29 / 03 / 2024

talas restorasyon projeleri

talas restorasyon projeleri

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu," UNESCO listesine aday olmak için çalışmalarımız hız kazandı. Yıkık dökük binalar ve sokakların tamamının ayağa kaldırılarak turizme kazandırılmasını arzuluyoruz." dedi.

Eyüpsultan’da dev restorasyon projeleri başlıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ESTAM projesi kapsamında 98 hektarlık alanda yürütülen 67 farklı projenin tanıtımı yapılacak.

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Ordu Projeleri Yapex Yapı Fuarı'nda görücüye çıktı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Antalya’daki Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’na katıldı. Fuarda, büyükşehirin projeleri büyük ilgi gördü.

Talas öğretmenevinde restorasyon devam ediyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas öğretmenevinde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Çatalca'daki 22 tarihi eser restore edilecek!

Çatalca Belediyesi tarihi eserlere sahip çıkmaya devam ediyor. Ferhatpaşa Çeşmesi'nin Restitüsyon ve Restorasyon Projeleri, Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.

Kuşadası restorasyon projeleri sergileniyor!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen “Kuşadası Tarihi Evleri ve Mahalleri Koruma, Yaşatma ve Turizme Kazandırma” çalışmasıyla hazırlanan restorasyon projelerinin sergisi açıldı.

Mersin Büyükşehir'den Anemurium restorasyon çalışmalarına destek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anamur ilçesinde bulunan “Anemurium Antik Kenti Arkeolojik-Bilimsel Tespit, Belgeleme ve Restorasyon Projeleri Hazırlık Çalışmalarına” destek veriyor.

Manisa projeleri Yapex Fuarı'nda!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projeleri görücüye çıkarıyor. 16-19 Kasım 2016 tarihlerinde restorasyon, renovasyon ve kültür mirasını koruma temasıyla düzenlenecek Yapex Fuarı'nda, Manisa Büyükşehir Belediyesi de projeleriyle yer alacak.

Ege Medeniyetleri Müzesi tekrar gündemde!

İzmir'e açık hava müzesi geliyor. Tarihi yapılar için de adım atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki tüm yapıları satın alma ve restorasyon projeleri ile kurtarmayı planlıyor

Kocaeli Tavşancıl’daki tarihi yapı restore edilecek!

Kocaeli'de tarihi binalar restorasyon projeleri kapsamında yenilenerek, kullanılabilir hale getiriliyor. Bu kapsamda Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde bulunan bir tarihi yapının daha restore edilmesi için çalışma başlatılıyor.

Tokat Zile'deki restorasyon çalışmalarına hız verildi!

Tarihi sokakları koruma amaçlı imar planı ve sokak sağlıklaştırma projeleri kapsamında Tokat Zile'de tarihi ev ve sokakların restorasyon çalışmalarına hız verildi.

Kartepe Belediyesi restorasyon projeleri hazırlatacak!

Kültürel değerlere sahip çıkmak ve eski yapıları geleceğe taşımak adına Kartepe Belediyesi, restorasyon projeleri hazırlatacak.

Adalar Belediyesi'nin restorasyon projeleri onaylandı!

Heybeliada Değirmenleri ve Büyükada Edebiyat Müze Kütüphanesinin rölöve, restitasyon, restorasyon ve statik projeleri tamamlanarak İstanbul V Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

talas restorasyon projeleri Haberi

talas restorasyon projeleri

Zengin tarihi ve kültürel mirasa sahip Talas Belediyesi'nin bu değerlerini korumak, restore etmek ve geleceğe taşımak için başlattığı yeni koruma amaçlı imar çalışmasında 2 binden fazla yapı tarandı. Taramanın ardından tescile uygun görülenler belirlendi.

Şimdiye kadar tarihi dokuyu ayağa kaldırma çalışmalarıyla dikkat çeken Talas Belediyesi, ilçedeki tarihi değere sahip yapıları tespit etme çalışmalarını tamamladı. Aralarında harita mühendisi, arkeolog, peyzaj mimarı, sanat tarihçisi, restorasyon uzmanı ve şehir plancısı gibi uzman isimlerin yer aldığı ekip, çalışmalarını Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile paylaştı. Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi`ndeki toplantıda yetkililerden bilgiler alan Başkan Palancıoğlu, 2 binden fazla tarihi yapının taranıp, tescile uygun olanların belirlenerek analizlerin tamamlandığını söyledi. 


Başkan Palancıoğlu, hedeflerinin tarihi ve kültürel mirasıyla ünlü ilçenin UNESCO dünya mirası listesine dahil etmek...