19 / 04 / 2024

tapuda güvenlik

tapuda güvenlik

Tapuda dolandırıcılık ve hırsızlık risklerine karşı alıcı ve satıcıyı güvenli ortamda buluşturan uygulamaların sayısı çoğalıyor. 2015'ten beri kullanılan Taputakas’ın yanı sıra Emlak Katılım da 'Tapu Güvenilir Hesap' uygulamasını hayata geçirdi.

Güvenli tapu dönemi başladı!

Gayrimenkul alım-satımda sıkça karşılaşılan dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarını önleyecek yeni bir sistem devreye girdi. Web tabanlı uygulamada işlemler tamamlanana kadar alıcının parası güvence altına alınıyor.

Tunceli Pülümür'de polis güvenlik noktası yapımı için kamulaştırma!

Tunceli Pülümür'de Polis Güvenlik Noktası yapımı amacıyla bazı taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü) tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

ILO inşaat güvenlik ve sağlık sözleşmesi onaylandı!

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO), 1988 yılında kabul edilip, 1991 yılında yürürlüğe giren 167 sayılı inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi Türkiye tarafından da onaylandı.

İnşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesinin onaylanması hakkında karar!

İnşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesinin onaylanması hakkında karar, 6 Şubat 2015 tarihinde 29259 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte onaylanan inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi 2015..

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın güvenlik maliyeti 50 milyon lira!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kalem kalem Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın güvenlik maliyetini açıkladı. Sarayın sadece kamera, aktif cihazlar ve izleme üniteleri maliyeti 50 milyon lirayı buluyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu 5 ilde 12 arsayı satışa çıkardı!

Sosyal Güvenlik Kurumu Ankara, İstanbul, Aksaray, Bursa ve Çankırı'da 12 gayrimenkulleri açık artırma usulü ile satışa çıkardı. İhale ile ilgili duyuru bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Manavgat'ta inşaatlarda güvenlik tedbirlerinin alınması konuşulacak!

Manavgat Belediyesi; inşaatlarda alınması gerekli güvenlik ve görsel tedbirlerle ilgili olarak Manavgat kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla 04.02.2015 Çarşamba günü saat 14.00'de toplantı düzenliyor.

Ankara'da bina yıkımında güvenlik önlemi alınmadığı iddiası!

Ankara Aşağı Ayrancı'daki Paris Cadddesi'nde 32 numaralı binanın yıkımı, bölgede oturan vatandaşları mağdur etti. Amerikan Büyükelçiliği'nin karşısında bulunan binanın, güvenlik önlemi alınmadan yıkıldığı iddia edildi.

Erkom Telekomünikasyon Güvenlik Sistemleri Altyapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erkom Telekomünikasyon Güvenlik Sistemleri Altyapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ercan Cin tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 30 Ocak 2015 tarihinde kuruldu.

Yabancılar askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz alabilir mi?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı, yabancıların askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz edinimleri hakkında duyuru yayımladı. Buna göre, yabancılar askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz alabilir mi?

Ayvacık Sosyal Güvenlik Merkezi hizmete girdi!

Ayvacık Sosyal Güvenlik Merkezi (SGM) hizmete başladı.Sosyal Güvenlik İl Müdürü Basri Tümsek, ilçeye giderek, merkezi ziyaret etti. Tümsek, hızlı, kaliteli ve kesintisiz hizmeti vatandaşın ayağına götürdüklerini kaydetti.

Akdeniz Güvenlik'ten Bakırköy Adliyesi ihalesi iptaline açıklama !

Akdeniz Güvenlik Hizmetleri A.Ş. tarafından T.C Bakırköy Adalet Sarayı ana - ek hizmet binaları ve müştemilatları için özel güvenlik ihalesinin iptali hakkında bugün açıklama yapıldı.

İzmir metrosunda güvenlik krizi!

Aktarmalı sistem ile birlikte vatandaşların binmeye bile korktuğu metroda şimdi de güvenlik krizi baş gösterdi. İzinlerini kullanan görevlilerin sayısı bir hayli azalırken, bazı istasyonda ise hiç görevli bulunmuyor

Alaca Sosyal Güvenlik Merkezi ihalesi gerçekleşti!

Yaklaşık bir yıl önce Alaca Belediyesi Meclisi'nde alınan kararla yer tahsisi gerçekleştirilen Sosyal Güvenlik Kurumu binasının yapımının 2015 yılı yatırım programına alındığı açıklandı...

tapuda güvenlik Haberi

tapuda güvenlik

Tapuda dolandırıcılık ve hırsızlık risklerine karşı alıcı ve satıcıyı güvenli ortamda buluşturan uygulamaların sayısı çoğalıyor. 2015'ten beri kullanılan Taputakas’ın yanı sıra Emlak Katılım da 'Tapu Güvenilir Hesap' uygulamasını hayata geçirdi.

DOLANDIRICILARA DİKKAT

Ev, arsa, dükkan alıp-satarken kötü niyetli kişilerle alışveriş halindeyseniz, hem paranızdan hem de mülkünüzden olma riskiniz bulunuyor. Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; paranın sahte çıkması, parayı alan satıcının tapu dairesine gelmemesi gibi risklerin yanı sıra tapu dairesinden çıkarken hırsızların da hedefi olabilirsiniz. İşte bu gibi sorunların yaşanmaması için teknolojinin yardımıyla alıcı ve satıcıyı güvenli bir ortamda buluşturan uygulamalar yaratılıyor. 

EŞ ZAMANLI DEVİR 

Bunlardan biri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Takasbank işbirliği ile uygulamaya koyulan Taputakas. Sistem, mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı sorunların...