26 / 04 / 2024

tapu bağış harçları

tapu bağış harçları

Gayrimenkullerin devir işlemleri bir satış bedeli karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2015 ne kadar? Tapu bağışı nasıl yapılır?

Tapuda bağışlama harcı ne kadar?

Taşınmaz mülkiyetinin devir işlemleri taşınmazın bağlı olduğu Tapu Dairesinde gerçekleşiyor. Peki, tapuda bağış nasıl yapılır? 2014 yılı tapuda bağışlama harcı ne kadar? İşte tapu bağış oranları..

Gayrimenkul bağışında tapu harcı!

Tapu devirleri bir bedel karşılığında yapılabileceği gibi, bedelsiz olarak da gerçekleşebiliyor. Peki bir bedel alınmaksızın yapılan gayrimenkul bağışında tapu harcı ne kadar? İşte Tapu bağış harçları..

Tapu bağış harcı 2014!

Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış deniyor. Söz konusu bağış, tapu için de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2014 ne kadar?

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika! Şimdi bakın!

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika... Şimdi tek tek açıklanan bu detaylara bir bakın...

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

Tapu harçlarına rekor zam geliyor! Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak! Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Tapu harçlarına rekor zam geliyor... Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak... Peş peşe açıklandı! Hemen siz de bir bakın...

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapuya sahip olan kişiler, bu konuya dair detayları öğrenmek istiyor. Hisseli tapu nedir, Hisseli tapu başkasına satılır mı? İşte merak edilen ayrıntılar…

Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcılar genellikle en büyük problemi satış aşamasında yaşıyorlar. Peki, Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? Tapuda süreç nasıl işler? İşte tüm detaylar...

Babadan oğula tapu bağışı bozulur mu?

Tapu bağışı aile içinde yasal mirasçılardan sadece biri adına yapılabiliyor. Böyle bir durumda diğer mirasçıların hakları nelerdir? Babadan oğula tapu bağışı bozulur mu?

Asliye hukuk mahkemesi harçları 2022!

Asliye hukuk mahkemesinde dava açacak edecek kimseler başvurma ve celse harçları ödüyor. İşte asliye hukuk mahkemesi harçları 2022...

İcra ve iflas harçları 2022!

İcra ve iflas işlemlerinde başvuru sahibi tarafından bu yıl tahsil edilecek bedeller belli oldu. İşte icra ve iflas harçları 2022...

İmar Müdürlüğü harçları 2022!

İmar Müdürlüğü'nde yapılacak işlemler için ne kadar ücret ödeneceği her sene başında belirleniyor. İşte İstanbul İmar Müdürlüğü harçları 2022...

Tapu Kadastro teknik belge harçları 2022!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak her teknik belge için belli miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, bu sene Tapu Kadastro teknik belge harçları ne kadar oldu?

Aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

Bir gayrimenkulün aplikasyonunu yaptırmak isteyenler bu sene ne kadar harç ödeyeceklerini merak ediyor. 2022 harçları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce açıklandı. Peki, aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

2022'de vergi ve harçlar ne kadar olacak?

Yeni yıla sayılı günler kala milyonlarca vatandaş vergi ve harç tutarlarını araştırmaya başladı. 2022'de vergi ve harçlar ne kadar olacak?

tapu bağış harçları Haberi

tapu bağış harçları

Tapu bağış harcı 2015!

Gayrimenkullerin devir işlemleri bir satış bedeli karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Bedelsiz tapu devir işlemlerinin yapılabilmesi için bazı koşullar aranıyor.


Tapu bağışını 18 yaşını bitirmemiş kimse bağış yapamıyor. Bunun yanı sıra zihinsel özürlü kimseler, reşit ve mümeyyiz olmayan kişiler kanuni temsilcilerinin (veli veya vasinin) izni ile dahi bağış yapamıyor.


Ancak küçük ve kısıtlılar temyiz kudretine sahip olmak kaydıyla reşit olmasa da kendisine yapılacak bağışı kabul edebiliyor. 


Tapu bağışı için gerekli belgeler:

-Bağışlanacak taşınmaza ait tapu senedi yoksa ada parsel numarasını gösterir belge veya malikin sözlü beyanı 

-Bağışlayanın ve bağışlanın veya temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanı

-Taraflardan biri veya ikisinin temsili söz konusu ise temsile ilişkin belge

-Bağışlayanın bir bağışlananın iki adet fotoğrafı


Tapu bağış harcı 2015:

Taşınmazların ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni...