25 / 04 / 2024

tarihi recep paşa camisi

tarihi recep paşa camisi

Yunanistan'ın Rodos Adası'nda bulunan tarihi Recep Paşa camisi bakımsızlıktan çöktü. Uzun zamandır dışarıdan yapılan desteklerle ayakta kalan caminin dört büyük sütunundan ikisinin yıkılması sonucunda caminin büyük bölümünün çöktüğü öğrenildi

Ragıp Paşa Köşkü icradan satışa çıktı! İşte 116 yıllık tarihi köşke biçilen fiyat

İstanbul'un Kadıköy semtinde 116 yıl önce inşa ettirilen Ragıp Paşa Köşkü, mahkeme kararıyla satışa çıktı. İşte icratan ihaleyle satışa çıkan köşk için istenen rakam ve köşkün tarihine ilişkin detaylar....

Bursa Mustafa Kemal Paşa Temizlik işçi alıyor

Bursa'da Mustafa Kemal Paşa Temizlik, özel güvenlik görevlisi olarak istihdam etmek üzere 1 işçi alımı yapacağını açıkladı. Açıklamaya göre son başvuru tarihi 15 Nisan 2022 tarihi.

İzmir Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmaları meclis gündeminde!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şemsi Paşa Camii tartışması: Mahir Polat'tan tepki!

Üsküdar'daki Şemsi Paşa Camii'nin deniz kısmına eski İBB yönetimince yapılan ve caminin hasar görmesine neden olan kıyı şeridi projesine tepki gösteren Mahir Polat, "Uygulama tüm Üsküdar tarihi kıyı bandını zalimlik düzeyinde geri dönüşsüz bir şekilde yok etti" dedi.

Konak'ta Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmaları TBMMde!

CHP İzmir MilŞletvekili Murat Bakan, İzmir'in Konak lçesinde bulunan Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tokat'taki tarihi Paşa Han 6.5 milyon TL'ye satılıyor!

Tokat'ta, Sultan 1'inci Mahmut döneminde 1752'de inşa ettirlen Paşa Han, sahibi Hamdullah Suphi Efeli (40) tarafından internetten 6,5 milyon liraya satılığa çıkarıldı.

1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi eski haline döndü!

Geçtiğimiz gün gündeme getirilen 1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi’ndeki klima ve kümesler kaldırıldı. Fatih Kaymakamlığı, tarihi caminin aslına uygun hale getirildiğini açıkladı.

Barbaros Hayrettin Paşa Camisinin temeli atıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Levent'te yapılan caminin ismi Barbaros Hayrettin Paşa Camii olacağını açıkladı...

Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı’nı otele çevirme planı İBB’den döndü!

323 yıllık tarihi Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı'nı otele dönüştürme planı, İBB'den döndü. Yalının bulunduğu parselin, "yeşil alan" fonksiyonunun iptal edilip, "turizm alanı" ilan edilmesi teklifi, İBB Meclisi tarafından uygun görülmeyerek oybirliği ile onaylanmadı.

Ohrid Ali Paşa Camisi 14 milyon TL'ye yenilendi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Kuzey Makedonya’nın Ohrid kentinde hayata geçirdiği restorasyon çalışmalarıyla 1573 yılında hizmete açılan tarihi Ali Paşa Camisi eski ihtişamıyla açıldı.

Tarihi Cafer Paşa Camisi yeniden inşa ediliyor!

Adana'da 1648'de yapılan, 1950'li yıllarda yol çalışması sebebiyle yıkılıp üzeri kapatılan tarihi Cafer Paşa Camisi, kazı sonrası ortaya çıkarılan temeli üzerine yeniden inşa ediliyor.

Tarihi Siyavuşpaşa Köşkü sanat evi oluyor!

1571 yılından Mimar Sinan tarafından yapıldığı tahmin edilen Siyavuşpaşa Köşkü sanat galerisi ve atölyesi olarak hizmete açılacak. 

Tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi kafe oldu!

300 yıl önce inşa edilen Beyazıt’taki tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi, zamanla nargile kafeye dönüştürüldü.

tarihi recep paşa camisi Haberi

tarihi recep paşa camisi

Rodos Belediyesinin tarihi eserler sorumlusu mimar-mühendis Kiryakos Magos yaptığı açıklamada, uzun yıllar destekle ayakta kalabilen caminin yapısal özelliğinin hassas olması nedeniyle dayanamayarak yıkıldığını söyledi.

Magos, belediyenin tarihi caminin restore edilerek sağlamlaştırılması için 2004 yılından beri çalışmalarda bulunduğunu, ancak bu konuda hazırlanan projelerin, finansmanın yetkili makamlar tarafından desteklenmediği için gerçekleşmediğini belirtti.

Caminin kurtarılması için geçen yıllar içerisinde ilgili makamlar nezdinde 9 kez girişimde bulunulduğunu belirten Magos, bugüne kadar ne Yunanistan Kültür Bakanlığından, ne de Avrupa Birliği'nden bu konuda herhangi olumlu bir yanıt alınamadığını bildirdi.

Rodos'ta, 1626 yılında inşa edilen ve iç kısmı İran çinileriyle kaplı olan Recep Paşa Camisi Ada'daki en önemli Türk eserlerinden biri sayılıyor.

AA

...