25 / 04 / 2024

Tapu daireleri suçluları

Tapu daireleri suçluları

Tapu dairelerinde alım satım yapan vatandaşları gasp eden çete suçüstü yakalandı. Tapu dairelerinin önünde pusu kuran şüpheliler, vatandaşları takip edip kapkaç yapıyorlardı.

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

İnşaat mühendislerinden çağrı! Depremin asıl sorumluları ortaya çıkarılsın

6 Şubat depreminin faturası inşaat mühendislerine kesildi. Mühendisler ise asıl suçluların kendileri olmadığını belirterek, gerçek suçluların ortaya çıkarılması çağrısında bulundu.

Ev ve araba alacaklar aman dikkat: Sahte tapu ve kimlikle dolandırıcılık yapan örgüt çökertildi!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sahte tapu ve kimlikle, sahibi olmadıkları  konut ve arabaları satmaya çalışan, silah ticareti yaptığı belirlenen suç örgütünün çökertildiğine ilişkin açıklama yaptı. İşte ayrıntılar..

Online oyun oynarken dolandırıcıların tuzağına düşmeyin! Siber suçlular oyun tutkunlarına hangi tuzakları hazırlıyor?

Dijital dünyanın eğlenceli alanlarından biri olan çevrim içi oyunlar aynı zamanda büyük bir ekonomi de oluşturuyor. Siber suçlular da bu dünyada gelir elde etmek için tuzaklar kurup farklı dolandırıcılık yöntemleri kullanıyorlar.

Kargodan paket beklerken dolandırılmayın! Kullanılan dolandırıcılık yöntemleri için hemen bakın!

Kaspersky uzmanları Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'daki kurye hizmetlerinde kullanılan yeni bir dolandırıcılık dalgasını tespit etti. Siber suçlular kurye şirketlerini sıklıkla kullanan müşterileri hedef alıyor.

26 Haziran Tapu Müdürlüğü açık mı? Noter, vergi dairesi, belediye, Nüfus Müdürlüğü yarın açık mı?

26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? İşte ayrıntılar...

Rüya gibi iş vaatlerine kanmayın, tuzak olabilir!

Bilişim uzmanları, beyaz yakalıları yeni bir kimlik avı dolandırıcılığına karşı uyardı. Linkedin’de iş arayanların dikkatli olması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, siber suçluların global markaların İK yöneticisi kılığına girerek kullanıcıların kişisel bilgilerini çaldığını belirtiyor.

Güncel iOS ve iPadOS sürümü yayınlandı! Fakat yazılım casusuluk için kullanılabilir

Veri hırsızlığı ve diğer kötü niyetli faaliyetler için hem siber suçlular hem de "ticari" casus yazılım üreticileri tarafından sıklıkla hedef alınır.  Bir bilgisayar korsanının, Apple'ın iPhone ve iPad işletim sistemleri için yaptığı son güncellemeyle düzelttiği gibi WebKit'te bir güvenlik açığı bul

Aman dikkat! Şifreniz böyleyse ele geçirmeleri an meselesi… Bu listeyi kontrol edin!

İnternet dolandırıcılığı hızla artarken, siber suçluların bunu yapmalarının en temel yolu ise şifrenizi ele geçirmeleri…  Ev adresinizden banka bilgilerinize her türlü verinizi ele geçirebilir ve çeşitli amaçlarla kullanabilirler.

Tapu daireleri bayram tatilinde açık mı?

Ev, arsa, arazi gibi taşınmaz mallara ait alım satım işlemleri tapu dairelerinde gerçekleştiriliyor. Tapu dairesinde işi olan vatandaşlar bayram tatilinde tapu müdürlüklerinin açık olup olmadığını merak ediyorlar. Peki, tapu daireleri bayram tatilinde açık mı? İşte yanıtı...

Uyuyan tapu sistemiyle 200 milyonluk dolandırıcılık!

Mega kent İstanbul merkezli toplamda 4 kentte dublörlü tapu çetesine yönelik olarak İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri filmlere konu olacak bir operasyon gerçekleştirdi.

Dublörlü tapu dolandırıcılarına şok! 15 şüpheli yakalandı!

Fatih'te tapu dairesine giden bir kişi 15 milyon TL tutarında bir gayrimenkulün satışını gerçekleştirmek amacıyla işlem başlattı. Yapılan araştırma sonrasında evrakların sahte olduğu belirlendi. Tapu dolandırıcılığına ilişkin operasyon Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü harekete geçti.

Şile Tapu Müdürlüğü’ne 2. dalga rüşvet operasyonu!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Şile Tapu Müdürlüğü'nde 2. dalga rüşvet operasyonu düzenlendi. 

Tapu daireleri suçluları Haberi

Tapu daireleri suçluları

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Sancaktepe ve Bahçelievler ilçelerinde tapu dairelerinin önünde pusu kurarak vatandaşları gasp eden iki kişi yakalandı. İddialara göre ilçelerdeki tapu dairelerinin önüne araçla giden şüpheliler, daireden çıkan vatandaşları takip ediyor ve bir anlık boşluktan yararlanarak kapkaç yapıyorlardı. Polis, Ataşehir'de tapu dairesi önünde çalışır vaziyette bekleyen araçtan şüphelenmesi üzerine içindeki şüphelileri takibe aldı. Şüphelilerden birinin araçtan ayrılarak tapu dairesine girdiği, etrafı gözetlediği ve hiçbir işlem yapmadığı görüldü. Telefonla gözüne kestirdiği vatandaşları araçtaki diğer çete üyelerine aktardığı görülen şüpheli daha sonra tapu dairesinden çıktı. Bu sırada araçtan çıkan diğer şüpheli takibe aldığı vatandaşın para çantasını çalacağı sırada polis ekiplerince yakalandı.


İKİ KİŞİDEN 300 BİN LİRA ÇALDILAR

Yapılan tahkikat sonucu şüphelilerin daha önceden poliste suç kaydının olduğu ve buna benzer işleri yaptıkları belirlendi....