19 / 04 / 2024

Tapu daireleri çetesi

Tapu daireleri çetesi

Tapu dairelerinde alım satım yapan vatandaşları gasp eden çete suçüstü yakalandı. Tapu dairelerinin önünde pusu kuran şüpheliler, vatandaşları takip edip kapkaç yapıyorlardı.

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

26 Haziran Tapu Müdürlüğü açık mı? Noter, vergi dairesi, belediye, Nüfus Müdürlüğü yarın açık mı?

26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? İşte ayrıntılar...

Tapu daireleri bayram tatilinde açık mı?

Ev, arsa, arazi gibi taşınmaz mallara ait alım satım işlemleri tapu dairelerinde gerçekleştiriliyor. Tapu dairesinde işi olan vatandaşlar bayram tatilinde tapu müdürlüklerinin açık olup olmadığını merak ediyorlar. Peki, tapu daireleri bayram tatilinde açık mı? İşte yanıtı...

Tam kapanmada tapu daireleri açık mı? 

Tam kapanma döneminde tapu işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar tapu dairelerin açık olup olmadığını araştırıyor. Peki, tam kapanmada tapu daireleri açık olacak mı? İşte detaylar...

Tapudan randevu alana 'sokağa çıkma yasağı' yok!

29 Nisan tarihinde başlayacağı açıklanan 17 günlük kısıtlamaya hazırlanıyoruz. Birçok sektör faaliyetlerine ara verirken tapu daireleri ise açık olacak ve konut satışları hız kesmeyecek.

Yabancıya konutta fiyat oyunu: Yeni düzenleme kapıda!

Yabancıların karşılaşması ihtimali yüksek fiyatlandırma için getirilen değerlendirme raporu zorunluluğunda oluşan yüksek fiyat oyununa karşı gayrimenkul değerlendirmeleri artık tapu daireleri tarafından yönlendirilen uzmanlar tarafından yapılacak.

Kooperatif daireleri sahiplerinden alınabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir kooperatif müteahhitle anlaşarak, birkaç bina yaptırmış. Müteahhit kendine ait daireleri sattı. Sattığı kişilerden biri de benim. 22 yıl sonra kooperatif aleyhimize tapu iptali talepli dava açtı. Böyle bir davada dairelerimiz elimizden alınır mı?' sorusunu yanıtladı.

Tapu daireleri Ziraat Bankası ile entegre oldu!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile Ziraat Bankası arasında yapılan anlaşma ile tapuya konulacak ipotekler için tapu dairesine gitmeye gerek kalmayacak, işlemler Ziraat Bankası’nda yapılabilecek.

Arnavutköy Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde rüşvet çetesi!

Arnavutköy Tapu ve Kadastro Müdürlüğü memurları ile müdür yardımcıların tapulu gayrimenkul satışlarında rüşvet aldığı tespit edildi. 6'sı kadın, 14'ü tutuklu toplam 52 sanık gözaltına alındı. Sanıklar hakkında 24 yıla kadar değişen hapis cezası istendi.

Tapu daireleri kapanıyor mu?

Yeni Söz Gazetesi köşe yazarı olan Yunus Eksi bugünkü yazısında tapu daireleri hakkında açıklamalarda bulundu. Eksi, yabancıya gayrimenkul satışında engeller kalktığını açıkladı.

Ataşehir'de tapu çetesi yakalandı!

ATAŞEHİR’de A.D.’ye ait yaklaşık 3.5 milyon TL’lik arsayı sahte vekaletnameyle satmaya çalışan 10 kişilik çete, Ataşehir Tapu Müdürlüğü’ndeki memurlar sayesinde yakalandı.

Tapu daireleri 28 bin 100 gayrimenkulü bloke etti!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finansal kaynaklarına yönelik kapsamlı mücadele devam ediyor. Yasa dışı yollardan büyük arazileri zimmetine geçiren örgütün can havliyle bunları elinden çıkarmaya çalıştığı tespit edildi.

OHAL kapsamında el konulan gayrimenkuller devlete geçecek!

FETÖ’nün şantaj ve himmetle elde ettiği mal varlıklarının envanteri çıkarıldı. Tapu daireleri ve bankalara yazı yazıldı. Bakan Ağbal, “Bu yolla ele geçen malar devletin olacak” dedi.

Tapu daireleri çetesi Haberi

Tapu daireleri çetesi

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Sancaktepe ve Bahçelievler ilçelerinde tapu dairelerinin önünde pusu kurarak vatandaşları gasp eden iki kişi yakalandı. İddialara göre ilçelerdeki tapu dairelerinin önüne araçla giden şüpheliler, daireden çıkan vatandaşları takip ediyor ve bir anlık boşluktan yararlanarak kapkaç yapıyorlardı. Polis, Ataşehir'de tapu dairesi önünde çalışır vaziyette bekleyen araçtan şüphelenmesi üzerine içindeki şüphelileri takibe aldı. Şüphelilerden birinin araçtan ayrılarak tapu dairesine girdiği, etrafı gözetlediği ve hiçbir işlem yapmadığı görüldü. Telefonla gözüne kestirdiği vatandaşları araçtaki diğer çete üyelerine aktardığı görülen şüpheli daha sonra tapu dairesinden çıktı. Bu sırada araçtan çıkan diğer şüpheli takibe aldığı vatandaşın para çantasını çalacağı sırada polis ekiplerince yakalandı.


İKİ KİŞİDEN 300 BİN LİRA ÇALDILAR

Yapılan tahkikat sonucu şüphelilerin daha önceden poliste suç kaydının olduğu ve buna benzer işleri yaptıkları belirlendi....