23 / 04 / 2024

tarihi kütüphaneler

tarihi kütüphaneler

İstanbul İl Özel İdaresi, Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nin yenilenmesi için 4 milyon 234 bin lira ayırdı...

Aile Destek Ödemelerinden kötü haber. Bu tarihte sona eriyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen aile destek ödemelerinden kötü haber geldi. Destek ödemeleri sona erecek. Peki tarihi ne zaman. Bu detayların hepsi haberimizde gizli.

Demirin tonu 15 bin 200 lira! Kütük ve hurda fiyatı ise rekor kırdı!

Geçen haftalarda demirin tonu Rusya Ukrayna Savaşı'nın etkisi ile yükselişe geçerek 12 bin 900 liradan işlem gördü. Cuma günü ise demir fiyatları tarihi rekorunu kırdı ve tonu 15 bin 200 lira oldu. Bugün demir fiyatları kaç lira oldu? Kütük ve hurda fiyatları değişti mi?

Protokol imzalandı! Cezaevlerine kütüphaneler yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nca imzalanan protokole göre, ceza infaz kurumlarında kütüphaneler kurulacak. 

TİKA, Osmanlı dönemi eseri Nablus Belediye Kütüphanesini restore etti!

Filistin'deki en büyük kütüphaneler arasında yer alan Nablus'taki tarihi bina, restorasyonun ardından törenle belediyeye teslim edildi.

Kayseri Tarihi Meryem Ana Kilisesi binası kütüphane oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kiçikapı’da bulunan Tarihi Meryem Ana Kilisesi binasını restore ederek 50 bin kitaplık bir kütüphaneye dönüştürdü.

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oluyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir kütüphanesi’ne çevirilen Tarihi Meryem Ana Kilisesi yarın açılacak.

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oldu!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Kütüphanesi’ne dönüştürülen Kiçikapı’daki Tarihi Meryem Ana Kilisesi'ni bugün itibariyle hizmete açıyor.

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oluyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kütüphaneye dönüştürülme çalışmalara devam eden Tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde incelemeler yaptı.

Manisa'daki Gavur Hamamı kütüphane olacak! 

Manisa'da bulunan 400 yıllık Gavur Hamamı olarak bilinen tarihi yapı yapılacak restorasyon çalışmasının ardından çocuk kütüphanesi olarak hizmet verecek. 

Üsküdar'daki Selimiye Hamamı millet kütüphanesi olacak!

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı, millet kütüphanesi olarak hizmet verecek. Tarihi hamamın restorasyonu tamamlanıyor.

Andrea Agnelli gözünü Büyükada'daki tarihi köşke dikti!

Juventus'un Başkanı Andrea Agnelli, Türk güzel Deniz Akalın ile yaşadığı ilişki nedeniyle Türkiye'ye yakınlaştı. Bodrum'da tatil yapan ve Türkiye'yi çok seven Agnelli'nin Büyükada'dan tarihi köşk alacağı konuşuluyor...

Ağrı'da tarihi gar kütüphane oldu!

Ağrı Doğubayazıt'ta 1914'te inşa edilen tren garı dokusuna uygun olarak restore edildi. Gar, Ahmed-i Hani Halk Kütüphanesi olarak hizmet verecek.

Konya Bölge Kütüphaneleri ve Hizmet Binası'nın ihalesi 14 Mart'ta!

Konya Yazma Eserler Bölge Kütüphaneleri ve Hizmet Binası'nın ihale süreci tamamlandı. 15 bin metrekare inşaat alanına sahip binanın ihale tarihi 14 Mart olarak belirlendi.

tarihi kütüphaneler Haberi

tarihi kütüphaneler
İstanbul İl Özel İdaresi, tarihi kütüphaneleri ve büyük arşivleri yeniliyor. Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nin yenilenmesi çalışmaları yüzde 95 tamamlandı. 4 milyon 234 bin TL bütçeyle yapılan kütüphane, kültür merkezi olarak hizmet verecek. Şemsi Paşa Halk Kütüphanesi 611 bin 654 TL bütçeyle yapılacak.1. Mahmut Kütüphanesi ise 1 milyon 273 bin TL bütçeyle restore...