26 / 04 / 2024

tarihin en eski evi

tarihin en eski evi

İsrailli arkeologlar, Kudüs yakınlarındaki bir kazı alanında 10 bin yıllık eve rastladı. Bilim insanları yapının tarihin en eski evi olduğunu söylüyor. Evin insanoğlunun hayvanları yeni yeni evcilleştirmeye başladığı döneme ait olduğu söyleniyor...

Dünyanın en eski bankası Monte Paschi'de 1 milyar dolarlık hisse satışı

Kuruluş tarihi 1472 yılına kadar uzanan dünyanın en eski bankası İtalyan "Monte dei Paschi di Siena"nın yüzde 25’i, 920 milyon euro'ya yani 1 milyar dolara satıldı.

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

Karbondioksit Seviyeleri Tarihin En Yükseği!

Bilim insanları, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki önde gelen araştırma kuruluşlarından elde edilen verilere dayanarak, karbondioksit seviyelerinin tarihin en yüksek noktasına ulaştığını açıkladı. Bu durum, iklim değişikliği açısından endişe verici bir dönüm noktası olarak nitelendiriliyor.

Asgari ücrette son dakika açıklaması! Bakan müjdeyi verdi! Tarihin en büyük artışı!

Milyonların gözü Temmuz ayında yapılacak olan asgari ücret zammına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin müjdeyi açıkladı: Tarihin en büyük artışı olacak...

Türkiye'nin en eski bankalarından Türk Ticaret Bankası 455 milyon TL'ye devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan Türk Ticaret Bankası'nı 455 milyon TL'ye devretti.

Tarihin en büyük afet konut projesi 1 yılda tamamlanacak! 10 ildeki 307 bin 763 bina incelendi!

Türkiye'nin 10 şehrinde büyük yıkıma sebep olan  Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili açıklamalarda bulunan Çevre  Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konutu seferberliğini başlatıp, 1 yıl içerisinde tamamlayacağız" diye konuştu.

Bankalar katında deprem! Tarihin en büyük olayı yaşandı, müşteriler çok tedirgin

Bankacılık sektöründe çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin en önemli bankaları arasında yer alan bir bankaya tarihi bir ceza kesildi. Müşteriler de kesilen cezanın büyüklüğü karşısında tedirginlik yaşadı.

Tarihin en büyük krizi yaşanıyor! Dolar fırladı, sterlin çöktü...

Tarihin en büyük krizini yaşayan İngiltere'de  büyük kriz başladı. Sterlin dolar karşısında resmen çöktü. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den tarihin en büyük konut fırsatı! Yüzde 10 peşinat, 240 aya kadar vade! Sakın kaçırmayın

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını sağlayacak olan tarihin en büyük konut projesinin ayrıntıları belli oldu...

Altın fiyatlarında yeni rekor! Tarihin en yüksek seviyesini görecek!

Altın fiyatlarındaki son gelişmeler yakından takip ediliyor. Son günlerde yeniden yükselişe geçen gram altın 970 TL seviyesine yükseliş kaydederken uzmanlardan gelen tahminler yok artık dedirtti.

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek Ocak ayı rakamları!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun duyurduğu verilere göre, Ocak 2022'de yabancılara gerçekleştirilen konut satış rakamı 4 bin 186 oldu ve bütün zamanların en yüksek Ocak ayı verisi kaydedildi. Peki sektör temsilcileri yabancıya konut satışlarındaki son durumla ilgili neler söyledi?

Türkiye, Avrupa'nın en ucuzu oldu! İşte konutlarda ödenen o fiyatlar...

Toptan gaz fiyatlarında yaşanan yükseliş sebebiyle 2021 itibariyle Avrupa ve Türkiye'de tüketilen doğalgaz fiyatı tarihin en yüksek seviyelerini gördü. Elektrik fiyatlarında da aynı durum görülüyor. Peki Türkiye'de ve Avrupa'da fiyatlar nasıl? İşte ayrıntılar...

Tarihin en büyük dolandırıcılığını yapan kripto kraliçesinin evi ortaya çıktı!

OneCoin’in kurucusu Dr. Ruja Ignatova, sanal para birimi görünümü altında bir saadet zinciri olan ve tarihin en büyük dolandırıcılıklarından birine imza atmıştı. Kendine kripto kraliçesi diyen Ruja Ignatova, hala bulunamadı.

tarihin en eski evi Haberi

tarihin en eski evi

İsrailli arkeologlar, Kudüs yakınlarındaki bir kazı alanında 10 bin yıllık eve rastladı. Bilim insanları yapının tarihin en eski evi olduğunu söylüyor. Evin insanoğlunun hayvanları yeni yeni evcilleştirmeye başladığı ve tarım yapmaya çalıştığı döneme ait olduğu söyleniyor. Evin güvenli bir bölümünde ise o dönem son derece değerli olan kazma benzeri aletler keşfedildi. Araştırma ekibi, evin yakınlarında bir de tapınak kalıntısı bulduklarını duyurdu. Yetkililer, "Keşif bölgede bir yerleşim yeri olduğunu ve insanların dini ritüelleri yerine getirdiğini gösteriyor" dedi.  


Sabah...