25 / 04 / 2024

tapu kütüğünde ek sayfa açmak

tapu kütüğünde ek sayfa açmak

Tapu kütüğünde hangi durumlarda ek sayfa açılıyor? Hangi durumlarda sayfa kapatılıp, yenisi açılıyor? Tapuda ek sayfa açılması ve yeni sayfa açılması ile ilgili detaylar haberimizde...

A101’de Yudum ayçiçek yağı 103,50 TL’ye, Omo toz deterjan 199 TL’ye, Mistral kâğıt havlu 45 TL’ye düştü!

A101’de bugün indirime giren haftanın yıldızları belli oldu. Bu kapsamda, Yudum ayçiçek yağı 103,50 TL’ye, Omo toz deterjan 199 TL’ye, Mistral kâğıt havlu 45 TL’ye düştü. İşte 8 Eylül 2023 A101 fiyat listesi...

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de taksim işlemidir. Bu sene tapu taksim işlemi yapacak vatandaşlar ödeyecekleri masrafı araştırıyor. Peki, tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de tevhit yani birleştirme olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem için taraflar ne kadar masraf öder? Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

Dilan Çiçek Deniz 50 bin TL'ye kütük ev kiraladı!

Oyuncu Dilan Çiçek Deniz kütük ev kiraladı. Güzel oyuncu kütük ev için 50 bin TL ödedi.

Ankara Gölbaşı Boyalık Mahallesi’nde tapu sevinci!

Çalışmalarına hız kesmeden Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek imarı biten mahallelerin sakinleri ile bir araya gelen tapu dağıtımlarını gerçekleştirdi.

Vakıf GYO Ankara Çankaya gayrimenkulünün değeri ne kadar?

Mülkiyeti Vakıf GYO'ya ait olan ve tapu kütüğünde Ankara ili, Çankaya ilçesi, Küçükesat Mahallesi, 2537 ada, 6 parsel üzerinde bulunan dükkanın değeri KDV hariç 17 milyon 475 bin TL, KDV dahil ise 20 milyon 620 bin 500 TL olarak belirlendi.

Niğde Yeşilyurt Köyünde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına İlişkin Karar!

Niğde İli, Altunhisar İlçesi, Yeşilyurt Köyünde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına İlişkin Karar, 3460 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Gaziantep Millet Bahçesi'nde millet kıraathanesi ve kütüphane de olacak!

57 bin 485 metrekarelik alana sahip olan Gaziantep Millet Bahçesi'nde bin 300 metrekarelik alana kütüphane ve millet kıraathanesi inşa edilecek. Gaziantep Millet Bahçesi'nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Mehmet Nuri Ersoy: Amacımız 500'e yakın AVM'yi kütüphanelerle buluşturmak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AVM Kütüphaneleri Açılış Töreni'nde "Amacımız 500'e yakın AVM'yi kütüphanelerle buluşturmak" diye konuştu.

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oluyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kütüphaneye dönüştürülme çalışmalara devam eden Tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde incelemeler yaptı.

Pendik Bosnalı Parkı'ndaki bina ‘Kütüphane Kafe’ olacak!

Pendik Sapanbağlar Mahallesi’nde bulunan 13 bin metrekarelik Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı’na tek katlı bir bina inşa eden Belediye, binanın ne amaçla kullanılması gerektiğini halka sordu. Halk oylamasında 'Kütüphane Kafe’ 658 oy aldı.

tapu kütüğünde ek sayfa açmak Haberi

tapu kütüğünde ek sayfa açmak

Tapuda ek sayfa açılması!

Tapu kütüğündeki sayfalar ile ilgili işlemler Tapu Sicili Tüzüğü kapsamında yer alan hükümler doğrultusunda yapılıyor. Tapuda ek sayfa açılması; tapuda sayfa kapatılması ve yeni sayfa açılması ile ilgili esaslar tüzükte madde 76 ve 77'de bulunuyor.


Ek sayfa açılması                                       

Madde 76 - Bir taşınmaz malın kayıtlı olduğu kütük sayfasının bölümlerinden herhangi birisinin dolması halinde, ilgili mahalle veya köyün son kütüğünde ilk boş sayfa açılır ve sayfanın numara bölümündeki ek sayfa numarası ile karşılıklı bağlantı sağlanır.


Eklenen sayfada herhangi bir bölümün dolması halinde de yeni ek sayfa açılması mümkündür.  


Açılan ek sayfalarda taşınmaz malın yüzölçümü ve niteliği belirtilmez.


Sayfa kapatılması ve yeni sayfa...