, Talas'ta 1990'lı yıllarda büyük kapsamlı genel imar revizyonunun yapıldığını ifade ederek, "2014'ün sonundan itibaren başladığımız bir çalışmayı sonlandırmak üzereyiz. Bu çalışma ile Talas'ın birikmiş imar sorunlarının birçoğu halledilecek. Sadece...