27 / 04 / 2024

TANAP Avrupa Komisyonu

TANAP Avrupa Komisyonu

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ne, Avrupa Komisyonu, ticari işletim ve tesislerin bütünlüğü yönetim sistemleri aktivitesi için 3,5 milyon avroya kadar hibe desteği sağlayacağı açıkladı. .

Schengen vize ücretlerine zam geliyor!

Avrupa Komisyonu, aralık ayında üye devletlerden uzmanların "ezici bir çoğunlukla" revizyonu desteklediği toplantıdan sonra 2 Şubat'ta Schengen vizesi ücret artışına ilişkin bir taslak hazırlayarak sundu.

Kırsalda girişim yapacaklara müjde! Avrupa Komisyonu 500 bin euro fon veriyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) liderliğinde dört ülkeden ortağın yer aldığı konsorsiyum tarafından hazırlanan inovasyon projesi, Avrupa Komisyonu’ndan 500 bin euro fon kullanmaya hak kazandı.

Avrupa Birliği, Çin’le arasındaki ticari dengesizliği gidermek istiyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Çin'le ticaret açığının 10 senede 400 milyar Euro'ya ulaştığını söyledi. Ursula von der Leyen ticari ilişkilerdeki dengesizliği gidermek istediklerini ifade etti.

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’ndan prestijli ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) tarafından gerçekleştirilen "Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) ve Altyapı Ödülleri" töreninde birincilik ödülü aldı.

Asgari ücret 20223'te ne kadar olmalı? Avrupa'ya göre asgari ücret ne durumda? 1 Ocak 2023 asgari ücrette son dakika...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 asgari ücretini belirlemek için Ankara'da toplandı. Türkiye'de asgari ücret ne kadar artırılmalı? Avrupa ülkelerine göre asgari ücret nasıl? İşte  1 Ocak 2023 asgari ücrette son dakika...

'Uçak modu' resmen tarihe karışıyor! Avrupa Komisyonu o tarihi duyurdu!

Avrupa Birliği ülkelerinde seyahat eden havayolu yolcularının telefonlarını uçak moduna almalarına gerek bırakmayacak. Konu ile ilgili olarak tarih veren Avrupa Komisyonu yolculara yeni hizmetler sunulacağını duyurdu.

AB'den uyarı! Resesyon çanları çalıyor!

Avrupa Komisyonu, 2023 Euro Bölgesi büyüme tahminini düşürdü, ancak enflasyon tahminini yukarı revize etti. Açıklamada durgunluk uyarısında bulunulurken, enflasyonun henüz zirveye ulaşmadığına dikkat çekildi. Rapor, Türkiye'nin 2022 ve 2023 büyüme tahminlerini de yükseltti.

Herkes anında Avro ödemesi yapabilecek! Avrupa Birliği’nden yeni adım!

Avrupa Birliği Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, "Avrupa Birliği’nde banka hesabı bulunan herkesin anında avro ödemesi yapma olanağına sahip olmasını istiyoruz" açıklamalarında bulundu. İşte detaylar…

Avrupa Birliği üyesi 15 ülke doğal gaza tavan fiyat istiyor!

Avrupa Birliği (AB) üyesi 15 ülke, AB Komisyonu'ndan, ithal doğal gaza tavan fiyat uygulamaya ilişkin plan hazırlamasını istedi.

Son Dakika! AB'den Rusya'ya petrol ambargosu anlaşması

AB ülkeleri, yıl sonuna kadar Rusya'dan alınan petrol miktarının yüzde 90 azaltılmasında anlaştı. Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen, AB ülkelerinin, yıl sonuna kadar Rusya'dan alınan petrol miktarının yüzde 90 azaltılması konusunda anlaştığını açıkladı.

Avrupa Komisyonu’ndan çiftçiye 555 milyon euroluk dev destek!

Avrupa Komisyonu, 555 milyon euroluk IPARD-3 Programı'nı (2021-2027) kabul etti. Söz konusu duyuru, Bakan Kirişçi tarafından yapıldı.

Binalar enerji verimli ve çevre dostu inşa edilmeli!

Avrupa Komisyonu’nun Yeşil Mutabakat kapsamında uygulanacak düzenlemelere ve emisyon hedeflerine ilişkin konuşan İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, binalarda yalıtımla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. 

İdlibliler, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'i briket evleri görmeye çağırdı!

Türkiye'nin inşa ettiği briket evlere yerleştirilen İdlibliler, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına katılarak, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'i bölgeye çağırdı.

TANAP Avrupa Komisyonu Haberi

TANAP Avrupa Komisyonu

TANAP'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, şirketin Avrupa Komisyonu'na yaptığı hibe destek başvurusu uygun görüldü.



Avrupa Konseyi'nin 2013'te 'Ortak İlgi Alanı Projeleri' (PCI) listesine dahil ettiği projenin hibe sürecine ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "PCI listesi her iki yılda bir güncellenmekte olup, AB'nin ilgili programı kapsamındaki hibe veya diğer şekillerde sağlanan mali desteklerine başvurabilmek için söz konusu listede yer almak ön koşuldur. TANAP, bu kapsama giren aktiviteler için hibe talebinde bulunmuş ve en son 3,5 milyon avro hibe desteği verilmesi uygun görülmüştür. Bu son hibenin aktivitesiyle beraber, konseyden dördüncü kez hibe desteğine hak kazanılması başarılmıştır. Komisyonun desteklenmesini onayladığı son kalemle birlikte, TANAP'ın hak kazandığı hibe destekleri toplamı 10,3 milyon avroya ulaşmış, bugün itibarıyla bu rakamın 2,5 milyon avro tutarındaki...