29 / 03 / 2024

Tapuyu Aldıktan Sonra Konut Kredisi

Tapuyu Aldıktan Sonra Konut Kredisi

Konut kredisi kullanılarak, uzun vadede ve düşük faiz oranları ile ev sahibi olunabiliyor. Bu kredi devir işlemi sırasında kullanılıyor. Peki, evi aldıktan sonra konut kredisi kullanılır mı?

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Ayşe Canan Ediboğlu kimdir? Ayşe Canan Ediboğlu ne iş yapar? Ayşe Canan Ediboğlu kariyeri nedir?

Tüpraş Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan Ayşe Canan Ediboğlu kimdir? Ayşe Canan Ediboğlu, Lise öğrenimini Ancaster House School’da aldıktan sonra Southampton Üniversitesi’nde (İngiltere) ekonomi alanında yükseköğrenimini bitirmiştir.

Ev aldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

Ev aldıktan sonra yapılacak birkaç işlem vardır. İşlemlerin adım adım uygulanması, karmaşıklığı önleyerek evin benimsenmesine yardımcı olur. Öncelikle tapu ve mülk işlemleri yapılır. Evin size ait olduğuna dair resmi işlemlerin yapılması gerekir. İşte ev aldıktan sonra yapılması gerekenler...

Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İzin almak gerekir mi?

Arsa sahipleri maliyeti uygun olan, kullanımı pratik olan bu evlerin yapımı için gerekli şartları aldıktan sonra prefabrik projelerini gerçekleştirebilirler. Peki “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar!

Doların 5 gün sonra geleceği rakam belli oldu! Doları olanlar hazır olun! Dolar bu kadar olacak

Dolar/TL güne yatay seyirle başladıktan sonra 19 liraya ulaşarak rekor kırdı. Milyonlarca kişi doların ne kadar olacağını merak ediyor. Doların 5 gün sonra geleceği rakam belli oldu! Doları olanlar hazır olun! Dolar bu kadar olacak.

Bina çürük raporu aldıktan sonra ne olur? Az hasarlı binaya DASK ne kadar ödeme yapar?

Binasının ne kadar depreme dayanıklı olduğunu merak edenler, bu konuda araştırmalara başladı. Hem hasar tespitinde hem de DASK konusunda merak edilen birtakım sorular bulunmaktadır. İşte onlar ve yanıtları!

Samsung Galaxy M53 5G, One UI 5.1 Güncellemesi ile Yenilendi!

Samsung'un Galaxy A52 5G modeli One UI 5.1 güncellemesini aldıktan sonra sıra Galaxy M53 5G modeline geldi. Hindistan'da yayınlanan güncelleme, yeni özelliklerin yanı sıra Şubat 2023 güvenlik yamasını da içeriyor. Yeni sürümün diğer bölgelerde de kullanıma sunulması bekleniyor.

Az hasarlı binada oturulur mu? Apartman çürük raporu nasıl alınır? Bina çürük raporu aldıktan sonra ne olur?

Deprem Türkiye için bir gerçek. Bu gerçekle yaşarken vatandaşlar önlem amaçlı birtakım sordukları sorulara yanıt aramaktadırlar. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları…

İş Bankası'ndan AFAD'a ağızları açık bırakacak bağış!

Türkiye İş Bankası deprem bölgesinde hayatını kaybeden müşterilerinin bireysel kredi borçlarını silme kararı aldıktan sonra AFAD’a da bağışta bulundu. İşte detaylar!

Kullanıcılar gibi Elon Musk da şikayetçiymiş! Twitter’da ‘sıfır reklam’ devri…

Ünlü sosyal medya platformunu satın aldıktan sonra, platforma yönelik her hamlesi çok konuşulan Elon Musk’ın  twitter reklam politikasından kullanıcıları gibi kendisinin de rahatsız olduğu ortaya çıktı.

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Elon Musk hakkında flaş iddia! Bu kez de bu işe el attı!

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Tesla, SpaceX ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. İşte Elon Musk’ın gireceği yeni sektör.

Elon Musk'ı geride bırakıp dünyanın en zengini olan Avrupalı "Terminatör" kim? İşte dudak uçuklatan o servet

Twitter'ı satın aldıktan sonra hisse senetlerinin değerinin düşmesiyle serveti eriyen Elon Musk 'ı geride bırakarak dünyanın en zengin ismi olan Bernard Arnault, 38 yılda dev bir servetin sahibi oldu. Arnault'un serveti pek çok ülkenin GSYH'sinden daha fazla...

EYT'liler yasa çıktıktan sonra ne yapacak? EYT'de başvuru ve tazminat süreci peş peşe açıklandı! Hemen bakın!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemeden sonra emeklilik işlemlerine start verilecek. Çalışanlar önce çıkışlarını alacak ardından da tazminat hesabına geçecek. İşte yasanın ardından EYT'lilerin yapacağı işlemler ve bir bir tazminat hesaplamaları...

Tapuyu Aldıktan Sonra Konut Kredisi Haberi

Tapuyu Aldıktan Sonra Konut Kredisi

Konut kredisi, ev alım sürecinde söz konusu evin teminat altına alınması şartıyla bankalar tarafından verilen bir kredi oluyor. Bu kredi, diğer kredilere oranla daha uzun vadeli ve düşük faizli oluyor. 


Kredi başvurusu, aranan koşulları taşıyan kişilere, yine koşullara uygun evler için veriliyor. Aksi halde, konut kredisi başvurusu onaylanmıyor.


Başvurusu onaylanan kimseler, konut kredisini ev alım-satım işlemleri sırasında kullanabiliyor. Ancak bazı kimseler konut devri gerçekleştikten sonra bu krediyi kullanmak isteyebiliyor. Peki, siz de "Evi aldıktan sonra konut kredisi kullanılabilir miyim?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Evi aldıktan sonra konut kredisi kullanılabilir mi?

Evin tapusunu teslim aldıktan sonra maksimum 1 ay içinde konut kredisi kullanmak mümkün olabiliyor. Ancak bunun için ilgili bankaya alım gerçekleşmeden önce müracaat edilmesi gerekiyor. Kimi bankalar konut kredisini, devir işlemi gerçekleştikten sonra...