24 / 04 / 2024

Tapu bağışı akıl sağlığı raporu

Tapu bağışı akıl sağlığı raporu

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, okuyucu tapu bağışına ilişkin bağışta bulunacak olan kişinin psikiyatri branşından rapor almasının satış için yeterli olup olmadığını sordu.

8 soruda tapu bağışı!

Gayrimenkul devir işlemleri satış yolu ile yapılabildiği gibi bağış yolu ile de yapılabiliyor. Peki, tapu bağışı nasıl yapılır? İşte 8 soruda tapu bağışı..

Nidapark Başakşehir satılık ev!

Daire alanlarının 88 metrekareden başladığı Nidapark Seyrantepe projesi Başakşehir Yeni Merkez 'e yakın konumda yükselecek. Nidapark Başakşehir satılık ev teslimleri Ekim 2017 yılında yapılması planlanıyor.

Adım İstanbul Evleri Başakşehir satılık!

Adım İstanbul Evleri Başakşehir satılık dairelerin fiyatları 406 bin 800 liradan başlıyor. Adım İstanbul Evleri projesinde 615 adet daire ve 120 adet dükkan bulunuyor...

Adım İstanbul Başakşehir satılık konut!

Adım İstanbul Başakşehir satılık konut alanları 60 ile 300 metrekare arasında değişiyor. 35 bin 76 metrekare arsa üzerinde inşa edilen projede peşinde yüzde 10 indirim uygulanıyor.

Vadişehir Başakşehir satılık daire fiyatları!

Vadişehir Başakşehir satılık daire fiyatları 496 bin liradan başlıyor. Başakşehir 1. kısımda yükselen Vadişehir Evleri projesinde 48 aya kadar vade farkı olmadan taksitlendirme yapılıyor...

Başakşehir Bulvar İstanbul Cadde satılık!

Özkar ile Özülke İnşaat tarafından inşa edilen proje toplam 1.555 adet daireden oluşuyor. Başakşehir Bulvar İstanbul Cadde satılık mağaza,cafe ve kreşin açık artırma usulü ile satışa çıkarılacak.

Başakşehir diye yazılır Vadişehir diye okunur!

Başakşehir'de yükselen Vadişehir projesinde fiyatlar 496 bin liradan başlıyor. Vadişehir Başakşehir projesinde 48 ay vade farkı olmadan taksitli ödemeler yapılıyor. Vadişehir projesi Nisan 2017'de tamamlanıyor...

Fuzul İnşaat Vadi Yaka Başakşehir satılık!

Fuzul İnşaat Vadi Yaka Başakşehir satılık dairelerin fiyatları 495 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişiyor. Vadi Yaka Başakşehir'de 12 ay vade farksız ödeme imkanı sunuluyor...

Tahincioğlu Nidapark Başakşehir Rezidans satılık!

Tahincioğlu Nidapark Başakşehir Rezidans satılık konut tipleri 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak tasarlandı. Banka kredili 120 ay vade imkanı sunan projede dairelerin yanı sıra ticari birimler de bulunuyor.

Adım İstanbul Başakşehir satılık!

Adım İstanbul Başakşehir satılık daire fiyatları 498 bin TL'den başlıyor. İntaya, EYG ve İntes Ortaklığı tarafından hayata geçirilen proje 35 bin 76 metrekare arsa üzerinde inşa ediliyor.

Natürel Pharma Sağlık ve Sanayi Ürünleri Pazarlama Dış Ticaret Limited Şirketi Başakşehir Şubesi açıldı!

Natürel Pharma Sağlık ve Sanayi Ürünleri Pazarlama Dış Ticaret Limited Şirketi Başakşehir Şubesi, Zekeriya Aydın Şube Müdürlüğü'nde 150 bin TL sermaye ile 5 Kasım'da Başakşehir'de açıldı.

Nidapark Başakşehir Evleri satılık!

Nidapark Başakşehir Evleri satılık daire fiyatları 522 bin TL'den başlıyor. Banka kredisiyle vade imkanı sunan proje 24 bin metrekare arsa alanı üzerinde hayata geçiriliyor.

Park Mavera 2. Etap Başakşehir Evleri satılık!

Blokların 14 - 25 kat arasında değiştiği proje Başakşehir Yeni Merkez'e yakın konumda yükseliyor. Park Mavera 2. Etap Başakşehir Evleri satılık seçenekler 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlandı.

Tapu bağışı akıl sağlığı raporu Haberi

Tapu bağışı akıl sağlığı raporu

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, Tamer Heper'in 2012 tarihli açıklamasında tapu bağışına ilişkin bağışta bulunacak olan kişinin psikiyatri branşından rapor almasının satış için yeterli olduğunu aktardığını belirtti. Okuyucu bu uygulamanın hala geçerli olup olmadığını sordu. İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Bu olayda bir yanlış anlaşılma yaşanmış. Bir gayrimenkulün tapuda bağışlanması için tarafların doktor raporu alması gerekli değil. 18 yaşını geçmiş, akıl sağlığı yerinde olan herkes, herhangi bir rapor almadan tapuda işlem gerçekleştirebilir.

Bu nedenle yapacağı işlemin satış yada bağış olması da önemli değil. Fakat işlem yaparken davranışlarından akıl sağlığı konusunda şüphe ettiren kişilerden sağlık raporu talep edilebilir. 

***

Bir de özellikle noterlerin gerçekleştirdiği bir yanlışa değinilmeli, bu da 60 yaşını aşan vatandaştan sağlık raporu talep etmeleri. Eskiden...