19 / 04 / 2024

Tapuda ödenmesi gereken tevhit harcı

Tapuda ödenmesi gereken tevhit harcı

Tevhit ya da birleştirme talep üzerine yapılan bir tapu işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Tevhit işleminin gerçekleşebilmesi için tapu tevhit harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda tevhit harcı ne kadar?

Tapu masrafı ne kadar 2022? Tapu masrafını kim öder?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu dairesinde ödenmesi gereken bir takım masraflar karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu masrafı ne kadar 2022? Tapu masrafını kim öder? İşte tapuda ödenmesi gereken masraflar hakkında tüm detaylar...

Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 10 gün!

Mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken vergilerin başında emlak ve çevre temizlik vergisi geliyor. 2015 yılı çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 10 gün bulunuyor..

2015 emlak vergisi ödeme tarihleri!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergiye emlak vergisi deniyor. İşte, 2015 emlak vergisi ödeme tarihleri!

Emlak ve çevre temizlik vergisi ne kadar?

Emlak ve çevre temizlik vergisi, her sene belediyeye ödenmesi gereken vergiler olarak karşımıza çıkıyor. Verginin ilk taksit ödemeleri devam ediyor. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisi ne kadar?

Emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2015!

Gayrimenkuller için her sene ödenmesi gereken vergilerin başında emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi geliyor. İşte emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2015...

Yıllık emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergilerin başında emlak vergisi da geliyor. Emlak vergisi her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi ödemeleri belediyeye yapılıyor. Peki, yıllık emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisinde kredi kartına taksit 2015!

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde belediye tarafından tahsil ediliyor. Peki, vergi en fazla kaç taksitte ödenir? İşte emlak vergisinde kredi kartına taksit 2015 kampanyaları..

Çöp vergisinden kimler sorumludur?

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken çöp vergisi ile ilgili yasal esaslar 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, Kanun esaslarına göre çöp vergisinden kimler sorumludur?

Çöp vergisi nereye ne zaman yatırılır?

Mart ayı itibarıyla ödenmesi gereken vergiler arasında taşınmaz mallar adına ödenecek çöp vergisi de yer alıyor. Peki, çöp vergisi nereye ne zaman yatırılır?

Arazi emlak vergisi muafiyeti var mı?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi ödenmesi gereken gayrimenkuller arasında araziler de bulunuyor. Peki, arazi emlak vergisi muafiyeti var mı?

Çöp vergisi nereye yatırılır?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödenmesi gereken vergi çöp vergisi oluyor. Peki, çöp vergisi nereye yatırılır? Çöp vergisi ne zaman yatırılır?

Emlak vergisi gecikme zammı nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve araziler için ödeniyor. Her sene ödenmesi gereken bu vergi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye veriliyor. Peki, emlak vergisi geç ödenirse ne olur? Emlak vergisi gecikme zammı nasıl hesaplanır?

Tapuda ödenmesi gereken tevhit harcı Haberi

Tapuda ödenmesi gereken tevhit harcı

Tapuda tevhit harcı ne kadar?

Tevhit ya da birleştirme talep üzerine yapılan bir tapu işlemi olarak karşımıza çıkıyor.  Tevhit işlemi zıddı bir  ifraz işlemi olarak ifade ediliyor.Tapuları ayrı olan, birbirine sınırı bulunan arsa veya arazi parsellerinin tek tapu altında toplanması işlemi olarak tanımlamak da mümkün oluyor. 


Büyük bir alanda kurulacak olan bir tesis veya uygulanacak bir projeye her zaman büyük boyutta arazi veya arsa bulunamayabiliyor, böyle bir durumda bölünmüş durumdaki araziler birleştirme işlemine tabi tutularak büyük bir parsel elde edilebiliyor. Bu işlem için öncelikle tapu kadastro müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor buradan ilgili belediyeye veya il idare kuruluna görüş soruluyor, eğer belediye veya il idare kurulundan onay verilirse son aşama olarak tapu sicil müdürlüğüne müracaat ediliyor ve birleştirme işlemi sonuçlandırılıyor. Acak tapuda...