25 / 04 / 2024

Tamer Heper köşe yazıları

Tamer Heper köşe yazıları

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Aldığım dairenin eski sahibi daire üzerinden kredi çekmiş, kalan senetleri ödedim. “Hacizi kaldırın” diye bankaya gittim. Banka, “Bu adamın başka borcu da var” dedi. Bunu yapma hakları var mı?'' sorusuna yanıt verdi.

Reddi miras nasıl yapılır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin "Babamızdan kalan borçlardan dolayı reddi miras yapmak istiyoruz fakat annemizin dul maaşını engellemek istemiyoruz.Bir yolu var mı?" sorusuna yanıt verdi...

Apartman yöneticisine toplantı yapması için ihtarname gönderilir mi?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu "Apartman yöneticisinin toplantı yapmasını istiyorum. Bunun için kendisine ihtarname gönderebilir miyim?" sorusunu yanıtladı.

Arsa hisselerinin hissedarlar arasında satışı!

Eşimle kardeşi bir tarlanın yarı yarıya hissedarı. Kardeşi bu yere bir ev yapıp kardeşine satmak istiyor. Tapu memuru kanun değişti diyerek bu yerin satışını yapmıyor. Ne yapmam gerekiyor?

Arsa tapusu olmadan ev yapılabilir mi?

Babam 1980 yılında bir arsa satın almış ama tapusunu almamış. Bunun üzerine bir ev yaptık oturuyoruz. . Şimdi tapu sahipleri bizden yeniden para istiyor. Ne yapabiliriz? Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor..

Tamer Heper: İki dairesi olan iki vergide ödüyor mu?

Eşim de emekli ben de emekliyim. Şimdi bir devremülk almak istiyoruz, devremülkün tapusunu da alacağız. Bu yeri de eşimin adına alacağız. Bunu aldığımızda hangi dairenin Emlak Vergisi’ni ödemek durumunda kalacağız?

Nusret Gökçe'nin Mikonos'taki şubesi kapatıldı!

Yaptığı tuz dökme hareketiyle ünlenen Nusret Gökçe’ye büyük şok yaşadı. Gökçe’nin 15 gün önce Mikonos’ta açtığı restoranı 48 saat boyunca kapatıldı.

Nusret Gökçe yeni şubesini Mikonos’ta açacak!

Tuzlama hareketiyle fenomenleşen Nusret Gökçe, yeni şubesini Yunanistan’ın gözde tatil noktası Mikonos’ta açacak. Ünlü işletmeci bundan sonraki et servislerini de drone ile yapacak...

Nusret Gökçe, Las Vegas ve Los Angeles'ta restoran açacak!

Açtığı restoranlarla büyümeye devam eden Nusret Gökçe, Las Vegas'a da restoran açacağını ve hedefinde Los Angeles olduğunu söyledi. 

Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi açılıyor!

Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezinde (GUHEM) açılış için gün sayıyor.

Cemal Gökçe: Kurallara uygun olarak inşa edilen yapı çökmez!

Dün İstanbul Başakşehir’e bağlı Kayaşehir’de bir sitenin istinat duvarı çökerek bir kişinin ölümü neden olmuştu. Konu hakkında açıklama yapan İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Cemal Gökçe kurallara uygun olarak inşa edilen yapıların çökmeyeceğini söyledi. 

Nusret Gökçe, Park Hyatt otelini resmen devraldı!

Nusret Gökçe, Park Hyatt otelinin devrini gerçekleştirdi. Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan ile imzaları atan Gökçe, Instagram hesabından "Benim için hayal olan bugün gerçek olan İstanbul Park Hyatt otelin sahibi olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi...

Nusret Gökçe, Park Hyatt Maçka’yı satın alıyor!

Ünlü işletmeci Nusret Gökçe, İstanbul Maçka'da yer alan Park Hyatt oteli 50 milyon Euro karşılığında Doğuş Grubu'ndan satın alıyor.

Nusret Gökçe New York’ta yeni şube açacak!

Ünlü işletmeci Nusret Gökçe, New York’ta 2'inci şube açmak için kolları sıvadı. Nusret’in yeni mekanı için aylık 110 bin dolar ödeyeceği iddia ediliyor.

Nusret Gökçe'den yeni şirket!

Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk’in de ortaklarından olduğu ünlü et restoranı Nusr-et’in bir diğer ortağı Nusret Gökçe bugün yeni bir şirket kurdu. 

Land Roses Turizm Emlak Sağlık Eğitim Danışmanlığı Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Land Roses Turizm Emlak Sağlık Eğitim Danışmanlığı Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Mohammed F.M.  Mohammedsdek tarafından kuruldu. 

İşte Nusret Gökçe'nin doğduğu ev!

Et imparatoru olan Nusret Gökçe, memleketi Erzurum'a gitti. Dünya çapında üne kavuşan Nusret, doğduğu evi ziyaret etti.

Gökçe Bahadır Suadiye’den ev aldı!

Ufak Tefek Cinayetler'in Oya'sı Gökçe Bahadır, Suadiye’den ev aldı. Güzel oyuncu yeni evi için 2 milyon TL ödedi.

DK Dip Köşe Tesis Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

DK Dip Köşe Tesis Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Tarık Yavuz tarafından kuruldu.

Tamer Heper köşe yazıları Haberi

Tamer Heper köşe yazıları

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''

Bir daire satın aldım. Dairenin eski sahibi daire üzerinden kredi çekmişti, benim de param çıkışmadığı için geri kalan senetleri ben ödeyecektim ve ödedim. Kredi bittikten sonra “Hacizi kaldırın” diye bankaya gittim. Banka, “Bu adamın bu bankaya başka borcu da var” dedi. Ben de bankaya “Adamın konut borcunu kabul etmiştim, başka borcunu kabul etmiyorum” dedim.

Banka “Açıkta borcu ve kredi kartı borcu var. Bunlar ödenmeden hacizi kaldıramayız” dedi. Bankaya “Bu borcun hepsini ödeyeceğim, haczi kaldıracak mısınız?” diye sordum. “Avukatlara git, borcun ne kadar olduğunu öğren, hepsini öde, evrakları al bankaya gel” dediler. Ben de avukatlara ve icralara gittim parayı ödedim, evrakları aldım bankaya gittim. Bu sefer de “Bu adam başka bir...