19 / 04 / 2024

tapusu olmayanlar malik mi

tapusu olmayanlar malik mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Bir sitede oturanlar arasında kat malikleri var. Bir de daire satın almış ama tapusunu almamışlar bulunuyor. Borcu bitince dairesinin tapusunu alacak. Bir ihtilafta, örneğin aidat ödemelerinde bu kişilere takip yapılır mı? Siteye dava açabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Kira geliri olmayanların vergisi 2017!

Kira gelir vergisinde ödemeler Temmuz sonuna kadar devam ediyor. Peki, evini kiraya verip kira bedeli etmeyenler de vergi ödeyecek mi? İşte kira geliri olmayanların vergisi 2017..

Trabzon'daki 199 gayrimenkulün tapusu TOKİ'ye devredildi!

Trabzon Beşikdüzü'nde gerçekleşecek kentsel dönüşüm projesi kapsamında 144 konut ile 55 işyerinin tapusu TOKİ'ye verildi. Dönüşümün gerçekleşeceği arsa ihaleye çıkacak.

Ev tapusu harcı 2017!

Tapuda ev satışının gerçekleşebilmesi için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, ev tapusu harcı 2017 ne kadar? Ev satışı masrafları nelerdir?

Malik değişiminde aidat-avans borçları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Malik değişiminde aidat-avans borçları" konusunu kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı..

Kahramanmaraş Malik Ejder'e iki halı saha!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce Onikişubat İlçesi Malik Ejder Mahallesinde iki adet halı saha yapımları tamamlanarak halkın hizmetine sunuldu.

9 maddede site yönetimine malik müdahalesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " site yönetimine malik müdahalesi " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

İstanbul için otopark tapusu önerisi!

Trafiği yoğun ilçelerdeki birçok projede boş kalan otopark alanları bulunduğuna dikkat çeken İnder Başkanı Nazmi Durbakayım, ‘otopark irtifak tapusu’ projesini Bakan Mehmet Özhaseki’ye iletti.

7 maddede kat malik ve kat irtifak sahipliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 7 maddede kat malik ve kat irtifak sahipliği " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Site yönetimlerinde malik, sakin kavramları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Site yönetimlerinde malik, sakin kavramları" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Nizip Enes Bin Malik Camii inşaatı ne durumda?

Gaziantep Nizip Yunus Emre Mahallesi’nde Nizipli hayırseverler, Durdu Kılıç ve Mustafa Yaşaroğlu’nun bağışlarıyla yapılacak Enes Bin Malik Camii’nin inşaat çalışmalarına devem ediliyor.

Dükkan tapusu nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Dükkan tapusu nasıl alınır?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

David Duffield'ın malikânesi 39 milyon dolara satışta!

ABD ’de milyarder işadamı David Duffield’ın, içinde köpeklere özel spa, havuz, manikür odası gibi özel alanlar bulunan lüks malikânesi alıcısını bekliyor.

Malik değişikliği nedeniyle tahliye!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Bu haklar, Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, malik değişikliği nedeniyle tahliye olur mu?

tapusu olmayanlar malik mi Haberi

tapusu olmayanlar malik mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Bir sitede oturanlar arasında kat malikleri var. Bir de daire satın almış ama tapusunu almamışlar bulunuyor. Yani borcu bitince dairesinin tapusunu alacak. Bir ihtilafta, örneğin aidat ödemelerinde bu kişilere takip yapılır mı? Bu kişiler siteye hitaben dava açabilir mi?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Bir sitede oturanlar arasında kat malikleri var. Bir de daire satın almış ama tapusunu almamışlar bulunuyor. Yani borcu bitince dairesinin tapusunu alacak. Bir ihtilafta, örneğin aidat ödemelerinde bu kişilere takip yapılır mı? Bu kişiler siteye hitaben dava açabilir mi? E.T.

*****

Okuyucumun anlattığı bu husus sadece okuyucumun bulunduğu site için söz konusu değil, pek çok sitede durum bu. Dolayısıyla sitede oturanlar ile bağımsız bölüm maliklerini, bazı hususlarda...