26 / 04 / 2024

Tapuda satıcıdan istenen belgeler

Tapuda satıcıdan istenen belgeler

Konut alıp satarken tapuda dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunuyor. Peki tapuda nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Tapuda bunlara dikkat edin!

Konut alıp satarken talep edilen evrakların, eksiksiz olarak hazırlanması gerekiyor. Ev satış durumunda ya da tapu devir işlemleri yapılırken, farklı bir sorunla karşılaşmamak için bu adımları öğrenmelisiniz...

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

Uzmanlar emlak vergisinin düşürülmesini istiyor! 'Yüzde 1'e düşürülmeli'

Gayrimenkul satışlarında alıcıdan ve satıcıdan yüzde 2 vergi alındığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Rakamlar arttı. 5 milyon TL’lik bir konutun satışında 200 bin TL vergi ödeniyor. Devletin bu oranı düşürmesi gerekiyor” dedi.

Oğuz Satıcı kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Akfen gayrimenkul yatırım ortaklığı A.Ş Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Satıcı kimdir? Oğuz Satıcı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Oğuz Satıcı'nın eğitim hayatı nasıldı?   İşte Oğuz Satıcı`nın hayatına dair merak edilenler.

Uyanık instagram satıcılarına karşı uzmanlar uyardı! “İade almıyorum” yok!

Pek çok kişi için pratik ve kolay bir yöntem olarak alışkanlık haline gelen instagram gibi platformlardan veya özellikle alışveriş için açılmış uygulamalardan alışveriş yapıyor.  Belli bir dükkan ve muhatap olmadığı için bazı satıcılar ise uyanıklık yaparak bunu fırsata çevirmeye çalışıyor ve ürünü

Ford'dan 2023 Ocak ayına özel harika kampanya! 0 km fırsatını kaçırmayın... 5 Ocak fiyat listesi

Ford'dan bu aya özel Binek araçlarda peşin alımlarda indirimi desteği, Ford yetkili satıcılarından satın alınacak 0 km, Fiesta, Puma, Ecosport ve Focus model binek araç alımlarında geçerli.tavsiye edilen anahtar teslim fiyatına ek %2 peşin alım indirimi desteği sağlanacaktır. Peki Ford Fiesta 0 km f

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Anton Pankın tarafından kuruldu.

Ekspertiz fiyatları üçe katlandı, alıcı da satıcı da tavan fiyat istiyor

İkinci el otomobil satışlarında satıcıya ve alıcıya getirilen ekspertiz raporu şartı fiyatların yükselmesine neden oldu. Tüketici dernekleri ve otomobil satıcıları ekspertiz raporuna tavan fiyat getirilmesini istiyor.

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış almak ya da herhangi bir mülkü almak belli kurallar çerçevesinde gerçekleşir. Belirtilen bazı evrakların tamamlanması neticesinde alım, satış işlemleri yerine getirilir. Peki onlar nedir, Satış için tapuda hangi evraklar gerekir? İşte detaylar!

Satıcıya e-ticarette koruma kalkanı! 5 gün içinde ödeyecek!

E-ticarette hizmet sağlayıcı kişilere güçlü koruma kalkanı geliyor. Satış platformu, satıcıyı savunmasını henüz almadan tek taraflı sistemden çıkaramayacak, parasını da beş gün içinde ödeyecek. İşte detaylar…

Tapuda 65 yaş üstü satış yapabilir mi?

Tapuda satış yapabilmek için belli başlı şartlar bulunmaktadır. O şartlar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Merak edilen noktalardan biri de tapuda 65 yaş üstü satış yapıp yapamadığı hususudur. İşte o detaylar!

Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda yapılan işlemler, vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Taşınmaz mülklerin el değiştirmesine tapu devri adı verilmektedir. Peki Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Gayrimenkul fiyatları düşüyor mu? Bakanlığın çalışması tam gaz devam ediyor

Konutta fırsatçılık yaparak suni fiyat artışlarıyla piyasayı manipüle edenlere yönelik başlatılan çalışmaya emlakçılardan tepki geldi. İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Özcan, satıcıdan gelen fiyat artışı talebini emlakçının yapmak zorunda olduğunu belirtti.

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış işlemi yapacak vatandaşların sıklıkla sorduğu sorular arasında satış için tapuda hangi evraklar gerekir? bulunmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Tapuda satıcıdan istenen belgeler Haberi

Tapuda satıcıdan istenen belgeler

Tapu devir işlemleri yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Satış işlemleri sırasında bir sorunla karşılaşmamak için evrakların eksiksiz hazırlanması gerekiyor. 

Tapu işlemleri şahsi olarak veya noterden verilen vekaletname ile yetkili kılınan vekiller  aracılığıyla yapılabiliyor. Fakat tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekilen birçok husus mevcut. 

Taraflar şartlarda anlaştıysa; tapuda yapılacak işlem tek gün sürecektir. Tapuda işlemlerin sorunsuz gerçekleştirilebilmesi için evrakların eksiksiz olarak hazırlanması gerekmekte. Peki o evraklar neler? 

Tapu işlemleri için gerekli evraklar neler?

- Satıcının ve alıcının nüfus cüzdanları ya da yetkilendirilen vekil için vekaletnamenin aslı,
- Satıcıya ait 1 adet ve alıcıya ait 2 adet vesikalık fotoğraf,
- Konutun zorunlu deprem sigortası kaydı,
- Tapu çıkarıldı ise ilgili konutun tapu belgesi,
- Konutun bağlı bulunduğu belediyeden alınacak olan emlak rayiç bedeli.

Tapuda satıcıdan istenen...