26 / 04 / 2024

Web-Tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yapıldı!

Web-Tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız web-tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yaptı. 30 bin tapu işlemi yaptık. Tapuya gelmeden vatandaşlarımız her türlü işlemi yapıyorlar." dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gündeme ilişkin bazı değerlendirmeler yaparak, soruları cevapladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda koronavirüsün yayılmasına karşı her türlü tedbiri aldıklarını dile getiren Bakan Kurum, bu kapsamda Bakanlık olarak 60 maddeden oluşan 6 genelge yayımladıklarını da söyledi.

Web-Tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yapıldı!

Web-tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yapıldı

Bakan Murat Kurum, koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlere de değindi. Dijital tapu hizmeti verdiklerini söyleyen Murat Kurum, "Vatandaşlarımız web-tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yaptı. 30 bin tapu işlemi yaptık. Tapuya gelmeden vatandaşlarımız her türlü işlemi yapıyorlar." şeklinde konuştu.

TOKİ ve Emlak Konuttan ev alan vatandaşların taksitlerini ödeyebilmeleri için de düzenleme yaptıklarını dile getiren Bakan Kurum, "81 ilde, şu an itibarıyla 300 bin konutta yaklaşık 1,5 milyon kişiyi ilgilendiren  TOKİ  ve Emlak Konut süreci var. Bu vatandaşlarımız ödeme zorluğu çekmesinler diye Cumhurbaşkanımızın talimatıyla düzenleme yaptık. Bu kapsamda 300 bin konutun 742 milyon liralık taksitini 3 ay öteledik." şeklinde konuştu.

 

Web Tapu ile yaklaşık 30 bin konut satıldı!


Geri Dön