24 / 04 / 2024

Tapuda hibe harç oranı

Tapuda hibe harç oranı

Taşınmaz malların tapusu satış yolu ile devredilebildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibesi için ne gerekir? Tapuda hibe harç oranı 2016 nedir?

Tapu bağış harcı 2015!

Gayrimenkullerin devir işlemleri bir satış bedeli karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2015 ne kadar? Tapu bağışı nasıl yapılır?

Aile içinde tapu devri!

Aile içinde tapu devrinde bulunmak isteyen aile fertlerinin yapacakları bu işlem "tapunun hibe edilmesi" veya "tapunun devredilmesi" olarak ifade ediliyor. Peki, aile içinde tapu devrinin masrafı nedir?

Mirasçılar arasında hisse devri nasıl olur? Tapuda hibe etmek ne demek?

Hisseli tapuda mirasçıların aklını kurcalayan bazı noktalar bulunmaktadır. En çok sorulan sorular hisseli tapu devri olmaktadır. İşte detaylar!

Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık almaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda bağış bozulur mu?

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yoluyla alınabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2021 ne kadar? Tapuda bağış bozulur mu? Tapuda hibe masrafı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda cins değişikliği ücreti 2021!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için bu yıl ne kadar harç ödemesi yapılacak? İşte tapuda cins değişikliği ücreti 2021...

Tapuda cins değişikliği harcı 2021!

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvurulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki tapuda cins değişikliği harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek?

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili tapu dairesinde yapılan tüm işlemler için belli tutarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, 2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek? İşte tapu harcı 2021 oranları...

2020'de tapuda kaç işlem yapıldı?

2020 yılında harç, damga vergisi ve döner sermaye gelirlerinden Hazine'ye 18 milyar 150 milyon 286 bin TL'lik kaynak sağlandı. Peki 2019'da tapuda kaç işlem ve hangi işlemler yapıldı? 

Tapuda harç oranları düşürülecek!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun kapsamında tapuda harç oranlarının düşürülmesi planlanıyor.

2019'da tapuda kaç işlem yapıldı?

2019 yılında harç, damga vergisi ve döner sermaye gelirlerinden Hazine'ye 12 milyar 197 milyon 800 bin liralık kaynak sağlandı. Peki 2019'da tapuda kaç işlem ve hangi işlemler yapıldı? 

Tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları!

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili Tapu ve Kadastro Müdürlükleri'nde yapılan işlemler yapılan tüm işlemler için harç ödeniyor. Peki, 2019 yılında tapuda kimler ne kadar harç ödeyecek? İşte tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları...

2019'da tapuda kimler ne kadar ödeyecek?

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili tapu dairesinde yapılan tüm işlemler için belli tutarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, 2019'da tapuda kimler ne kadar ödeyecek?

İnşaat sektörü için KDV oranı yükseltilmemeli!

Konut sektörünün uygulanan yüzde 0.98 faiz ve indirimli konut fırsatı, tapuda uygulanan harç ve  KDV indirimi 3 gün sonra sona eriyor. İnşaat sektöründeki kriz durumundan çıkılması için indirimlerin uzatılması bekleniyor.

Konutta dev fırsatlar için son günler!

Konutta devam eden 3 büyük kampanya Ekim sonu itibari ile son buluyor. Konut sektörünün uyguladığı yüzde 0.98 faiz ve indirimli konut fırsatı, tapuda uygulanan harç ve  KDV indirimi, ve imar affı fırsatları için ise son tarih 31 Ekim. 

Tapuda hibe harç oranı Haberi

Tapuda hibe harç oranı

Tapuda hibe harç oranı 2016!

Taşınmaz malların tapusu satış yolu ile devredilebildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Hibe işlemleri, bir kimsenin bir bedel almaksızın yaptığı bağış işlemi olarak karşımıza çıkıyor. 


Hibe işlemi için bazı belgeleri temin ediyor ve belli oranda harç ödemek ile mükellef oluyor. Peki, tapu hibesi için ne gerekir? Tapuda hibe harç oranı 2016 nedir?


Tapuda hibe için gerekenler:

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge.

5.Söz konusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden  Emlak  beyan değerini gösteren belge.


Tapuda hibe harç oranı 2016:

Gayrimenkullerin...