25 / 04 / 2024

Tapulama

Tapulama

Tapulama nedir?: Tapulama işlemi taşınmazlar ve bunlarla ilgili ipotek, şufa, irtifak gibi bazı hakları tapu kütüğüne geçirmek işi olarak tanımlanıyor. İşte tapulama kanunu yasal hükümleri...

Antalya Kepez'de 50 bin kişi tapularına kavuştu!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandığı Antalya Kepez'de 50 bin tapulama işlemi yaptı.

Kadastro tapulama harcı 2018!

2018'de yapılacak kadastro işlemlerinden tahsil edilecek harçlar, geçtiğimiz sene sonunda yayımlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer aldı. İşte kadastro tapulama harçları..

Ümraniye'de 2B tapulamada ilk ruhsatlı bina temeli atıldı!

Ümraniye Belediyesi tarafından 2B tapulama çalışmalarından sonraki ilk ruhsatlı ek binanın temeli atıldı.

Kadastro ve tapulama harcı 2017!

2017 yılı içerisinde uygulanacak Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, 78 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aksu Belediyesi çarpık yapılaşmayı önlemek için halk oylaması yaptı!

Aksu Belediyesi, Pınarlı ve Cihadiye Mahallerinde yer alan Maliye Hazinesine kayıtlı tapulama harici arazilerde bulunan işgallerden doğan çarpık yapılaşmayı önleme ve düzenleme maksadıyla halk oylaması gerçekleştirdi.

Kadastro harçları 2016!

2016 yılında yapılacak kadastro ve tapulama işlemlerinden alınacak kadastro harçları, 25 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, kadastro harçları 2016 ne kadar oldu?

Eskişehir Yolu Güneyi imar planları iptal edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Eskişehir Yolu güneyindeki tapulama ve imar planları Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi tarafından açılan dava sonucunda iptal edildi.

Eskişehir Yolu Güney Tapulama ve İmar parselleri iptal edildi!

Eskişehir Yolu Güney Tapulama ve İmar parsellerine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı 7. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Kadastro harçları 2015 ne kadar?

Kadastro ve tapulama işlemleri sonucunda tapu siciline tescil edilen bazı gayrimenkullerde kayıtlı değer üzerinden belli oranlarda harçlar alınıyor. Peki, kadastro harçları 2015 ne kadar?

Kadastro harcı ne kadar?

2015 yılında uygulanacak kadastro ve tapulama işlemlerinden alınacak harçlar, 30 Aralık 2014 tarih ve 29221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği'nde yer alıyor. Peki, kadastro harcı ne kadar?

Kadastro harçları 2015!

2015 yılında uygulanacak kadastro ve tapulama işlemlerinden alınacak harçlar, 30 Aralık 2014 tarih ve 29221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, kadastro harçları 2015 ne kadar?

Lüleburgaz Tepealtı Tümülüsü 1. derece arkeolojik sit alanı oldu!

Kırklareli Lüleburgaz İlçesine bağlı Emirali Köyü, Tepealtı Mevkii, sit alanı dışında kalan, tapulama harici alanda tespit edilen Tepealtı Tümülüsü'nün 1. derece arkeolojik sit alanı olmasına karar verildi...

Tapuda isim tahsisi davası süresi!

Tapuda isim yanlışları tapulama ve kadastrolama hizmetleri sırasında tespit yapılırken oluşabiliyor. Yapılan yanlışlıkların düzeltilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor. Tapuda isim tahsisi davası süresi ne kadar sürer?

Tapulama Haberi

Tapulama

Tapulama nedir?

Tapulama, taşınmazlar ve bunlarla ilgili ipotek, şufa, irtifak gibi bazı hakları tapu kütüğüne geçirmek işi olarak tanımlanıyor.


Tapulama işlemine başlandığı tarihte il ve ilçelerin merkez belediye sınırları dışında kalan gayrimenkullerden tapusuz olanlarını bu kanun hükümlerine göre tapulamak ve tapulu olanların da kayıtlarını bu kanun hükümlerine göre yenilemek suretiyle kadastro planları tanzim ve tapu sicilleri tesis olunuyor. 


Tapulama kanunu tanzim ettiği idari ve kazai faaliyetler kanunun şümulü içinde bulunan bütün gayrimenkuller hakkında kadastro planlarının tanzimini, hak sahiplerinin doğru olarak tayinini ve tescile tabi gayrimenkullerin sicil harici bırakılmamasını istihdaf ediyor.


Tarıma elverişli olmayan sahipsiz yerler ile aynı nitelikte olan sahipsiz kayalar, tepeler, dağlar ve Orman Kanunu uyarınca orman sayılan yerler, tapulamaya tabi tutulmuyor.


Tapulama işleri her bölgede bir tapulama müdürü tarafından idare olunuyor. Her...