25 / 04 / 2024

Tarihi Bulgur Palas

Tarihi Bulgur Palas

İstanbul'un simge yapıları arasında bulunan 'Bulgur Palas' satışa çıktı. Garanti BBVA'nın satışa çıkardığı tarihi bina için 30 milyon TL isteniyor.

Bulgur Palas'ta neler yapılacak?

7 tepeli İstanbul’un 7. tepesinde konumlanan ve kaderine terk edilen Bulgur Palas'ı İBB satın almıştı. Tarihi yapı, yakında İstanbul’un yeni kültür merkezi olarak misafirlerini ağırlayacak.

Bulgur Palas'taki çalışmalar yaz sonuna kadar tamamlanacak!

İBB tarafından satın alınan, İstanbul Fatih'te uzun seneler bankaların arşivi olarak kullanılan tarihi Bulgur Palas binasındaki çalışmalar yaz sonuna kadar tamamlanacak.

Ekrem İmamoğlu'ndan Bulgur Palas açıklaması!

İBB, yeni satın aldığı Cerrahpaşa'daki 'Bulgur Palas' diye isimlendirilen Bolulu Habip Bey Konağı'nı kültür merkezi yapmak için hazırlıklara başladı. Bulgur Palas'ta incelemeler yapan Ekrem İmamoğlu, "Gerçekten çok heyecanlıyım" dedi.

İBB Bolulu Habip Bey Konağı’nı satın aldı!

İBB, Bulgur Palas adıyla bilinen Bolulu Habip Bey Konağı’nı satın aldı. Tarihi Yarımada’nın yedinci tepesinde yer alan yapı kültür için kullanılacak.

Tarihi Bulgur Palas satışa çıktı!

İstanbul'un simge yapıları arasında bulunan 'Bulgur Palas' satışa çıktı. Garanti BBVA'nın satışa çıkardığı tarihi bina için 30 milyon TL isteniyor.

Bulgur Palas Yenileme Projesi için dikkat çeken Sulukule uyarısı!

Tarihi Yarımada sınırları içindeki Bulgur Palas ve çevresini kapsayan 9.5 dönümlük yenileme alanının imar planı oy çokluğu ile onaylandı.

Pera Palas için marka savaşı başladı!

Osmanlı’nın en lüks oteli olan tarihi Pera Palas’ın isim hakkını elinde bulunduran Misbah Muhayyeş Vakfı, ünlü oteller zinciriyle marka mücadelesine girişti. 

Pera Palas Otel satılıyor mu?

İstanbul'un tarihi oteli dünyaca ünlü Pera Palas Otel 1895'den beri hizmet vermeye devam ediyor. Dubai Holdingin otel markası Jumeriah adı altında işletilen otel, geçtiğimiz günlerde bu markayla yollarını ayırdığını resmen duyurdu. Peki Pera Palas Otel satılıyor mu?

Quadrom Palas Ado Yapı teslim tarihi!

Quadrom Palas Ado Yapı projesinde metrekare birim fiyatı 3 bin 750 liradan başlayarak değişiyor. İstanbul Bahçelievler'de yükselen projede 117 konut olacak...

Sinpaş Palas Ümraniye teslim tarihi!

Sinpaş Palas Ümraniye teslim tarihi 2017 yılının sonu olarak belirlendi. Sinpaş Yapı imzasını taşıyan Sinpaş Palas Evleri'nde ilk etapta 160 daire satışa açıldı...

Sinpaş Palas Finans Şehir teslim tarihi!

Sinpaş Palas Finans Şehir teslim tarihi 2017 yılı sonu olarak belirtiliyor. Ümraniye'de yer alan Sinpaş Palas Finans Şehir projesinde metrekare birim fiyatı 8 bin liradan başlıyor...

Tarihi Çelik Palas, Swiss-Belhotel Int. ile dünyaya açıldı!

Dünya'nın en büyük otel zincirlerinden Swiss-BelHotel İnternational, tarihi Çelik Palas oteline ortak olarak Türkiye pazarına giriş yaptı. İşbirliğiyle otelin ismi Grand Swiss-Bellhotel Çelik Palas oldu.

1995 yılında Doğuş Holding, merkezini Maçka Palas'a taşıyacakmış!

Doğuş Grubu, 1995 yılında merkezini Maçka Palas'a taşıma kararı almış. Holdingin 1994 yılında 40 ayrı varisten 280 milyar liraya satın aldığı tarihi binanın alt katında Armani ile ortak mağaza açacakmış.

Tarihi Bulgur Palas Haberi

Tarihi Bulgur Palas

İstanbul'un simge yapıları arasında yer alan Cerrahpaşa semtinde bulunan 'Bulgur Palas', sürpriz bir şekilde satışa çıktı. Garanti BBVA'nın satışa çıkardığı tarihi binaya 30 milyon TL değer biçildi. Bu açıklanan satış da şatoyu andıran tarihi yapının hikayesini yeniden gündeme getirdi.

Takvim'de yer alan habere göre; tarihi kaynaklara göre İttihat ve Terakki'den Bolu mebusu olan Mehmet Habib Bey, binayı 1912 yılında İtalyan mimar Giulio Mongeri'ye kendisi için yaptırdı.

Aynı zamanda bir tüccar olan Mehmet Habib Bey'in fahiş fiyatlarda bulgur alım satımı yaptığının söylemesiyle halk arasında binaya 'Bulgur Palas' adı verildi.

Ancak Mehmet Habib Bey, binada hiç oturamadı. Yüklü borçlar sonucu 1926'da dönemin Osmanlı Bankası, daha inşaat halindeki binaya el koydu. Uzun yıllar boş kalıp kaderine terk edilen bina, Osmanlı Bankası'nın 2001'de o dönemki adıyla...