19 / 04 / 2024

Tapu işlemleri yönetmeliği

Tapu işlemleri yönetmeliği

Gayrimenkul alım satım işlemlerini ilk kez yapacak olan kimseler, tapu işlemlerinin nerede yapıldığı, nasıl yapıldığı ve ne kadar sürdüğü sorularının yanıtını bu haberden bulabilir. İşte tapu işlemleri nerede yapılır, yanıtı...

Tapu işlemleri yönetmeliği!

Tapu işlemlerinin nasıl yapılacağı, tapu işlemlerinde nelerin gerekli olduğu, tapu işlemleri için ne kadar ücret ödenmesi gerektiği ve tapu işlemlerinin kaç gün sürdüğü ile ilgili hususlar tapu işlemleri yönetmeliği kapsamında...

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!

Online tapu işlemleri nasıl yapılır?

Tapu işlemleri pek çok kişinin gözünde büyümektedir. Peki bu işlemler online yapılabilir mi? İşte merak edilen detaylar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği 2022!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği 2022 bugünkü 31779 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Malatya'da tapu işlemleri yüzde 44 arttı!

Malatya'nın 2021 yılı tapu işlemlerindeki yükselişi dikkat çekti. Yaşanan hareketliliğin 2020 yılına oranla yüzde 44 artış gösterdiği belirlendi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Genel Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31677 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31363 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu ve Kadastro Uzmanlığı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tapu ve Kadastro Uzmanlığı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31160 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu işlemleri Blockchain teknolojisiyle yapılabilir önerisi!

Blockchain Türkiye Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek yaptığı açıklamada  "Dijital paranızı gönderip tapu kaydını da Blockchain üzerinden aldığınızda, kimsenin birbirini görmesine gerek kalmaksızın güvenli bir şekilde tapu işlemleri gerçekleştirilebilir." dedi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu Kadastro Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği'nde değişiklik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı...

Tapu ve Kadastro Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde değişiklik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı!

inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde yönetimine ve kontrolüne ilişkin çalışmaların veriminin ve etkinliğinin arttırılmasını sağlamak için “Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı” hazır

Tapu işlemleri 2017'de yüzde 4,5 arttı!

Tapu işlemleriyle ilgili değerlendirme yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Tapu dairelerinde yapılan satışlarda bir önceki yıla göre yüzde 4,5 artış yaşandığını söyledi.

Tapu işlemleri yönetmeliği Haberi

Tapu işlemleri yönetmeliği

Tapu işlemleri nerede yapılır? 

Bir gayrimenkul alma aşamasında olduğunuzu düşünelim. Alım-satım işlemlerine başlamadan önce tapu fotokopisini edinerek, gayrimenkul ile ilgili çeşitli bilgiler toplamak faydalı olacaktır.


Bunun için, elinizdeki tapu fotokopisi ile gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin emlak bölümüne uğramanız yeterli. Söz konusu tapu fotokopisi ile, gayrimenkule ait emlak vergisi borcu olup olmadığı, daire üzerinde bir borç olup olmadığı gibi konular açıklığa kavuşturulur.


Konut ile ilgili bir problem çıkmaması durumunda (çıkmışsa da bunlar ev sahibine bildirerek problemlerin giderilmesi istenir.) tapu alım satım işlemlerine başlanabilir. Bu noktada tapu işlemleri nerede yapılır, tapu işlemleri nasıl yapılır diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Tapu işlemleri, gayrimenkulün bağlı olduğu Tapu Sicil Müdürlükleri dairesinde yapılıyor. İstanbul Bölgesi Tapu Müdürlükleri listesi aşağıda yer alıyor.


İstanbul bölge tapu sicil müdürlüğü listesi...


Bölge : İSTANBUL

İl/İlçe Kurum Adı