19 / 04 / 2024

tarihi binaların betonu nasıl

tarihi binaların betonu nasıl

Günümüzde beton ömrü 50 - 100 yıl ile ölçülürken, binlerce yıl önce inşa edilen eserler halen ayakta. Tarihi binaların sağlamlık sırrı ‘Küfeki taşı’ nda gizli...

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

Finike'deki tarihi binalar yenileniyor!

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Eski Mahalle’deki tarihi ve eski binaların aslına uygun olarak yenileceğini açıkladı.

Tarihi binalar halkın hizmetine giriyor!

Beyoğlu Kültür Yolu Planı için, kullanılmayan tarihi binaların sahipleriyle görüşmelerde bulunduklarını söyleyen  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bunların tamamını sadece kültür ve sanat amaçlı olarak başta İstanbul olmak üzere Türk halkının kullanımına kazandıracağız” diye konuştu. 

Yeni Boğaziçi yasasıyla tarihi binalar da yıkılabilecek!

İstanbul Boğazı’ndaki tüm yetkilerin İBB’den Cumhurbaşkanlığı’na devredilmesini öngören yasa tasarısı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Hukukçular, yasa tasarısındaki yeni maddeler ile tarihi binaların yıkım ve restorasyonunun da Boğaziçi Başkanlığı'nın kontrolünde olacağını söyledi...

Medipol'ün iki tarihi binayı daha devraldığı iddiası!

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nu kuran vakfın yönetimini devir alıp ismini değiştiren Medipol, İBB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden kiralanan tarihi binaların kullanım hakkını da elde etti.

İtalya borçları için tarihi yapılarını satıyor!

İtalya hükümeti, tarihi binaların bakım masrafından kurtulmak ve kaynak oluşturmak için Rönesans dönemine ait yapılarını satma kararı aldı.

İTÜ Gümüşsuyu ve Maçka kampüslerindeki binaların satışı TBMM'de!

İTÜ Gümüşsuyu ve Maçka kampüslerinde bulunan tarihi binaların satışı TBMM gündemine taşındı. Baş, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bursa Hisar’da binaların cepheleri yenilendi!

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar’ın tarihi özelliklerini korumak adına başlattığı Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi'ni tüm hızıyla sürdürüyor. Projenin en önemli çalışmalarından biri olan Oruçbey Caddesi’ndeki binaların cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı. 

Tarihi Binaların Onarımları ve Restorasyonlarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik!

Cumhurbaşkanlığının Sorumluluğunda Olup Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Yönetiminde Bulunan Tarihi Bina ve Objelerin Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik bugünkü resmi gazetede yayımlandı.

Tarihi Binaların Onarımları ve Restorasyonlarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik!

Cumhurbaşkanlığının Sorumluluğunda Olup Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Yönetiminde Bulunan Tarihi Bina ve Objelerin Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik bugünkü resmi gazetede yayımlandı.

Tarihi binaların yakınında yapılaşma olmamalı!

Fransa'daki Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın dikkatleri Türkiye'deki tarihi yapılara çevirdi. Uzmanlar, Acil Durum ve Yangın Yönetmelikleri'nde tarihi eserlerin korunmasıyla ilgili yeni önlemler alınmasının çok önemli olduğunu vurguladılar.

Kırklar Dağı'nda ruhsatsız binaların yıkımı tamamlandı!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda ruhsatsız inşa edilen ve tarihi dokuya uygun olmayan 725 daireden oluşan binaların yıkımı tamamlandı. 

Mardin'de tarihi dönüşüm yeniden başlıyor!

Mardin'de birkaç yıl önce başlatılan tarihi kentsel dönüşüm projesi yeniden başladı. Proje kapsamında binaların yıkımı gerçekleşiyor.

tarihi binaların betonu nasıl Haberi

tarihi binaların betonu nasıl


Günümüzde beton ömrü 50-100 yıl ile ölçülürken, binlerce yıl önce inşa edilen eserler halen ayakta. Tarihi binaların sağlamlık sırrı ‘Küfeki taşı’nda gizli...

Taş deyip de geçme! Yerde değersiz gibi duran bir taş, iyi bir ustanın elinde yüzyıllara meydan okuyan bir şaheser olabilir. Taş, köprülerde hasretleri bitiren bir kavuşma vesilesi. Kervansarayda hasretle beklenen yolcuya yoldaş… Ya da bir çeşmede âşıklara sırdaş. Kimi zaman da kavuşamadan ölen aşığa mezar taşı…

Bir medeniyetin en önemli göstergelerinden biri hiç kuşkusuz bıraktığı eserleridir. Ruhsuz görünse de taşlar bizim nerelere ait olduğumuzu, nerelerden geldiğimizi, neler yaptığımızı ve medeniyetimizin büyüklüğünü bize gösteren önemli unsurlardan birisidir.

İnsanoğlunun taşla münasebeti çok eskilere dayanır. İnsanlık mirasının kadim izlerini hep taş üzerinden izlemişiz. Taş,  insanlık tarihine ışık tutmuş,  devirlere adını vermiş, sanatın ortaya...