18 / 04 / 2024

KDV ve tapu harcı indirimi konut satışlarını canlandırdı!

KDV ve tapu harcı indirimi konut satışlarını canlandırdı!

Gayrimenkul sektörü oyuncuları vergi indiriminin satışlara ciddi katkı yapacağını söyledi. İnşaatçılar,  ''KDV dükkân, tapu harcı konut satışlarını canlandırdı” dedi.



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı kararlar ile Mayıs ayında alınan KDV ve tapu harcı indirim uygulaması yılsonuna kadar devam edecek. İndirim kapsamda konut satışlarında tapu harçlarının yüzde 4’ten 3’e,  KDV oranının ise yüzde 18'den 8'e indirildi. 


KDV ve tapu harcı indirimi konut satışlarını canlandırdı!

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre KONUTDER Başkanı Altan Elmas, KDV ve tapu harcı indiriminin sektör için çok önemli bir karar olduğunu belirterek, “KDV indirimi yüksek metrekareli konutlar, dükkân ve ofislerdeki indirimli satışları, tapu harcı indirimi ise konut satışlarını harekete geçirdi. Sonuçta yüzde 10’luk KDV indirimi ve tapu harcı indirimi gayrimenkul bedeli üzerinde çok ciddi bir rakama tekabül ediyor. Enflasyonla mücadele kapsamında ilaveten bir yüzde 10 da firmalar indirim yapınca büyük bir alım imkanı doğmuş oldu” dedi. Konut ve ticari gayrimenkullerde bir canlanma başladığını dile getiren Altan Elmas, bunun Aralık ayında daha da artacağını vurguladı.

“Birçok ürünün aksine konut fiyatlarında maliyet artışları fiyatlara yansımadı” ifadesini de kullanan Elmas, pek çok açıdan konut ve ticari gayrimenkul almanın tam zamanı olduğunu da sözlerinde vurguladı. 

KDV ve tapu harcı indirimi konut satışlarını canlandırdı!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, bu çalışmanın hem vatandaş hem de     sektöre katkı sağlayacağını belirterek, “Tapu harçlarının yüzde 4’den 3’e indirilmesi ve konut satışında yüzde 18’den 8’e düşen KDV’nin yılsonuna kadar uzatılması, kısa vadede sektöre ivme kazandıracak. Söz konusu düzenlemelerin sektörümüze büyük katkı sağladığı bir gerçek. Vergide indirim oranlarının sürmesi hem konut alıcısı hem sektör için çok önemli” dedi. 

“Türk halkının her dönemde gayrimenkul sahibi olmak gibi bir alışkanlığı var. Bu eğilimi, tasarruf, sosyal güvenlik sistemi bağlamında da değerlendirdiğimizde, konut sahibi olmanın bir yandan da mecburiyet olarak görüldüğünü söyleyebiliriz” diye açıklamalar yapan Yetgin, konut alıcısı için bu oranların her zaman çok önemli olduğunu ve bu indirimlerin kalıcı hale getirilmesini beklediklerini kaydetti. Vergi indirimine devam kararın konut satışlarında olumlu etki yapacağının altını çizen Yetgin, gayrimenkul sektörünün kasım ve aralık ayı verileri açıklandığında bu pozitif etkinin daha net görüleceğini de sözlerine ekledi. 

Tapu harcı ve KDV indirimi resmen uzatıldı!

Tapu harcı ve KDV indirimi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!


Geri Dön