19 / 04 / 2024

TANAP bp

TANAP bp

BOTAŞ, SOCAR ve BP arasında TANAP Projesi Ortaklar Anlaşması imzalandı. Taner Yıldız:"Bu projenin (TANAP) önüne ekonomikten ziyade siyasi engeller çıkarılmaya çalışıldı ama bu projenin önünde siyasi bir engel olmayacaktır" dedi.

TANAP'a BP'de ortak oluyor!

TANAP'a BP'de ortak oluyor. İNGİLİZ petrol şirketi BP'nin yıl sonuna kadar gerekli yasal prosedürü tamamlayarak, Azerbaycan'dan başlayıp Türkiye'yi kat edecek olan TANAP'a hissedar olarak katılacağı bildirildi.

TANAP, 6 projeye 14 milyon TL fon sağlayacak!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, geçtiği güzergah üzerindeki 6 projeye 14 milyon TL fon desteği sağlayacak. TANAP ‘Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları'yla geçtiği yerlerdeki yerleşimlere olumlu bir katkı sağlayacak.

TANAP zamanında tamamlanacak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, TANAP işlerin takvime uygun yürütüldüğünü ve zamanında tamamlanacağını belirtti. Aliyev, Dünya Bankası'nın desteği ile çok sayıda önemli projeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

TANAP için 400 milyon dolarlık kredi anlaşması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Dünya Bankası'nın TANAP için BOTAŞ'a açtığı 400 milyon dolarlık kredinin anlaşmasını imzaladı.

Dünya Bankasından Azerbaycan'a Tanap için kredi!

Dünya Bankası ile Azerbaycan hükümeti arasında TANAP'ın finanse edilmesi için 30 yıl vadeli 400 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalandı.

TANAP'a Asya Altyapı Yatırım Bankası'ndan 600 milyon dolar kredi!

Asya Altyapı Yatırım Bankası Yönetim Kurulunca, TANAP yapımında Azerbaycan'ın Güney Gaz Koridoru AŞ şirketi tarafından kullanılacak 600 milyon dolarlık kredi onaylandı.

TANAP’a 1.4 milyar dolar krediye onay!

Azeri gazını Türkiye’den Avrupa’ya ulaştıracak TANAP için Dünya Bankası ile Asya Altyapı ve Yatırım Bankası’ndan 1.4 milyar dolarlık krediye onay çıktı.

TANAP'ın 800 milyon dolarlık kredisi onaylandı!

Dünya Bankası Yönetim Kurulunca, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için toplamda 800 milyon dolar tutarındaki kredi onaylandı.

TANAP'ta inşaat hızlandı!

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projenin yatırım bedelinin 11,7 milyar dolardan 8,5 milyar dolara düşürüldüğünü belirterek, Kasım sonu itibarıyla yüzde 55'inin tamamlanarak planlanan takvimin önünde ilerlediğini belirtti.

Türk Akımı, TANAP'a rakip değil!

TANAP Genel Müdürü Düzyol, Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı'nın TANAP için kısa vadede rekabet yaratmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Tanap projesi çalışmaları sürüyor!

Azerbaycan’dan Avrupa’ya doğalgaz taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projede her şeyin olması gerektiği gibi devam ettiğini belirterek, “Proje gerekililiğiyle paralel ilerliyoruz

TANAP'ın finansman anlaşmaları yıl sonunda yapılacak!

2018’de ilk gazın taşınacağı TANAP boru hattının finansman anlaşmaları yıl sonunda yapılacak

Azerbaycan Milli Meclisi Tanap anlaşmasını onayladı!

Azerbaycan Milli Meclisi, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) anlaşmasını onayladı.

TANAP'ın Avrupa finansmanı 26 Ekim'de konuşulacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Enerji ve Tabii Kaynaklar Direktörü Puliti, TANAP ve TAP projelerine sağlamayı düşündükleri toplam 1,5 milyar dolarlık krediye ilişkin 26 Ekim'de toplantı düzenleneceğini söyledi.

TANAP bp Haberi

TANAP bp

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) ve BParasındaki Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Ortaklar Anlaşması, törenle imzalandı.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığındaki törende yaptığı konuşmada, TANAP'ın siyasi tehditler ve ekonomik fırsatların buluştuğu bir proje olduğunu belirterek, "Ham petrol fiyatlarına bağlı olarak gaz fiyatlarının düşmüş olmasına rağmen biz projeye devam kararındayız" dedi.


Son dönemde bazı firmaların enerji yatırımlarını durdurduklarını ifade eden Yıldız, "Bu projenin önüne ekonomikten ziyade siyasi engeller çıkarılmaya çalışıldı ama bu projenin önünde siyasi bir engel olmayacaktır" diye konuştu.


TANAP'ın ortakları olan SOCAR ve BP'ye güvendiğini ifade eden Yıldız, "Bu tür projelerin tehditleri ve fırsatları bitmez. Biz 20 ilden geçecek projeyi göstermelik değil fonskiyonel...