26 / 04 / 2024

Tapu harcı vergi 2019

Tapu harcı vergi 2019

Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen son dakika açıklamasına göre, tapu harçlarında vergi indirimleri uzatıldı. Daha önce 31 Mart'ta sona ereceği açıklanan ÖTV ve KDV indirimlerinin 31 Aralık'a kadar uzatıldığı belirtildi.

Tapu harcının iadesi dava dilekçesi 2022!

Tapu harcı iadesi, kentsel dönüşüm sürecinde alınabiliyor. İade için bir dilekçe ile vergi dairesine müracaat ediliyor. Tapu harcının iadesi dava dilekçesi...

Tapu harcı düzeltme dilekçesi 2021!

Tapu vergi cezasını ödemek istemeyen kişiler Maliyeye başvuru yapabiliyor. İşte tapu harcı düzeltme dilekçesi örneği 2021...

Tapu harcı düzeltme dilekçesi 2020!

Tapu vergi cezasını ödemek istemeyen kişiler Maliyeye başvuruda bulunabiliyor. İşte tapu harcı düzeltme dilekçesi örneği 2020...  

2020 tapu harcı ne kadar olacak? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2020 için vergi, harç ve cezalar için yeniden değerleme yaptı. Peki 2020 tapu harcı ne kadar olacak? 

Tapu harcına 2020'de ne kadar zam yapılacak?

Yeniden değerleme oranının yüzde 22.58 olarak belirlenmesiyle birlikte harç, vergi ve cezalarda 2020 yılı başından itibaren artış meydana gelecek. Peki tapu harcına 2020'de ne kadar zam yapılacak? İşte yanıtı..

Ev alacaklar dikkat! Fazladan tapu harcı ödemeyin!

Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu konut faizlerinin düşmesinin konut satışlarından yaşanan yoğunluk sonrası sıfır ev alacak vatandaşları uyardı. Tolu, “Tapu harcı ödemeden önce mutlaka bir danışmana veya vergi dairesine danışın” diye konuştu.

KDV ve tapu harcı indirimi konut satışlarını canlandırdı!

Gayrimenkul sektörü oyuncuları vergi indiriminin satışlara ciddi katkı yapacağını söyledi. İnşaatçılar,  ''KDV dükkân, tapu harcı konut satışlarını canlandırdı” dedi.

Tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak!

Konut, oto, mobilya ve beyaz eşya sektörlerine vergi indirimi müjdesi 4 sektörde de büyük heyecan yarattı. Konutta tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak.

4 soruda tapu harcı pişmanlık beyannamesi!

Eksik tapu harcı ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. Peki tapu harcı pişmanlık beyannamesi ne zaman verilir? Tapu harcı pişmanlık zammı ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Tapu harcı ödemelerine dikkat!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tapu harcı takibinin sürdüğünü, tapu harcının eksik yatırılmasından kaynaklanan vergi cezalarıyla ilgili vatandaşları uyardı.

Tapu harcı pişmanlık zammı 2017!

Düşük beyan nedeniyle tapu harcı cezaları ödemek istemeyen kişiler vergi dairesine pişmanlık zammı ödemek için müracaat edebiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2017 ne kadar?

Tapu harcı düzeltme dilekçesi!

Tapu vergi cezasını ödemek istemeyenler ise, Maliye fark etmeden bir dilekçe ile Maliyeye müracaat edebiliyor. İşte tapu harcı düzeltme dilekçesi örneği..

Tapu harcı cezası 2016!

Kimi vatandaşlar daha az tapu harcı ödemek için satış değerini olduğundan daha az miktarda beyan edebiliyor. Ancak eksik beyanın Maliye tarafından tespit edilmesi halinde vergi cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı cezası 2016 nedir?

Tapu harcı vergi 2019 Haberi

Tapu harcı vergi 2019

Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen son dakika bilgisine göre; tapu harçları, ÖTV ve KDV indirimleri 9 ay uzatıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan vergi indirimlerine göre motosiklet, konut, tapu harcı, ticari araç ve mobilyalarda vergi indirimlerinde süre uzatımına gidildi.

Sabah'ta yer alan habere göre; Tapu harçlarında yüzde 3’lük oran 31 Aralık 2019'a kadar devam edecek.

Konutta KDV’nin yüzde 8 olarak uygulanması da 31 Aralık 2019 yılına kadar devam edecek.

Kararlar 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.

Cumhurbaşkanı Kararlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar!

6 soruda konutta KDV indirimi 2019!

5 soruda tapu harcı indirimi 2019!