29 / 03 / 2024

Tapu Sicili Tüzüğü 2016

Tapu Sicili Tüzüğü 2016

Danıştay 10. Dairesi'nde açılan davalarda verilen 19.02.2014 tarihli kararlarla, Tapu Sicili Tüzüğü'nün 69. maddesinin beşinci fıkrasının yürütülmesi durduruldu.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap'ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan, 166 adet konut için tapu dağıtımı ve anahtar teslim töreni bugün yapıldı. 

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Hisseli tapu başınızı ağrıtmasın! Hisseli tapudan nasıl kurtulurum? Babadan miras kalan hissemi nasıl satarım?

Hisseli tapu çoğu kişi için fazla uğraş gerektiren işlemlerden oluşmaktadır. Bu yüzden ilk kez hisseli tapuya sahip olanlar ya da daha önce bu tapu üzerinden işlem yaptırmak isteyenler birtakım sorularına yanıt arıyor.

Proscenic'ten yeni frütöz! İşte 14 Ekim 2022 fiyatı...

Dünyanın önde gelen mutfak aleti markalarından Proscenic, yeni teknoloji Airflyer'ını satışa sundu. Yüzde 90 daha az yağ ile yumuşak kızartmalar yapan frütözün özellikleri...

Tapu kayıt örneği nedir? Tapu kaydı örneği nasıl alınır?

Ev gibi taşınmaz mülkü olan insanların bazı zamanlarda ve işlemlerde tapu kaydı örneğine ihtiyacı olabiliyor. Peki, Tapu kaydı örneği nedir? Tapu kaydı örneği nasıl alınır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ankara Gölbaşı Boyalık Mahallesi’nde tapu sevinci!

Çalışmalarına hız kesmeden Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek imarı biten mahallelerin sakinleri ile bir araya gelen tapu dağıtımlarını gerçekleştirdi.

Gaziemir Sarnıç sakinleri tapu için çözüm bekliyor!

İzmir Gaziemir'e bağlı Sarnıç Mahallesi'nde 40 yıldır devam eden tapu sorunu için vatandaşlar çözüm bekliyor. 

Sancaktepe’de 59 ailenin tapu sorunu çözüme kavuştu!

Sancaktepe Belediyesi ilçe genelinde tapu sorunlarını çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Bu çalışmalar dahilinde 59 ailenin daha tapu sorunu çözüme kavuştu. 

Tüzün Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tüzün Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Metin Tüzün tarafından kuruldu.

24 Gayrimenkul'ün onaylanan iç tüzüğü yayınlandı!

24 Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. SME Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Sermaye Piyasası Kurulu'nun 30 Kasım 2020 tarihli E-12233903-320.01.01-12166 sayılı yazısı ile onaylanan iç tüzük yayınlandı.

Servet GYO Çelik Tüzün İş Merkezi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Servet GYO, portföyünde yer alan gayrimenkullerden Çelik Tüzün İş Merkezi'ne ait 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

Berrak Tüzünataç Ali Yörenç'in evine mi taşınıyor?

Berrak Tüzünataç'ın, yaz başından beri birlikte olduğu sevgilisi Ali Yörenç'in evine taşınacağı gündeme geldi. Alışveriş merkezinde görüntülenen oyuncu “Yeni evim için alışveriş yapmaya geldim" dedi.

Tapu Sicili Tüzüğü 2016 Haberi

Tapu Sicili Tüzüğü 2016

Danıştay 10. Dairesi'nde açılan davalarda verilen 19.02.2014 tarihli kararlarla, 17.08.2013 tarihli ve 28738 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe giren Tapu Sicili Tüzüğü'nün 69 uncu maddesinin beşinci fıkrasının yürütülmesi durduruldu.


Tapu Sicili Tüzüğü'ndeki madde 69/5'in iptal edilmesine dair duyuru Tapu Dairelerine gönderildi. Duyuru metni ve iptal edilen madde şu şekilde;


İptal edilen madde;

MADDE 69 – (5) 21/7/1953 tarih ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uyarınca takip edilen kamu alacaklarına ilişkin haciz, iflas, konkordato ile verilen süre ve 9/6/1932 tarih ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 150/c maddesi şerhi bulunan taşınmazlar hariç olmak üzere, tapu siciline yapılan şerhten itibaren iki yıllık sürenin sonunda Müdürlüğe yenilendiği bildirilmemiş olan hacizler, taşınmaz malikinin istemi üzerine terkin edilir ve durum icra müdürlüğüne...