19 / 04 / 2024

tapuda hem alıcı hem satıcı olmak

tapuda hem alıcı hem satıcı olmak

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vekaletnameyle tapuda hem alıcı hem satıcı olunup olunamayacağını kaleme aldı.

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

Vekaletnameyle tapuda hem alıcı hem satıcı olunabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vekaletnameyle tapuda hem alıcı hem satıcı olunup olunamayacağını kaleme aldı.

İstanbul'da satılan her 100 sıfır konuttan 17'si alıcı buldu!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) "100’de İstanbul" araştırmasına göre, satılan her 100 konutun 17'si alıcı buldu.

Ajda Pekkan’ın villasına Dubai'den alıcı çıktı!

Ajda Pekkan’ın yıllardır satamadığı Bahçeköy’de bulunan villasına Dubai’den alıcı çıktı. Üstelik evi satın almak isteyen kişi bir prens.

Büyüme rakamları, yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkiliyor!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, dün açıklanan sektör bazlı büyüme rakamları ve inşaat sektöründeki büyüme hacminin yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkilediğini söyledi.

Villasına alıcı bulamayan Ajda Pekkan, emlakçılara dava açıyor!

Süperstar Ajda Pekkan, Bahçeköy'de bulunan villasına bir türlü alıcı çıkmayınca faturayı emlakçılara kesti. Villasını fiyatla internetten satmak için ilana koyan birçok farklı emlakçıya dava açıyor.

İki ünlü sahibi de 3 yıl arayla ölen eve alıcı bekleniyor!

İki ünlü sahibi de üç yıl arayla ölmüştü. Şimdi o ürkütücü ev alıcı bekliyor.

Gayrimenkul sektöründeki fiyat artışı emlakçı ve alıcıyı mağdur ediyor!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan yaptığı açıklamada "Mal sahipleri ve müteahhitler sürekli fiyat artırımına gidiyorlar. Anlaşma yapılan fiyat üzerinden pazarlık bozuluyor. Bu durum hem emlakçıyı hem de alıcıyı mağdur ediyor." diye konuştu.

Emlak satış ofisleri yerli alıcıyla buluştu!

Efe Yapı İcra Kurulu Üyesi Paris Efe, bankaların sağladığı konut kredisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Piyasalardaki durgunluğa rağmen ciddi ilgi gördü ve satış ofisleri uzun zaman sonra yerli alıcıyla buluştuğunu açıkladı.

Ajda Pekkan: Villamın fiyatı aynı duruyor, alıcısı varsa satabilirim!

Geçtiğimiz akşam balıkçıdan çıkarken görüntülenen Ajda Pekkan, gazetecilerin sorularına yanıt verdi. “Villanızı satılığa çıkarmıştınız. Son dönemde fiyatta bir artış oldu mu?” sorusuna cevap veren Pekkan, ''Alıcısı varsa hemen satabilirim” dedi.

Kiracı evi alıcılara göstermiyorsa ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Tek maaşla geçiniyoruz ve kiracıyız. 2 sene önce kredi ile almış olduğum evi, bu mücbir sebepten ötürü satmak istiyorum. Ama kiracım 'kontratım bitene kadar göstermem' diye evi alıcılara göstermiyor. Benim hakkım nedir? Nasıl bir yol izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

Acarblu Rezidans'ta doğayla iç içe evler alıcılarını bekliyor!

Acarblu Rezidans, daire sahiplerine şehir merkezinde doğayla iç içe bir yaşam vadediyor. Beykoz'da konumlanan proje, alıcılarını bekliyor...

Dolar/TL, 6,2290 seviyesinden alıcı buluyor!

Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından 6,2290'dan alıcı buluyor.

tapuda hem alıcı hem satıcı olmak Haberi

tapuda hem alıcı hem satıcı olmak

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde vekaletnameyle tapuda hem alıcı hem satıcı olunup olunamayacağını yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Kardeşimle bana miras kalan elbirliğiyle tapumu, vekaletle hisseli tapuya çevirip kendi üstüme satış yoluyla alabilir miyim?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Okuyucum sorusunu şayet, ‘kardeşimin birisine vekaletname vererek yukarıda açıkladığım işlemleri yapabilir miyim?’ diye sorsaydı, yanıtım kolaydı. ‘Evet yaparsınız’ diyecektim ama şimdi işler biraz karışık. Çünkü sorusundan çıkardığım anlam, şayet vekaletnameyi kendisi adına alıp, tapuda yine kendi kendine işlem yapıp yapamayacağı ise işte bu olmaz.

Bir kimse vekaletname alıp tapuya gidip kendi kendine hem alıcı hem satıcı olamaz. Okuyucumun düşündüğü işlemi yapmak için ortak durumunda olan kardeş birine vekaletname verirse, bu vekil tapuda okuyucumla karşılıklı olarak bu işlemi...