23 / 04 / 2024

tapuda isim düzeltme davası ne kadar sürer

tapuda isim düzeltme davası ne kadar sürer

Tapuda isim yanlışları tapulama ve kadastrolama hizmetleri sırasında tespit yapılırken oluşabiliyor. Yapılan yanlışlıkların düzeltilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor. Tapuda isim tahsisi davası süresi ne kadar sürer?

Almanya'da ev fiyatlarında tarihi düşüş! 60 yıldır görülmemiş oranda düştü!

Almanya'da 2023 yılında konut fiyatlarının en az 60 senedir görülmemiş oranda düşüş gösterdiği belirtildi. Araştırmayı yapan kurum söz konusu bu düşüşün bir "fiyat düzeltme evresi" olduğunu dile getirdi.

Bankada parası olanlara kötü haber! Mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü!

Mevduat faizindeki artışın ardından bankaların bilanço düzeltme çabalarının etkisiyle mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü.

Ev almayı düşünenler dikkat! Tapuda yeni dönem başlıyor!

Habertürk yazarı Rahim Ak bugünkü köşe yazısında konut alımlarına yönelik yeni vergi ve harç düzenlemesini kaleme aldı. Ak, birden çok konutu olanın daha fazla vergi ödemek zorunda kalacağını ifade ederken, harçlardaki artışlara da dikkat çekti

Tapuda yeni dönem: 2024'te 'Türkiye Tapu' uygulaması başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Tapu uygulamasını hayata geçirmek için düğmeye bastı. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi planlanıyor.

Emekli aylığında yanlış hesap düzeltmeleri yapılacak: Eğer emekli aylığı hesaplamasında yanlışlık varsa...

Emekli aylığı hesaplamalarında hata oluştuğunda düzeltme işlemi oldukça önemlidir. Yanlış hesaplamaların giderilmesi, emeklilerin haklarını korumak ve adaleti sağlamak için gereklidir. EYT düzenlemesi çerçevesinde, yaklaşık 2 milyon kişi emekli aylığına kavuşmuş durumda.

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Miras sahiplerine tapuda yeni düzenleme geliyor

Miras kalan ve kardeşler arasında paylaştırılan dükkan ve gayrimenkul tapuları için yürürlükteki yer alan uygulamalarda değişiklik yapıldı. Yapılan yeni düzenleme kapsamında hisseli tapu devri için noter onayı şartı yürürlükten kaldırıldı. İşte haberin ayrıntıları...

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Miras kalanlar aman dikkat, yeni tapu düzenlemesi geldi!

Milyonlarca kişiyi kapsayan hisseli tapuda yeni düzenleme gündeme geldi. Peki, miras sahiplerini ilgilendiren yeni düzenlemenin detayları neler? İşte detaylar...

Tapuda yeni dönem resmen başladı! Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

Tapuda yeni dönem yarın resmen başlıyor! Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

Tapuda yeni dönem yarın resmen başlıyor... Tapu sahipleri hemen tek tek açıklanan bu  son dakika detaylarına bakın...

Tapuda yeni dönem! 4 Temmuz'da başlıyor

Tapuda devrim gibi düzenleme geliyor. Tapu devir işlemlerinde yeni dönem 4 Temmuz'da başlayacak. Dükkan, arsa, ev satışında devir işlemleri noterden gerçekleştirilebilecek. İşte tüm detaylar...

tapuda isim düzeltme davası ne kadar sürer Haberi

tapuda isim düzeltme davası ne kadar sürer

Tapuda isim tahsisi davası süresi!

Tapuda isim yanlışları tapulama ve kadastrolama hizmetleri sırasında tespit yapılırken oluşabiliyor. Örneğin, malikin soyadının yanlış yazılması ya da hiç yazılmaması, malikin baba adının yanlış yazılması, malikin cinsiyetinin yanlış yazılmış olması gibi hatalar idari yönden kaynanklanan hatalar olarak kabul ediliyor.


Tapu sicil muhafızlıklarında yapılan tescil işlemlerine yardımcı olan ve diğer idareler veya mahkemelerce düzenlenen belgelerde bu idarece düşülen hatalar da yine aynı idarenin doğru durumu belirleyen resmi belgelerine dayandırılarak düzeltilmesi istenebiliyor.


Tapu kaydının düzeltilmesi için taşınmazın yer aldığı yerdeki Sulh Hukuk Mahkemelerine açılıyor. Davayı, tapuda isim tashihi yapacak olan kişiler açabiliyor.Sadece tapu kaydında isim düzeltilmesi davası değil baba ismi, yüzölçümü gibi konulardaki yanlışlıkların düzeltilmesi için de tapu düzeltim davası açılabiliyor.


Tapu sicilindeki isim yanlışlığının düzeltilmesi için nüfustan alınacak bütün...