26 / 04 / 2024

tapu online işlem

tapu online işlem

Koronavirüsle mücadele kapsamında TKGM tarafından alınan karar kapsamında 4 Nisan 2020 Pazartesi günü sonrasında tapu müdürlüklerinde randevusuz yapılan başvurular onaylanmayacak.

Tapu işlerine internet kolaylığı!

Çevre Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, koronavirüs tehdidi geçene kadar tapu işlemlerinin bir kısmı webtapu üzerinden yapılacak.

Tapu ve kadastro işlemlerinde dijitalleşme süreci hızlanacak!

Vatandaşların tapu ve kadastro işlemlerine e-Devlet üzerinden daha hızlı yapabilmesi için yüzde 50 olan dijitalleşme oranı 2020 sonuna kadar yüzde 70'e yükseltilecek.

Tapu dolandırıcılığına 'kısa mesaj' ile önlem!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, "Vatandaşlarımız taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden anında haberdar olmak için e-Devlette 'Tapu Telefon Bilgileri Beyan' kısmından cep telefonu numarasını kaydetmeli" dedi.

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Tapu işlem başvurularında sistem değişikliği devreye alındı. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar Web Tapu sistemine giriş yapmak istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekecek.

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Web-Tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız web-tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yaptı. 30 bin tapu işlemi yaptık. Tapuya gelmeden vatandaşlarımız her türlü işlemi yapıyorlar." dedi.

2019'da tapuda kaç işlem yapıldı?

2019 yılında harç, damga vergisi ve döner sermaye gelirlerinden Hazine'ye 12 milyar 197 milyon 800 bin liralık kaynak sağlandı. Peki 2019'da tapuda kaç işlem ve hangi işlemler yapıldı? 

Brent petrolün varili 68,90 dolardan işlem görüyor!

Suudi Arabistan'daki iki önemli petrol tesisinin saldırıya uğramasının ardından brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 68,90 dolardan işlem görmeye başladı.

Tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları!

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili Tapu ve Kadastro Müdürlükleri'nde yapılan işlemler yapılan tüm işlemler için harç ödeniyor. Peki, 2019 yılında tapuda kimler ne kadar harç ödeyecek? İşte tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları...

Akiş GYO kredilerin oluşabilecek işlem maliyetini Akpa'ya ödeyecek!

Akiş GYO'nun Akpa tarafından teminatlandırılan kredileri ile ilgili olarak oluşabilecek işlem maliyetlerinin Akpa'ya ödenmesine karar verildi...

Gayrimenkulde dövizle işlem yasağına yeni istisnalar!

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, gayrimenkulde dövizle işlem yasağına yeni istisnalar getirildi.

Tapuda yapılacak 15 işlem için neler gerekli?

Tapu dairesinde yapılabilecek her işlem için ilgilisinden farklı evraklar talep ediliyor. Peki, tapuda en çok yapılan 15 işlem için hangi evraklar gerekli?

Yeni Gimat GYO'dan borsada işlem gören pay açıklaması!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın payları borsada işlem gören Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın  25 Mayıs 2018 tarihi itibariyle yüzde 5,08'ine sahip oldu...             

Yeşil Yatırım Holding'in payları Ana Pazar'da işlem görecek!

Yeşil Holding çatısı altında bulunan çeşitli şirketlere yatırım yapan halka açık bir şirket olan Yeşil Yatırım Holding A.Ş'nin payları, Ana Pazar’da işlem görecek.. 

Peker GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, halka arz sürecinin ardından Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

tapu online işlem Haberi

tapu online işlem

4 Nisan 2020 Pazartesi günü sonrasında tapu müdürlüklerinde randevusuz yapılan başvurular onaylanmayacak. İşlem başvuruları sadece webtapu üzerinden, randevu.tkgm.gov.tr adresinden veya Alo 181 çağrı merkezi üzerinden randevu alınıp gerçekleşebilecek.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “COVİD-19 salgının ülkemizde yayılımının önlenmesi ve salgının etkilerinin azaltılması amacıyla TKGM tarafından alınan bu karar ile, vatandaşlar müdürlüklere yalnızca randevu saatinde alınacaklar. Belge inceleme başvurularında da randevu şartı aranacak. Ayrıca bir süredir sadece satış ve ipotek işlemleri yapılabilirken artık tüm işlem başvuruları yapılabilecek” diye konuştu.

Akit Alımlarına Düzenleme

Tapu işlemleriyle ilgili akit alımlarının da müdürlük dışında isteklerin karşılanmayacağından bahseden Özelmacıklı “Ayrıca akit alımlarında sadece işlem tarafları alınacak ve randevular verilerken yoğunluk olmayacak şekilde planlama yapılacak. Eğer işleme esas evraklarda eksikler olursa SMS yolu ile bilgi verilecek....